Skip to content
1 reacties
323 weergaves

Praten over emoties op school...

Hoi allemaal… Momenteel ben ik erg depressief met angstklachten en heb ik zelfmoordgedachten… Over het kleine stukje van depressie en angst heb ik al met mijn mentor gepraat. Over zelfmoordgedachten etc niet. Hij vroeg of ik hulp wilde. Ik wilde dat toen niet. We hadden afgesproken het aan te kijken tot de eerste PTA-week. Gezien ik in een andere klas ben overgeplaatst, zou het misschien beter kunnen gaan. De PTA-week begint volgende week en het gaat totaal niet beter met mij. Ik ben bang dat als ik dit tegen mijn mentor vertel dat ik hem 1. daarmee lastigval, en hem er maar mee irriteer en 2. dat hij me doorverwijst naar het zorgteam en misschien zelfs nog meer professionele hulp en dan 3. dat hij mijn ouders gaat bellen wat ik echt niet wil... Ik ben daarom eigenlijk van plan gewoon te zeggen dat het beter gaat… Hebben jullie ervaring met dit soort dingen? Heb jij gepraat met je mentor? Werd je gelijk doorverwezen? En je ouders werden die gebeld? Hoe is het zorgteam bij jou op school? Hoe werkt dat…? Kunnen jullie me meer vertellen…? Liefs

16 jaar
4 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste meid, Het gaat helemaal niet goed met jou maar je wilt er niet met je mentor over praten omdat je bang bent dat hij jou lastig vindt en dingen gaat doen die jij niet wilt. Je hebt hem dus ook nog niet eens alles vertelt.
    Ervaring heb ik niet op dit gebied maar ik kan je wel zeggen dat die mentor er is voor jou. Je bent 16, dus al een heel eind op weg naar volwassenheid. Zo gaat hij jou ook behandelen. Vertel hem dus echt alles en zeg hem wat je niet en wat je wel wil. Daar zal hij heus wel rekening mee houden. Echt direct een oplossing vinden zal niet gebeuren, maar een goed gesprek en een luisterend oor kan al veel helpen. Mensen vinden het fijn om iemand te helpen. Vooral een jong iemand zoals jij. Je bent geen last.

    Ben jij misschien ook dat meisje dat zich thuis niet op haar gemak voelt? Is er niet een familielid, grootouder of zo, of een oom of tante, waar je goed contact mee hebt waarmee je over dat soort dingen kan praten?

    Veel sterkte, en weet je wat mij opvalt? Meisjes van 15, 16 hebben jouw soort problemen. Oudere meisjes zie ik hier niet. Volgens mij komt dat doordat ze dan inmiddels verliefd zijn geworden en weg is de depressiviteit! Van vrijen wordt je gelukkig!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten