Skip to content
5 reacties
872 weergaves

Wielrenners

Ik ben pas begonnen met wielrennen. Niet het beste weer nu met de kou en wind/regen. Maar ik heb goedkoop een 2e hands fiets kunnen kopen op marktplaats. Dus af en toe een rondje. Nu zegt iedereen als ik hierover begin dat ik dan ook mijn benen zeker scheer. Nu draag ik lange fietslegging dus zie je mijn benen niet. Maar in de lente/zomer is dat dan nodig? Waarom denken meteen aan kale benen? Voor de kenners, moet je dit dan scheren of harsen? Of is kort scheren met een tondeuse voldoende?

19 jaar
6 maanden geleden

5 Reacties

  • De twee belangrijke redenen waarom wielrenners hun benen scheren zijn dat ze hun benen vaker laten masseren voor of na een wedstrijd en dat dit gemakkelijker gaat zonder haren. De andere redenen is dat bij een valpartij er meestal heel veel schaafwonden zijn en dat dit veel moeilijker te genezen is als er haartjes op de wonden zijn. Anderzijds dagen wielrenners geen ondergoed onder de lycra kledij en als je haartjes hebt komen deze door de stof door, wat ook geen mooi zicht is. Dus als jij wil wielrennen tijdens de warmere dagen en geen lange broek wil dragen zou ik je toch sterk aanraden om je benen te scheren. Ik doe dit trouwens gewoon met een tondeuse zonder kam. Veel mooier trouwens ook als je in de zomer een short draagt.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik wielren ook. Ik heb mijn benen een paar keer onthaard in de zomer. Voelt wel lekker eigenlijk. Ik heb het met van die ontharingscreme gedaan. Dat is lekker makkelijk.

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik fiets al jaren en heb mijn benen nog nooit geschoren, zie er geen nut van in!

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Omdat professionals hun benen vaak laten masseren en dat beger gaat glad dat os de enige reden

    19 jaar
    6 maanden geleden
  • Bij professionele wielrenners telt elke seconde. Harige benen geven meer luchtweerstand dan gladde benen, vandaar. Jij vraagt je af of jij nu ook je benen moet scheren. Omdat anderen dat doen? Omdat anderen zeggen dat dat zo hoort? Iets doen omdat anderen dat doen of zeggen is altijd de slechtste reden om iets te doen. Mannen hebben harige benen. Jij bent een man, dus laat het lekker zoals het is. Maar vind jij glad mooier, dan doe je dat toch! Jouw keuze.

    23 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten