Skip to content
18 reacties
191 weergaves

Een jaar straf :(

3 jaar geleden ben ik eens onverwacht blijven hangen op school. Mijn slechte resultaten had ik weten te verdoezelen voor mijn ouders. Dat ik nu plotseling bleef zitten was wel een heel grote schrik voor ze. Kwaad dat ze waren zeg. Ik heb het hele schooljaar daarna straf gehad in de vorm van niet mogen uitgaan in het weekend en 's-avonds een uur eerder naar bed (om 9 uur) als gewoonlijk. Het ging hun er niet alleen om dat ik een slecht jaar had maar ook omdat ik nooit aangaf dat het slecht ging. Geen slaag ofzo, dat krijg ik nooit, maar zo'n heel jaar hakt er op deze manier ook in hoor.

19 jaar
11 jaren geleden

18 Reacties

  • RE: jongen 19

    Ik snap niet wat nou het probleem is, dat je tegelijk met je jongere zusje naar bed moest. Ik ga bijna altijd tegelijk met m'n zusje van 13 naar bed. We slapen samen op 1 kamer want ons huis is niet zo groot. Onze ouders willen dat we tegelijk gaan, omdat ik haar anders wakker zou maken. We gaan eigenlijk al zolang ik weet tegelijk naar boven. Nu ze 13 is gaan we op schooldagen meestal om 9 uur. Ik snap waarom mn ouders dat willen, en ik vind het eigenlijk wel gezellig, vaak kletsen we nog wat enzo.

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Re: vroeg naar bed

    Dat is dan weer baas boven baas om maar zo te zeggen. Ik vond 9 uur toen al zo vroeg, jij nog eerder dus nu. Dat mijn moeder me in pyjama ziet heb ik niets van, wij (m'n zusje en ik) lopen vaker er nog mee in huis rond. Het ergste vond ik dat ik toen al om 8 uur binnen moest zijn dus iedereen wist dat ik vroeg naar bed moest. Werd ik weleens uitgelachten door die ventjes van een jaar of 12. Buiten dat, die stevige huiswerkcontrole van mijn ouders. Ik mocht alleen nog even naar buiten als ik alles af had. Trouwens, nu mag ik doordeweeks ook niet later dan 11 uur, uitzonderingen daargelaten.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • vroeg naar bed

    dat vroeg naar bed heeft toch geen zin, lig je toch wakker,waarom niet gewoon praten over je schoolresultaten,gewoon duidelijk maken met woorden en dan die ouderwetse methodes achterwege laten,jongens van 17 stuur je echt niet meer zo vroeg naar bed.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • vroeg naar bed

    vanwege mijn slechte cijfers moet ik al om half 9 naar bed behalve vrijdag en zaterdags.schaam me wel als mijn ma zegt dat het bedtijd is en me even later in mijn pyama ziet om me welterusten te zeggen maar ook om te controleren of ik er in lig.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • jaar lang

    een jaar lang vind ik niet kunnen,ook al was je toen jonger.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • re: snap je ouders niet

    Zo erg zie ik dat niet dat ik een jaar vergooid heb. Vervelend was het allemaal wel, vernederend ook wel als je gelijk met je 3 jaar jongere zusje naar bed moet. Het was haar bedtijd en ook ik ging op 13-jarige leeftijd om 9 uur. Geen tijd voor een 16-jarige vind ik.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Re:19

    Ik heb een zusje die nu 16 is maar die doet het goed op school verder dus heeft geen last.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik strafte mijn lief

     Neen, ze is bij mij gebleven maar noemde me een "lelijkaard"
    Daarna was ze wel inschikkelijker.  

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • snap je ouders niet

    Een goed en duidelijk gesprek moet toch voldoende zijn om jouw te laten zien dat je, je best moet doen. Nu hebben je oyders van jouw persoonlijk leven een jaar vergooid. Terwijl het voor toch al lang duidelijk was. Hier wordt niemand gelukkiger of beter van toch?

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • 19

    zou wel mijn eigen gang gaan nu met 19,heb je nog meer broers of zussen die hier mee zitten.?

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Re: Als 18+

    Ik was toen 16, dus geen 18+. Overigens mag ik nu ook echt nog niet zomaar mijn gang gaan hoor.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Re: te lang

    Het was ook heel vervelend allemaal. Verzet heb ik me ook wel toen alleen kreeg ik geen poot aan de grond. Ik wilde het niet erger maken dan dat het al was.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Re: ik strafte mijn lief

    Hi, hi. Is ze daarna weggelopen bij je?

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik strafte mijn lief

     Mijn lief was niet medewerkend en werkte zo op mijn zenuwen dat ik haar 4 uur in de badkamer heb opgesloten, ondanks haar smeken om de deur te openen. 

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • te lang

    vind een jaar veels te lang,ook al heb je er met de pet naar gegooid,om iedere dag een jaar lang hiermee geconfrateerd te worden lijkt me niets,lijkt me ook niet goed voor de verstandshouding,vooral die weekends thuis zitten,zou dit niet kunnen gellof ik,zou verzet hebben gepleegd,maar succes,laat nog eens horen,oke.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • als je 18+ bent mag je je dingen toch zelf bepalen?

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Re: jaar

    Nu gaat het goed. Heb het allemaal gehaald, maar met een jaar vertraging natuurlijk, onnodig volgens mijn ouders. Juist daardoor waren ze zo kwaad en had volgens hen allemaal te maken met uitgaan, omgaan met verkeerde vriendjes ed. Natuurlijk, het contact met andere jongeren was nihil dat jaar, alleen overdag doordeweeks. 's-Avonds om 8 uur binnen en een uur later naar bed, zaterdagavond om 6 uur binnen om uitgaan te voorkomen.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • jaar

    wel erg lang een jaar lang vroeg naar bed,en hoe gaat het nu,en dan in het weekend niet uit mogen dat lijkt me erg,krijg je toch ook geen contact met andere jongeren.?

    18 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten