Skip to content
76 reacties
2257 weergaves

Welke muziek, en waarom juist?

Hey, dag E,

oeps, was het dan zo lang geworden dat het drie minuten nodig heeft om in te laden? Sorry, moderators :-) . Ik laad in via een gewone computer.

de reactie op jouw post even gekopieerd:

---------------------------
E, ik moet toegeven dat het in de Efteling een heel pak beter klinkt als op youtube. Vooral de muziek van Diorama komt op youtube niet over: veel te harde noten ...

En Heintje is echt, maar dan ook echt mijn ding niet :-) .

Nu door de speaker: We all stand together, the frog chorus and Paul McCartney. Waarom? Leuk tekenfilmpje, leuke muziek, en een herinnering dat hoe we ook zijn, we uiteindelijk allemaal in hetzelfde bootje zitten.

Over datzelfde bootje: ik heb het dezemorgen laten escaleren met die turkse jongens in die mate dat het echt wel opviel dat ze aan het duwen en stoten waren. Toen er reeds een groep rond ons stond ben ik tot de aanval overgegaan. De leider in zijn maag gebokst, daarna op zijn oog. De tweede 'eiwit-spierder' ook in zijn maag en toen had die er al genoeg van. De rest durfde niks doen. Ik had goesting in een derde, maar dan zou het te fel opvallen dat ik diegene was die in de aanval gegaan is.
Resultaat: strafstudie en de leider is voor een week geschorst omwille van aanzetten tot pesten. De andere turken hebben hem in de steek gelaten en gezegd dat ze het alleen maar deden omdat ze hem volgden. Zoveel dus voor die onderlinge vriendschap om hun eigen hachje te redden. Pesters zijn lafaards, dat is nu eenmaal zo.
Ikke heb niks van slagen ontvangen. En iedereen weet nu wel hoe het zit met dat 'stoere (laffe) kliekje turken'.

Opdracht volbracht :-) .
---------------------------

Villa Volta hebben we niet bezocht. Maar de bokkenrijders zijn hier in de streek ook zeer bekend. In het volgende dorp is een man bezig er een boek over te schrijven.

En gitaar? Ook sportief voor ingesteld nodig?
Dat muziek zo kan werken op je gemoed is bekend. Maar hoe dat juist werkt, weet ik niet.
Neem nu de Efteling, bijvoorbeeld, aangezien we het er toch over hadden.
Vroeger, toen thuis alles 'normaal' was, zijn we er een paar keer geweest. De paddenstoelen in het sprookjesbos zijn fantastisch met hun muziek. En toch, met ze te horen moet ik dan terug denken aan hoe het vroeger thuis was, aan het 'normale'. Automatisch denk ik dan aan het abnormale, maar de muziek kalmeert me toch weer keer op keer, ook al brengt het steeds die herinneringen in conflict terug.
Muziek kan heel sterk zijn.

Daarom, door de speakers: Rolling Stones, sympathy for the devil. Waarom? Omdat muziek zowel helend kan werken, als het slechte naar boven halen. En soms alletwee tegelijk :-) .

groetjes,
S.

17 jaar
2 jaren geleden

76 Reacties

  • Hey J22,

    is dat niet zoals in de sport?
    Het is niet dat gij de manager moet vinden, maar de manager vindt u? In een andere zwemvereniging is er zo een jongen gevonden, jonger als mij, die voor nationaal mag gaan zwemmen. Of toch voor klaargestoomd wordt.
    Dus misschien moet ge u eerst bewijzen, zodat de manager u kan vinden? Een optredentje of zo?

    En om op topic te blijven: door de speakers: The muppet show, singing food.
    Het is nog wat vroeg op de dag om iets zwaarders op te hebben staan ;-) .
    Subiet de stallen schoonmaken op de boerderij, laatste dag paasvakantie ...

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik wil een music manager kan alsmaar niet vinden

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Nu aan het beluisteren:

    Rage Against The Machine - Killing In The Name

    Echt op dit moment toepasselijk. WK voetbal zegt genoeg hoe een sportactiviteit kan omslaan in een politieke strijd daaruit mensenrechten worden ontnomen, moderne slavernij is ontstaan, en de fans en de wereld die slikken het maar.

    Heb ffe een heel deel van mijn betoog verwijderd, laat de tekst in de context spreken, verder wil ik er geen woorden aan vuil maken en sheeple niet shockeren met mijn gedachten erover.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey E,

    dat liedje van Guns and Roses kende ik niet. Het is best nogal deprimerend. En chaotisch. Kan ik geloven dat uw hoofd ervan begint te spinnen.

    Als antwoord kan ik daarop geven:
    Jefferson Airplane, don't you want somebody to love. Niet de live versie, die is, heu, nogal wat drugs-afgebroken. De muziek van dat nummer vind ik heel schoon. De tekst ben ik niet helemaal aan uit hoe het te interpreteren.
    White Rabbit moet samen met deze beluisterd worden. Die gaat dan weer over Alice in Wonderland. De laatste regels, echter: feed your head. Dus: nog wat boeken lezen :-) . Misschien Alice in Wonderland eens in het Engels gaan lezen? Maar dan heb ik weer zo van: het hoofdpersonage is een meisje. Daar kan ik mij niet mee binden en kom zo niet echt in het verhaal.

    Ik vond in De Standaard 'Lost Boy'. Een spin-off van Peter Pan. Schijnt bijzonder goed te zijn en ge gaat sympathie voelen voor Hook, in plaats van Peter. Ik ben heel erg benieuwd! Eerst de rest van de Harry Potters nog uitlezen :-) !

    Groetjes,
    S

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey S,

    Jouw analyse van die clip is echt grotendeels dezelfde als die van mij. Ik ga niet in details treden want anders wordt het hier een heel epistel.

    Idd de realiteit bevind zich in dat kapelletje met hem alleen aan de piano. Dan krijgt hij een droom over hoe hij wil dat dingen worden (groot orkest, knappe vrouw en grootse bruiloft.)
    Tot dingen verkeerd uitdraaien, vrienden hem verlaten en alles de mist in gaan.
    (It’s hard to keep an open heart when even friends seem out to harm you)
    In het slot wordt hij wakker en beseft hij dat er iets in zijn leven moet veranderen.
    (Don’t you think that you need somebody? Everybody needs somebody, you’re not the only one).
    Kort samengevat: vriendschappen aangaan die je aan kunt en niet teveel hooi op je vork nemen.
    Tot zo ver mijn idee erover.

    Een andere video van Guns n Roses is: Estranged.
    Daar gaat uwe kop van draaien. Redder zijn of gered worden? ;-)

    Wat je broer betreft: ja, het zal wel echt een een grote aanpassing zijn in jullie leven. In zijn beroep zal hij zich steeds moeten bijscholen maar dan juist in zijn vakgebied wat hem zo interesseert. Dus complexe wiskundige berekeningen kan hij nu voorgoed vergeten! :-)

    What A Wonderful World(niet hetzelfde nummer) ken ik vooral van Louis Armstrong en een prachtige cover ervan door Eva Cassidy.

    En over Eva Cassidy gesproken ben ik nu naar haar versie van Autumn Leaves aan het luisteren.
    Toepasselijk voor de tijd van het jaar.

    Groetjes!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo E,
    Jullie hebben dus een fijne en productieve tijd gehad in het vakantiehuisje.
    Vanmiddag in de auto luisterde mijn broer naar "Danza Del Altiplano" (componist: Leo Brouwer). Dat is een stukje gitaarmuziek, gebaseerd op traditionele elementen uit de Andes. Er bestaan verschillende uitvoeringen van. Ik ga er hier geen aanbevelen, want van gitaar ken ik niet zo veel.

    Hoi A,
    Jouw vakantie klinkt inderdaad ook leuk.
    Nu ze bij jou thuis weten dat jij zo lekker kan koken, zul je dit vaker moeten/mogen doen. Maar een paar proefkonijnen is wel handig om uit te proberen wat je op school geleerd hebt of wat je zelf creatief bedacht hebt.

    Nu luister ik naar de muziek van Hildur Guðnadóttir, Rutger Hoedemaekers en Jóhann Jóhannsson (zal het er even bij zetten zonder accenten: Hildur Gutnadottir, Rutger Hoedemaekers, Johann Johannsson).

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi jongen 14
    Serge gainsbourg ken ik wel maar dan wel van een ander nummer Rain de Rain spelen ze af en toe eens op de Vlaamse radio .
    Jack ary en bourvil heb nog nooit van gehoord wel mooie muziek lijkt mij wel leuk om deze eens te vertalen

    Heb een heel leuke vakantie gehad een beetje gamen met broer.
    Gaan zwemmen en gaan slapen bij mijn beste vriend en buurjongen.
    En nu het weer winter komt en tijd is van de groene kool heb hutsepot klaar gemaakt en mama heeft complimentje gegegen voor de chef.

    November Rain (Guns a Roses.)
    Het nummer op zich vind niet zo mooi maar de clip is wel cool gemaakt zeker als je weet dat dit gemaakt is in de jaren 90 toen mijn mama en papa nog liefjes waren
    Ad

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey E,

    oef, dat nummer duurt lang :-) . November rain.
    Ik kende het wel, maar nooit echt op gelet. De clip is in ieder geval de eerste keer dat ik hem zie. Wel leuk inderdaad ja, hoe ze afwisselen tussen de grote kerk binnen en de kapel buiten, en dan de muziekzaal en dan weer die kleine kerk buiten. Dus die kleine kerk zou ik zeggen dat de werkelijkheid is, omdat ze domineert boven de grote kerk en de muziekzaal. Een eenzame gitarist die zijn frustraties in de muziek, en fantasie, uitleeft?

    In de vijver springen? Dan hebt ge heel veel goesting gehad want dat moet toch koud geweest zijn, ook al was het twintig graden buiten. Nu ja, na een stevige muzieksessie zal die afkoeling zeker zalig geweest zijn :-) .

    Broer is zijn opleiding begonnen, en de vakanties zullen nooit meer hetzelfde zijn. We staan samen op, ontbijten, en dan moet hij weg. De ganse dag. Dan voelt uw vakantie echt heel vreemd aan hoor, als ge altijd al samen geweest zijt, onafscheidelijk eigenlijk. Een paar heerlijke namiddagen gehad met D, dat wel :-) .

    De examens zijn nog wel eventjes verwijderd, maar om het hoekje piepen ze toch al. Dus, als liedje:

    Sam Cooke: Wonderful World (Don't Know Much about history).

    Het is maar leren en leren, en als ge er eenmaal vanaf zijt (gelijk broer (ongeveer)), weet ge er niet meer veel van maar blijft het toch continu verder en verder leren wilt ge ergens komen.
    En er is altijd uw geliefde om troost en steun bij te vinden, aanmoediging en zaligheid.
    Of toch ongeveer zo iets :-) .
    Plus ik vind het een mooi liedje. Lekker rustig, en toch zoveel betekenis.

    Groetjes,
    S.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey S. Ik neem aan dat de laatste alinea in je bericht naar mij (E) was gericht. ;-)

    Nee hoor, mijn vader geeft me tijdens vakanties voldoende ruimte om te ontspannen en zit niet echt achter mijn kont aan. Maar eens dat voorbij is zit hij wel constant te vragen en hoe is het met dat vak en met die leerkracht? Heb je wel genoeg notities genomen etc.
    Dus daarom die stress omdat ik weet dat hij binnenkort wel terug zal beginnen te zagen erover. Dat is its voor later, heh?

    Ik heb een fantastische vakantie gehad samen met T en mijn maatjes en het weer was echt wel ideaal om ervan te genieten! Het weer was er ook naar. Repeteren in het vakantiehuisje(met een nieuwe keyboard speler!) met de versterkers op 10 en afkoeling zoeken in de vijver. :-P

    Nu het terug kouder wordt en dit het gepaste ogenblik is om dit nummer te posten:

    Guns n Roses - November Rain

    Ik vind de videoclip wel echt bijzonder om zijn contradicties en verborgen boodschappen.
    Slash die uit een basiliek wandelt en dan zijn solo speelt voor een kapelletje en andere contradicties in die clip. Droom of realiteit? Hoe kan je het in godsnaam verzinnen? Echt wel een meesterstuk dat ontzettend goed ineen zit.

    @A:
    Master Of Puppets; Geweldige song met een geweldig mee brug(middenstuk) Alhoewel we sommige Metallica songs coveren is dat nummer niet echt iets waar we ons aan willen wagen. ;-)
    Ooit Damage inc. geprobeert te coveren maar dat was een regelrechte ramp…
    Wat we kennen is genoeg en haalbaar. Haha.

    Groetjes
    E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo A,

    Dan heb je wel geluk dat deze nacht de klok een uur terug gezet wordt. Zo kun je toch een uurtje langer (of minder kort) slapen. Of moet je dan een uur langer werken? In dat geval moet je jouw papa toch maar eens vertellen dat nachtwerk en zondagwerk meer betaald wordt.

    In de toekomst kun je jouw slip misschien in de was gooien voordat je naar school vertrekt. Als iemand dan jouw bed verschoont ondertussen dat jij op school bent, kunnen ze geen ontdekkingen meer doen.

    Voor jou heb ik 3 liedjes:
    Serge Gainsbourg: "Couleur café"
    Jack Ary: "Mange des tomates mon amour"
    Bourvil: "Salade de fruits"
    Kende je die al? Ze passen in elk geval bij wat je doet. Stel eens voor aan jouw leerkracht Frans om ze als oefening te vertalen.

    Fijne vakantie.

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey J14,
    is dat niet een tekenfilm van Mickey Mouse? Die hoort bij de Fantasia-tekenfilms. Is best leuk :-) !
    Nope, geen oortjes. Heb zelfs geen smartphone om die oortjes op aan te sluiten. In het bos hoor ik liever het bos. Kraken van de bomen, de wind door de bomen, dennenappels en eikels die vallen, vogels, af en toe een reetje ...
    Dat andere systeem ken ik niet. Ook nooit op gelet eigenlijk.

    Hey A,
    Daft Punk is inderdaad goed. Ze hebben ook de muziek gemaakt voor de film 'Tron Legacy'. Heel goede film, en de muziek van Daft Punk past er uitstekend bij! Ze spelen zelfs eventjes mee in de film, als DJ's :-) !
    Ehm, ik heb een beter voorstel voor u dan een slip gebruiken: Gewoon klaarkomen op uw buik en borst (op uw rug liggen op bed als ge u aftrekt), en uw sperma afvegen met wat toiletpapier. Dat kunt ge dan gewoon door het toilet spoelen. Anders gaat ge misschien nog ruzie krijgen met uw mama ...
    Veel plezier in de bakkerij. Ja, dat is vroeg opstaan inderdaad ...
    Master of puppets is wel heel erg hard ...

    Groetjes,
    S.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Harder faster stronger daft punk.
    Dat ben ik nu wel een beetje geworden na alles wat ik al heb meegemaakt op mijn vorig internaat.
    Een goed nummer om de vakantie in te zetten .
    Ik heb straks afgesproken met mijn beste vriend l om te gaan gamen bij hem thuis.
    Morgen ga ik wel heel vroeg moeten opstaan papa heeft gevraagd om een beetje te helpen in de bakkerij


    Feed your head paul kalkbrenner is een live versie van op tomorrolland is wel een vet nummer.

    Ik begin wel echt grote jongen te worden nu en denk wel dat mijn ouders het al door hebben.
    Ik had een slip verstopt onder mijn kussen om je weet wel in te doen .en vrijdag toen ik weer thuis kwam van school was hij verdwenen.

    Nu iets beetje harder music om af te sluiten want ga moeten door gaan.

    Aan iedereen een fijne vakantie

    Metalica master of puppets

    Ad

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo S,

    Ieder zijn smaak. Gelukkig kan en mag dat. Ik houd van heel veel dingen, niet alleen klassiek, ook wereldmuziek en ook gewone muziek van vandaag.

    "Le duo des chats" is trouwens ook klassieke muziek. Het heet eigenlijk "Duetto buffo di due gatti" en wordt toegeschreven aan Gioachino Rossini. Dat klopt niet helemaal. Het is eigenlijk een compilatie van 3 stukjes: eentje uit een werk van een Deense componist, en 2 stukjes uit Otello van Rossini.

    Er bestaan veel dikke boeken en super lange lijsten over stukjes klassieke muziek die herbruikt zijn in hedendaagse muziek en films.

    Deze zul je ook kennen, want werd vaak onder tekenfilms gemonteerd: "L'apprenti sorcier" van Paul Dukas. De versie van Philharmonique de Radio France is mooi en levendig. Het oorspronkelijk verhaaltje zoals Dukas bedoelde: de tovenaar gaat een wandeling doen, eenmaal alleen bladert de leerling door het toverboek en spreekt de waterspreuk uit (die hij nog niet geleerd heeft), het water begint te stromen en hij krijgt het niet gestopt, paniek, de tovenaar komt thuis en geeft de leerling op zijn kop en herstelt de chaos.
    Gelukkig mag je bij instrumentale muziek zelf denken en voelen wat je wil.

    Als jullie gaan lopen of fietsen, hebben jullie dan oortjes in? Ik mag dit niet en wil het zelf ook niet. Ik gebruik een hoofdtelefoon die je niet op maar voor je oren zet. De geluidsgolven gaan via je kaaksbeen recht naar je binnenoor, terwijl je toch het verkeer en de omgeving blijft horen. Dat is een stuk veiliger. Ken je dat systeem?
    Vaak ook vind ik het prettiger om naar de omgeving te luisteren (waar geen verkeer is dan); daar hoef ik niet per se muziek of podcast of luisterboek.

    Fijne vakantie.

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey J14.

    Amai, gij kent nogal wat klassieke muziek. Ehrm, niet echt mijn ding vrees ik :-) .
    Die laatste met die katten en honden was bet wel leuk. Doet me aan deze denken, moet ge eens you-tuben: "PCCB - Le duo des chats".
    Het eerste deel lijkt een beetje saai, maar daar komt vlug verandering in ...

    Voor mijn eigen op het moment:
    Steppenwolf: Born to be wild.
    Waarom? Het is vakantie, eindelijk! Het is druk en stressy genoeg geweest, nu een weekje ontspannen en sporten dat de stukken er af vliegen. Echt me uitleven en helegans geven. Maar dan op mijn manier in plaats van hoe dat de school en de leerkrachten het verlangen dat ge u moe moet maken. Het kan gek klinken, maar als ge echt bekaf zijt van het sporten, dan voelt ge u echt helemaal ontspannen en heerlijk vrij. Zwemmen, lopen en met de mountainbike de terrils op.

    Die wikipedialijst van heksen zijn van gehuchten die nog steeds bestaan, al is de naam soms iets of wat veranderd. Die van hier staat er niet bij.

    Hey A,
    een kussengevecht? Fijn!! Stom dat die leerkracht onderbrak, maar die zal nadien in zijn eigen wel jaloers geweest zijn :-) ! Haha, moet zo te lezen wel echt plezant zijn dan bij u op de kamer.

    S, onder de vakantie toch nog niet blokken zeker? Een beetje genieten van vrijheid. Dat kan bijzonder veel deug doen ...

    Groetjes,
    S

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo,

    Om het weekend - en in Vlaanderen de herfstvakantie - in te duiken, een grappig Italiaans kinderliedje over een hond en een kat die naar de universiteit gaan: "Cane e gatto" van Piccolo Oro dell'Antoniano. cane = hond - gatto = kat Er bestaat ook een cartoon-versie maar zelf kies ik voor de louter gezongen versie.

    En nog wat extra warme zonnestralen: "Santa Cruz" van Chucho Valdés.

    Geniet van een deugddoende (kortere of langere) pauze.

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ha, dat probleem met accenten, leestekens enzoverder heb ik ook in een van mijn eerste posts gemerkt.
    Iemand zei toen dat het te maken heeft met de codering van de text op dit forum. Ik hoop dat ze er in de toekomst er iets aan gaan doen.

    Nu door de koptelefoon iets anders wat echt een balans geeft tussen je sterktes en zwakheden te kunnen toegeven:

    Foo Fighters - Learn To Fly

    Echt een balans vinden tussen die twee wat ook op je pad komt.
    Verwacht of onverwacht en daarmee kunnen mee omgaan en zo een zachte landing te kunnen maken.
    Daar ben ik nu echt aan toeverwijl de examens naderen.

    ;-)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo S,

    Je vroeg een paar suggesties voor klassieke muziek. Binnen klassieke muziek is er nog heel veel verschil (orkest (groot of klein), solo-instrumenten, koormuziek, liederen, ...), en dat nog eens in verschillende stijlen en tijdvakken.
    Orkest- en koorwerken duren meestal wat langer.

    Ik heb een lijstje samen gesteld met werken die op zich lang kunnen duren maar altijd bestaan uit een reeks kortere muziekstukjes.
    Misschien zul je stukjes herkennen. Hopelijk zit er iets tussen dat je zou kunnen aanspreken.

    Camille Saint-Saëns:
    . Le Carnaval des Animaux (soms noemt men het ook: fantaisie grande zoologique)
    Antonín Dvořák:
    . symfonie nr. 9 in e-mineur "Uit de Nieuwe Wereld" (b178)
    Edvard Grieg:
    . suite nr. 1 uit "Peer Gynt" (op. 46)
    . suite nr. 2 uit "Peer Gynt" (op. 55)
    . Fra Holbergs tid (Uit Holbergs tijd), suite in de oude stijl voor strijkorkest (op. 40)
    Nikolaj Rimski-Korsakov:
    . Sjeherazade (op. 35)
    Pjotr Iljitsj Tsjaikovski:
    . “het zwanenmeer” (op. 20)
    . “de notenkraker” (op. 71)

    Houd je meer van piano of viool of nog een ander instrument?

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo E,

    Fijn dat de Espresso 2222 jou heelhuids tot op de eindbestemming gebracht heeft.

    Een stuk rustiger is: "Águas de Março". Er bestaan veel versies van; ik kies voor die van Elis Regina en Tom Jobim (Tom heet eigenlijk Antônio Carlos Brasileiro de Almeida Jobim). Je moet eraan denken dat Brazilië voor een groot deel op het zuidelijk halfrond ligt, en dat in maart daar dus de herfst begint. Het liedje heeft eigenlijk geen verhaal. Er zitten 2 mensen aan de kant van de weg te kijken naar de goot in het midden van de straat waar het water van de regenbui door stroomt, en ze noemen alles op wat ze zien voorbij drijven: een stok, blaadjes, papier, afval; de ene associatie gaat over in de andere. Maar het is zo mooi om in de muziek het water steeds van boven naar beneden te horen stromen.

    Een andere goede artiest is Jurema Paes. Zij doet ook wetenschappelijk onderzoek naar de grote verscheidenheid binnen de Braziliaanse muziek, en naar de Afrikaanse wortels ervan. Haar album "Mestiça" geeft een (onvolledig) overzichtje. Als je het zou willen zoeken op youtube, geef dan zeker de termen "(Álbum Completo)" mee op.

    Als we het Zuid-Amerikaans continent oversteken, komen we in Peru. Na de conquista moest de plaatselijke bevolking gekerstend worden. Daarom zijn er missen en muziek in het Quecha geschreven door de missionarissen, met invloeden van de inheemse bevolking om het beter ingang te laten vinden (zij kenden Mary Poppins al: a spoon of Sugar makes the medicine go down). Een van de eerste missen (tenminste een stukje eruit) klinkt zo: "Hanacpachap Cussicuinin", geschreven door Leonardo García Alarcón. Als je het wil opzoeken, kies dan de versie door deze van het Ensemble Clematis & Choeur de Chambre de Namur & Cappella Mediterranea.

    Ik stop nu met een bekend nummertje: "La Samba" van Andy Narell. Ik vind de apito (sambafluitje) en steel drums zo leuk.

    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi E,
    Mijn excuses. Toen ik op verzenden drukte, zag ik dat alle accenten hier verrenueerd worden, maar ik kon de tekst niet meer aanpassen.
    Het liedje van Regina en Jobim heet "Aguas di Marco".
    Het album van Jurema Paes heet "Mestica".
    Op die manier wordt Frans, Spaans, Portugees, Duits, ... schrijven wel een probleem.
    Sorry voor het ongemak.
    Groetjes

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey E,
    Ik heb een betere versie van de mis in het Quechua; er staat ook een hele boeiende toelichting bij (al moet je jouw Spaans even afstoffen; maar je kan er, denk ik, vanuit jouw Frans wel veel uit afleiden):
    https://www.youtube.com/watch?v=nCdTOdcBkNU
    Als de accenten hier systematisch vervormd worden, dan zie ik geen andere optie dan de link te plaatsen. anders wordt dat een totaal onleesbare brei.
    Tot zo ver.
    Groetjes,

    14 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten