Skip to content
3 reacties
481 weergaves

Ik kan het niet meer aan

Hallo iedereen
We zijn nu dinsdag en ik zit nu aan mijn bureau wenend zoals gisteren omdat school echt te veel word vorig jaar had ik ook meeste dagen dat ik thuis kwam en ik ging naar mijn kamer huilen en het word me echt te veel ik ben heel verlegen en ik spreek amper op school en ik heb het gevoel dat sommige leerkrachten mij echt niet mogen bv. Vandaag stond ik in de wc's aan de chauffage omdat het koud is en mevrouw zij hey chauffage plakker ik ben dan naar buiten gegaan maar dat was echt schaamtelijk vorig jaar was al een moeilijk jaar maar dit jaar is er gewoon elke dag iets gebeurt ik vind dit echt niet oke ik heb gewoon het gevoel omdat ik sociale angststoornis heb dat mensen me anders behandelen maar er is nog iets in onze klas zijn we met 14 en soms is er tussen 2 lessen een soort van pause want de leerkrachten doen er lang over om van lokaal naar lokaal te gaan maar dan doen zij echt wild bv. Ze gaan op de banken staan, ze gaan mega luid lachen, ze gaan vechten (vooral de jongens), ze gaan met alcohol gell naar elkaar spuiten enz. Ik ben dit echt beu veel leerkrachten ook mevrouw heeft zelfs moeten schreewen vandaag ik heb al 2 jaar dat ik vind dat de klas niet oke is maar morgen hebben we geen school omdat elke leerling met de co-klastitular en klastitularis moet praten over hoe het gaat in de klas de dag erna is het ook oudercontact en we moesten 1 week geleden iets invullen voor het gesprek voor te bereiden en bij de vraag hoe is de klassfeer gaf ik 2/5 misschien als ze het vragen zeg ik morgen ook dat hun gedrag echt niet kan weten jullie wat ik kan doen? (Sorry maar ik heb niet echt iemand om mee te praten nu dus ja)
BEDANKT VOOR TE LEZEN

13 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Ja, ik snap je wel. Ik heb ook een jaar in zulke rotklas gezeten met een paar stuks krapuul, wat laffe meelopers, en een paar idioten die te lomp waren om te helpen donderen. En uiteraard waren zij tegen de leraars, en tegen diegenen die wel wilden studeren en die wel iets wilden kunnen. Die onnozelaars verpestten de hele sfeer. Het was een hel.

    Je zou heel voorzichtig kunnen proberen om hen aan het verstand te brengen dat dingen kapot maken niet stoer is, en niet moedig is. Echte moed is om tegen een vriend te zeggen dat hij daarmee moet stoppen, en dat hij zich constructief moet gedragen. En dat hij zelf het goede voorbeeld moet geven. Dat vereist pas echte moed. Maar je moet dat echt wel heel taktvol, heel vriendelijk en voorzichtig aanbrengen, zodat ze meer levensinzicht krijgen. Niet kwaad en beschuldigend. De kans is anders groot dat ze je dan net gaan pesten.

    Als je dit bespreekt met je leraars, vraag hen dan om je naam niet te noemen. Anders zijn er wellicht domme leraars die gaan zeggen voor de klas: "Jongens, luister eens, die [jouw naam] vindt jullie gedrag niet okee". En dan ben je de pineut.

    Nog iets: houd altijd in gedachten dat hun woorden niets zeggen over jou, maar alleen over henzelf. Hun woorden zijn een soort megafoon voor hun hersengolven. Als zij zeggen: "je bent zo en zo" (stom/truttig/seut/hoer/lelijk/vuil/whatever...), dan zijn dat hun hersengolven, hun achterlijke idee-fixes, hun bekrompen visie, hun domme hersenen. Dus hun woorden bewijzen alles over henzelf, maar niets over jou. Als je dat herkent en altijd in gedachten houdt, kunnen ze je niet kwetsen met woorden, dan glijden die van je af als zeep, en dan moet je ermee lachen. (Maar dat wist ik toen helaas nog niet, dat heb ik pas later geleerd, dus toen kwetsten ze mij nog wel.)

    Zo'n uitspraken als "chauffageplakker" kunnen ook vriendelijk bedoeld zijn. Dat is ook maar een mens, en misschien wist ze gewoon niets beters te bedenken. Je moet daar niets achter zoeken. En herinner je altijd het vorige paragraaf.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Jij hebt het heel moeilijk met jezelf en je vindt maar weinig begrip bij de mensen om je heen. Doordat jij zoo verlegen bent kennen de mensen waar jij mee in contact komt jou niet echt en daarom laten ze je maar. Ze weten niet hoe ze met je om moeten gaan.
    Jij zou vast wel graag wat meer contact met anderen willen, maar je weet niet hoe je dat kan krijgen. Die klas van jou helpt ook al niet mee. Veel respect voor de leerkrachten lijken ze niet te hebben. Doordat die klas zo lastig is hebben de leerkrachten ook niet veel tijd om aandacht aan jou te geven, hoewel jij in je andere topic wel zegt dat ze zich zorgen maken.
    Je schrijft dat je bij de verwarming gaat staan in het toilet omdat je het koud hebt. Een mevrouw noemde jou chauffage plakker. Dat was een grapje, maar jij ging je daardoor schamen. Bij die chauffage zocht jij warmte, voor de echte kou, maar ik denk ook voor de kou in je leven.

    In je andere topic schreef je dat jij je snijdt, in je nek, in je hand. Niemand mag dat weten, maar ze zien het toch wel en ze zeggen er niets van. Misschien ben jij daar blij mee dat het geen gezeur geeft, maar eigenlijk is het heel verdrietig dat het blijkbaar niemand wat kan schelen. Zelfs je moeder zegt er niets van.
    Hoe is het thuis? Wonen allebei je ouders nog samen en heb je misschien broertjes of zusjes? Hebben je ouders het moeilijk, of verberg jij je problemen voor ze en denken ze dat het goed gaat met jou?

    Als je problemen hebt dan is het nooit goed om dat te verbergen. Vanzelf gaan ze niet weg. Vandaag heb jij dat gesprek gehad met die co-klastitular en klastitularis, mentoren zouden we dat in Nederland noemen denk ik, durfde jij daar over jouw problemen te praten, anders dan dat jij in zo'n nare klas zit?

    Hoe jij bent daar is weinig aan te veranderen. Wat wel kan is dat jij er mee om leert gaan en methoden leert om contact te maken met anderen en vrienden te krijgen. Nu ben jij erg alleen. Met niemand kan of durf jij te praten over de dingen die jij hier geschreven hebt. Dat maakt je eenzaam en ongelukkig. Altijd zal jij je af en toe wel eens ongelukkig voelen, dat is voor de meeste mensen zo. Maar als jij contact hebt met mensen waarmee jij je gevoelens kan delen dan helpt dat veel om je wat beter te voelen.
    In Belgie heb je vast ook instellingen die jongeren met problemen helpen om daar mee om te gaan. Praat met je ouders en/of met de mensen op school die daar voor zijn. Ze kunnen bekijken wat er voor jou mogelijk is. Ze kunnen bij het oudercontact daar dan ook over praten. Zo door blijven gaan is niet goed. Dus heb moed en ga het gesprek aan! Het beste met jou en veel sterkte.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Volgens mij heb je niet echt een leuke klas, en als je ook niemand hebt om mee te praten is het in de sociale omgang ook niet echt te doen. Als je hobbies hebt of dingen buiten school kun je daar misschien gelijkgestemden vinden om mee te praten en vrienden te worden, op die manier wordt het ook wat beter te doen.

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten