Skip to content
8 reacties
1063 weergaves

Ik begrijp het niet

Waarom hebben voetbalfans ruzie met elkaar? Jullie houden allemaal van voetbal. De ene is voor A en de andere is voor F, wat maakt dat uit? Het gaat toch om de sport?

21 jaar
8 maanden geleden

8 Reacties

  • Heel simpel, mensen zijn net als dieren ter wereld gekomen met diverse instincten zoals overleven, als je In de prehistorie alleen was was overleven vrijwel onmogelijk dus van nature zoek je een groep in een groep kun je diverse taken verdelen samen jagen samen vechten elkaar verdedigen. in deze tijd is dit instinct er nog steeds maar inplaats van overleven zoeken we een groep waar eigenlijk net als vroeger een soort broeder en zuster band hebben de twee voetbal clubs zijn in dit geval als de krijgers die vechten voor hun land tegen de rivaliserende stammen. door dit instinct zit een diep gevoel voor strijd tegen alles en iedereen die jou stam (voetbal club) is. eigenlijk is dit een soort natuurlijk instinct

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Bij alle andere sporten gaat het goed tussen fans van verschillende clubs/atleten. Maar bij voetbal is het altijd ellende, dat snap ik niet. En ik snap helemaal niet waarom daarbij andermans bezit vernield moet worden.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Zeer terechte opmerking Ts. Voetbal is zoals in de oudheid brood en spelen voor het volk. Maar vechtpartijen en vernielingen moeten veel zwaarder gestraft worden. Een absolute nultolerantie voor dit hersenloze gedrag is dringend nodig. De maatschappelijke kost van profvoetbal moet aan de clubs worden doorgerekend. Dit zullen de clubs kunnen betalen door de lonen van de voetballers drastisch te verlagen, al zijn vele "topclubs" nu al virtueel failliet net door die belachelijk lonen.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik merk het ook als ik zelf voetbalwedstrijd heb. Soms is de tegenstander prima en kun je daarna nog een drankje doen, maar soms spelen we ook wel eens tegen meiden die er echt een veldslag van maken. Ik ben zelf heel erg fanatiek en een tijdje terug speelde ik tegen een van mijn beste vriendinnen . Tijdens voetbal is ze dus niet mijn vriendin kwamen we achter. Hahaha. Zo is het eigenijk ook als ik voetbal kijk. Ik support zelf vrij fanatiek PSV, mijn nichten en neven zijn voor Feyenoord en mijn andere voor Ajax ( en dat is nu smullen). Tijdens een wedstrijd is het dan gewoon niet altijd gezellig. Dingen slopen en vechten vind ik ook belachelijk. Of vuurwerk op het veld gooien.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • 10 maart 1971. Voetbal-icoon Rinus Michels: "Voetbal is oorlog".

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat geruzie snap ik ook niet. Ik woon in de buurt van een groot voetbalstadion: ik zie die supporters in de verte ook regelmatig met tientallen op de vuist gaan, of vernielingen aanrichten. Dikwijls stomdronken, maar dat is geen excuus.

    Ik zal het taktvol uitdrukken: ik heb de indruk dat het voetbal niet altijd de grootste lichten aantrekt? Niet op het veld zelf, en niet daarbuiten? Dat is niet "door het geld", want bij de onbetaalde lagere reeksen zie je dat ook.

    Terwijl racers, tennissers en golfers die veel meer verdienen, wel hoffelijk of vriendelijk met elkaar omgaan.

    Het zou al veel helpen als alle voetballers, trainers en bazen zelf op het veld en in de pers zichtbaar vriendschappelijk en met respect met elkaar zouden omgaan, inplaats van elkaar uit te maken en te kwetsen of te pesten. En als ze hooligans uit hun clubs zouden gooien wegens verraad aan de club. Immers: het woord supporteren betekent: ondersteunen, helpen, opbouwen. Net het omgekeerde van wat die ruziemakers doen: alles kapotmaken.

    Als je naar de autosport kijkt, bijvoorbeeld de DTM, dan staan al die concurrerende rijders lachend arm in arm op het podium. En alle teambazen gaan goed met elkaar om, ook al zijn ze de grootste concurrenten. Die races zijn een sportief feest. In de hitte van de race vloeken en sakkeren ze natuurlijk ook wel eens, maar achteraf komt het weer goed. Zonder geweld, zonder vandalisme.

    Bij veel andere sporten zie je dat ook: tennis, gym, golf, vechtsport, wielrennen, en nog een hoop andere. Ieder jaar is hier een wielerwedstrijd waar veel grote namen naartoe komen, en die gaan wel goed met elkaar om. Dus het kan echt wel.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat vraag ik mij nou ook af.. Een beetje respect voor elkaar hebben is toch niet zo moeilijk zou je denken. Je kijkt om de sport en als je team verliest, jammer dan?
    Het is echter wel zo dat de ruziënde voetbal fans die je op tv ziet ook uit zijn op ruzie.. Dat is gewoon een klein groepje mensen die niet voor de sport kijken, maar er puur op uit zijn om de hooligan uit te hangen waardoor het feest voor het overgrote deel goede mensen wordt verpest. Ach ja ik heb gelukkig niks met voetbal :)

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Zelf ben ik ook een behoorlijk fanatieke fan, je moet weten dat er tijdens een wedstrijd flink wat emoties los komen. Vooral als 2 clubs tegen elkaar spelen die aartsrivalen zijn, ook is het zo dat bepaalde supporters niet perse komen voor het voetbal zelf maar gewoon om te rellen en chaos te creëren, omdat ze daarop kicken ofzo. Sommige supporters kunnen ook slecht tegen hun verlies waardoor ze het gaan afreageren op supporters van de tegenpartij. Je heb natuurlijk ook normale supporters die lekker van de wedstrijd genieten maar toch hebben hooligans vaak de overhand in het stadion en als het misgaat.

    22 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten