Skip to content
3 reacties
508 weergaves

Reizen op (voor mij) jonge leeftijd.

Mogguh, ik geloof dat dit het juiste topic is. Zo niet, verwijs me aub naar de juiste...

Ik zie steeds vaker om me heen dat jongeren gaan reizen. 17/18 jarigen met het geld voor wereldreizen en auto's waar zelfs vele vaders van zullen dromen. Hoe, wat en huh? Ik ben benieuwd hoe zulke gasten het doen. Die ik persoonlijk ken zitten namelijk niet in de aandelen, crypto of wat dan ook, maar werken gewoon 50u per week en verdienen vaak net aan gemiddeld. Wat is het geheim?

22 jaar
5 maanden geleden

3 Reacties

  • Een schoolvriendin van mij is op "wereldreis" gegaan. Zij doet het zo: ze houd geld apart voor een ticket terug naar huis. Ze is in september vertrokken naar Honh Kong (vond ze leuk om te starten) en toen naar Laos, vietnam en cambodja. Ze probeert overal steeds een beetje te verdienen en een goedkope slaapplaats te regelen. Met Kerst gaat ze naar familie in Thailand. Dan weer verder, zodra het geld op is gebruikt ze het aparte geld voor een ticket terug naar huis.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Klinkt prachtig he, op jonge leeftijd de wereld rond reizen. Ik snap dat je dat zelf ook zou willen en je afvraagt hoe die andere jongeren dat voor elkaar krijgen.

    Er zullen enkele jongeren in een heel goed nest geboren zijn. Die kunnen dit. Er zal een 2e groep zijn die sociale media als inkomstenbron gebruikt. Denk aan vloggers, influencers, Youtubers etc. Met een grote schare volgers komt er ook een hoop geld binnen. Om een voorbeeld te noemen, Enzo Knol vangt bijna 100.000 euro per maand met zijn youtube filmpjes en dealtjes.

    Dan hebben we nog een groep die probeert om een leuker leven te hebben dan anderen en dat aan alle kanten faken. Zo was er een influencester die zogenaamd op vakantie naar Bali ging maar in werkelijkheid alles filmde in de lokale IKEA. Een beetje sneu want er zijn zat mensen die zich proberen te spiegelen aan een influencer om dan depressief te worden van hun eigen leven of lichaam.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Wel iedereen zijn financiële situatie is anders, hoe ik het doe in mijn eigen (Belgische) context; al het geld dat ik voor leuke dingen gebruik (kleding, uitgaan, reizen,...) is geld dat ik volledig zelf heb gespaard, door gewoon een simpele studentenbaan. Maar ik heb wel het geluk dat mijn ouders mijn basisbehoefte (eigenlijk enkel studie en huisvesting) betalen waardoor ik enkel mijn eten zelf moet voorzien. Hierdoor houd ik nog veel over op het eind van de maand om te sparen, de meeste in mijn omgeving doen dit ook zo denk ik. ik besef goed dat ik veel geluk heb dat mijn ouders in de situatie zitten dat ze mijn studie kunnen betalen, maar zo hou ik mijn hardverdiende centjes over voor de leuke dingen :)

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten