Skip to content
5 reacties
554 weergaves

Cijferlijst excel??

Wil iemand we helpen? Ik wil graag via excel mijn cijfers bijhouden. Tot nu toe lukt alles, ik kan mijn gemiddeldes van de SO's berekenen met een formule. Maar als ik nu proefwerken wil invoeren (die meerdere keren meetellen) krijg ik het niet voor elkaar. Heeft iemand een idee hoe dit werkt? Of weet iemand of je een lege sjabloon kunt opvragen? Bedankt

18 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Bedankt ! Nu is het gelukt

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Blijkbaar is het niet gelukt, misschien te ingewikkeld opgeschreven. Bestand opsturen kan helaas niet zonder adres. Misschien is het beter om het principe uit te leggen. Ik ga er van uit dat je proefwerken hebt en daarnaast schoolonderzoeken. De proefwerken hebben blijkbaar een verschillend gewicht. Per proefwerk moet je dus noteren het cijfer en het gewicht. Het aantal punten per proefwerk is cijfer x gewicht. Als het cijfer bijvoorbeeld in A2 staat en het gewicht in B2 dan komt in C2 de formule =A2*B2. Dat doe je voor elk proefwerk op de volgende regels. Dan heb je uiteindelijk een kolom met proefwerkcijfers, een kolom met gewichten en een kolom met punten. Het gemiddelde cijfer van alle proefwerken is dan de som van de punten gedeeld door som van de gewichten. Een kolom sommeren doe je met de formule: =SOM(B2:B10). Hiermee tel je op de inhoud van cel B2 t/m cel B10. (voorbeeld). Voor het cijfer moet je de som van de punten delen door de som van de gewichten =SOM(C2:C10)/B12. Als voorbeeld. Hierbij staat de formule voor de som van de gewichten, en dus het resultaat, in B12, en de laatste formule en dus het eindcijfer in C12. Als het trimestercijfer het gewogen gemiddelde is van het SO en de proefwerken dan moet je net zo iets doen voor die cijfers. Dus bijvoorbeeld in cel A13 het SO cijfer, in cel B13 het gewicht van het SO. Het trimestercijfer wordt dan =(1*C12+A13*B13)/(B13+1). 1*C12 is dus je gemiddelde van de proefwerken, 1 is het gewicht van de proefwerken t.o.v. het SO cijfer. A13*B13 is het SO cijfer x het gewicht t.o.v. het proefwerkcijfer en B13+1 het gewicht van SO cijfer + het gewicht van het proefwerkcijfer als dat 1 is. Als het niet 1 is moet je dat invullen. Stel met celeigenschappen in dat er twee decimalen worden weergegeven. Ps. 1: Er staat dat ik 14 ben maar ik had 21 opgegeven. 2: Neem de reactie over in Word en haal de regels uit elkaar, dan is het duidelijker te volgen. Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey.. kun je me het bestand ook sturen? Haha

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie! Aardig van je dat jij wel reageerd! ;) . Ik ga er mee aan de slag. Ik hou je op de hoogte, haha

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Omdat niemand reageert zal ik het maar doen. Je kunt het als volgt doen: Regel 1 t/m 20 reserveer je voor de trimestercijfers. Bijvoorbeeld kolom a voor de vakken, en kolom c, d en e voor de cijfers van trimester 1 t/m 3. Daar onder vanaf regel 21 maak je voor elk vak een blokje van drie kolommen. a voor het proefwerkcijfer, b voor het gewicht en c voor de punten. Het eerste cijfer zet je op regel 23. het aantal malen dat het telt op b23, het tweede op a24, enzovoorts. In c23 vul je in: =A23*B23 (Dat wordt cijfer x aantal keren dat het telt) Als je bijvoorbeeld 10 proefwerken verwacht kun je c23 gewoon kopiëren van c23 t/m c32. Op b33 vul je in: =SOM(B23:B31) Op c33 vul je in =SOM(C23:C31)/B33 Het resultaat in c33 is je trimestercijfer voor dat vak. Als dat vak op regel 1 staat dan zet je op c1: =c33 en dan staat daar het cijfer. Voor elk vak kun je zo'n blokje maken. Als je het naast elkaar doet dan heb je uiteindelijk alle vakken per trimester in je spreadsheet. Als je het eerste blokje gemaakt hebt dan kun je het zoveel kopiëren als je wilt, de formules passen zich automatisch aan. Je moet natuurlijk wel de verwijzingen bij de trimestercijfers aanpassen.

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten