Skip to content
5 reacties
906 weergaves

Ik durf niet

Hey, ik ben een jongen. Ik vind zingen al een paar jaar leuk en wil eigenlijk wel op zangles. Zingen is zowel voor vrouwen als mannen maar toch heb ik nog steeds in mijn hoofd dat zingen voor meisjes is. Ik wil heel graag beter willen zingen en mijn droom is zanger te worden. Ik durf alleen mijn moeder, vader en broertje niet te vertellen dat ik op zangles wil omdat ik bang ben dat ze me dan raar aankijken. Hoe kan ik dit het beste doen? Mijn vader en moeder vinden zingen ook leuk en zitten bij een koor. Ze hebben me eigenlijk nog nooit horen zingen.

14 jaar
1 jaar geleden

5 Reacties

  • Ik durf het gewoon echt niet, ik wil mijn droom zo graag uit laten komen. Mijn broertje vind het ook raar denk ik. Misschien zal ik eens op gitaarles gaan en dan langzamerhand ook zingen erbij pakken?

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Nou, volgens mij weet je precies dat zingen voor iedereen is, en niet aan gender of geslacht gebonden. Wat in me opkomt; zou het kunnen zijn dat je dit als smoes voor jezelf hebt omdat je bang bent voor de reacties op je zingen?
    En als het als slecht wordt bekritiseerd dat je dan de schuld kan geven aan dat zingen sowieso voor meisjes is dus it was doomed to fail anyway om faalangst in je hoofd een goed exit strategie te laten hebben?

    Else voor het vertellen aan je ouders, als ze in een koor zitten zullen ze het vast goed oppakken. Ze snappen een boel wat er bij zingen komt kijken, zoals emotie en expressie. En ook nog eens een deelbare vorm van emotie en expressie. Dus waarom zouden ze er niet echter staan?

    Dus, gewoon het gesprek aangaan erover dat je erover nadenkt zangles te willen. Je bent nu 14, prima leeftijd om het te leren en lang van te genieten. Sowieso is nu zingen zonder instructies van een zang coach mogelijk slecht voor je stembanden en dat wil je niet.

    Maar opzich, wat simpele zanglessen alleen al kunnen al results boeken waar je zelf voldoening uithaalt. En of je nu zanger wordt of niet (en ga voor die droom! serieus, ik heb echt te lang met faalangst vooruit geschoven om grootste plannen die me misschien wel fucking rijk kunnen maken. Je leven hangt van kennis, maar ook van geluk aan elkaar. En ookal heb je weinig kennis, als je veel geluk hebt kan je al een heel eind eindigen.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarom denk jij in vredesnaam dat zingen voor meisjes is? De grote sterren zijn toch zowel mannen als vrouwen? En ook in andere soorten muziek is er zowel vraag naar mannen - en vrouwenstemmen. Als jij zingen leuk vindt moet je er zeker wat mee gaan doen. Het is een hobby, of misschien zelfs meer, waar je je hele leven plezier van kunt hebben. Volgens mij is er echt niemand die het gek vindt als jij gaat zingen.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Gewoon doen. Zingen is een vorm om je te uiten en jezelf te leren kennen. Muziek maken is zo geweldig mooi.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Hey TS, als jou ouders zingen leuk vinden, dan is het toch geweldig als hun zoon dat ook wil doen.

    Gewoon lekker vertellen, misschien nu met kerst en oefen een leuk gemakkelijk kerstlied en verras ze onder de boom! Succes en laat nog eens wat van je “horen”

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten