Skip to content
2 reacties
1474 weergaves

Wanneer clubs weer open?

Als je even niet vergelijkt (want corona zelf is veel erger), ik vind de onduidelijkheid over wanneer de discotheken open gaan zo lastig. Staat die nu op 1 september? Of zal dit veel later zijn? 2021 of pas eind 2021? Ik snap dat niemand dit zal weten hoor, maar miss weten sommige mensen iets meer dan ik hierover.

18 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • wil niet negatief doen, maar ik denk dat tegen de tijd dat de clubs en disco's weer open "mogen", ze allang failliet zijn. Geen bedrijf houdt het vol om langer dan een paar maanden laat staan meer dan 6 maanden gesloten te zijn inclusief zomerseizoen. Te lang gesloten en onzekere toekomst, bye bye vrij uitgaansleven. Als het al mag straks alleen met een maskertje op en handschoenen aan... ziek

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Discotheken vallen, net als evenementen, onder stap 5 van het stappenplan dat je kunt vinden op de site van de Rijksoverheid. Hier een direct linkje naar het plaatje van het stappenplan: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/large/content/gallery/rijksoverheid/content-afbeeldingen/onderwerpen/coronavirus/infographics-en-visuals/200519_nkc-maatregelen-rgb-a4---definitieve-versie.jpg

    Wat meer uitleg: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/19/corona-aanpak-de-volgende-stap

    Voor stap 5 is nog geen datum bepaald, maar dat zal niet eerder dan 1 september van dit jaar zijn. Het kan zijn dat in de herfst de discotheken en clubs weer kunnen openen, het kan ook zijn dat er dan weer een opleving van het virus is en als dat het geval is kan dat met een beetje pech de hele herfst en winter aanhouden, waardoor het wel eens tot in 2021 zou kunnen duren. Maar daar is nu nog niks zinnigs over te zeggen, het hangt er echt van af hoe het zich de komende maanden ontwikkelt, of er misschien een vaccin of goede behandeling komt, etc.

    Cafés mogen eerder open, op 1 juni voor maximaal 30 bezoekers en per 1 juli (als alles goed gaat) voor maximaal 100 bezoekers.

    Het risico met discotheken is dat er veel mensen dicht op elkaar staan, en er vaak ook mensen zijn die bewegen waardoor deeltjes zich makkelijker door de lucht verspreiden. In Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, zijn er zo'n twee weken geleden tientallen mensen besmet door één bezoeker die het coronavirus bleek te hebben en die drie uitgaansgelegenheden had bezocht. En ondanks dat de meeste jongeren geen heel zware klachten krijgen van het coronavirus wil je natuurlijk niet degene zijn die wel aan de beademing komt te liggen op de intensive care.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Snus: durf nee te zeggen

    Snus: durf nee te zeggen

    Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.

    Ga naar Youtu.be over Snus: durf nee te zeggen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten