Skip to content
8 reacties
1017 weergaves

Alternatief eiwit shakes

Hoi. De sportscholen gaan weer open en nu ik sinds kort ben begonnen ben ik daar dan ook erg blij mee. Alleen zit ik met een probleempje, ik krijg die eiwit shakes echt niet naar binnen. De eerste paar keer lukte nog wel maar nu… ik word alleen al kotsmisselijk als ik eraan denk. Dus daarom mijn vraag: weten jullie een alternatief met dezelfde werking? Alvast bedankt

16 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik vind eiwitshakes ook goor maar ik doe ze nu of met (amandel)melk en 2 bananen of aardbeien en dan in de blender, of ik maak eiwit pannekoekjes ( 1 volledig ei, twee eiwit, brinta, eiwitpoeder met vanillesmaak, geprakte banaan en dit bakken in de pan) dan is het nog redelijk weg te krijgen.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon niet pakken, uw eten normaal en gezond doen, en de spieren op een heel natuurlijke manier zien groeien.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • My Protein

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Vlees zit boordevol eiwitten (ca. 20%), vooral rood vlees zoals een beefsteak. Plus, vlees bevat ook veel andere voedingsstoffen, mineralen en vitaminen die je anders moeilijk voldoende binnen krijgt. Je moet immers ook al die andere stoffen binnenkrijgen voor een goede vertering en opname van het voedsel. Zoek het eens op.

    Een goede steak geeft veel energie: niet van die snelle, lege flut-energie zoals suiker die na een kwartier alweer weg is, maar echte langdurige, stomende werk-energie.

    Eieren bevatten ook veel eiwit, en ze bevatten ook veel andere voeding: de dooier en het eiwit zijn immers twee zakken krachtvoeding, bedoeld om een microscopisch kleine, bevruchte cel tot een heel kuiken te laten uitgroeien. Het eiwit van een ei is water-gebaseerde krachtvoeding, de dooier is vet-gebaseerde krachtvoeding, als ik het goed begrepen heb. Moet je even checken.

    Trouwens, je hebt ook genoeg vet nodig, want vetverbranding geeft ook veel energie. En je hebt genoeg zout nodig, want je maagzuur (HCl), nodig om alle voeding te laten verteren, wordt gemaakt uit zout (NaCl). En alle communicatie in je zenuwen gaat via de uitwisseling van zouten.

    Dat is waarom de mensen vroeger zout spek en eieren aten als ontbijt, gebakken met veel goede boter, om zo een hele dag te kunnen werken op het veld of in de fabriek.

    Vroeger aten wielrenners een goede "biefstuk-friet" een paar uur voordat ze aan hun wedstrijd begonnen. Eddy Merckx deed dat ook nog, geloof ik. Energie voor de hele dag. Dan hadden ze niet om de paar kilometer van die reepjes nodig. Maar je moet dat natuurlijk niet eten vlak voor je aan de start komt, nee, wel minstens een paar uur op voorhand zodat alles de tijd krijgt om te verteren: pas dan krijg je er de energie van.

    Als je perse extra eiwitpoeders zou willen nemen: probeer eens eentje zonder smaakstoffen, dus gewoon het pure eiwit alleen. Dat smaakt veel minder vies dan die geparfumeerde shakes, want die zijn walgelijk, inderdaad. Je kan ook het poeder rauw opeten, zonder oplossen in melk of water. In je mond wordt dat met speeksel een soort deeg die je moet kauwen. Het is echt niet lekker, maar wel minder vies dan wanneer opgelost, en je maakt heel veel speeksel aan dat helpt bij de vertering.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is niet helemaal waar J21. Veel mensen krijgen te weinig eiwitten binnen, bijvoorbeeld vegetariërs, maar ook mensen die veel ongezond eten (veel aardappelen, vlees, weinig peulvruchten). Dan zijn eiwitshakes prima voor extra eiwitten. Beter natuurlijk je dieet aanpassen, maar ook dan kun je prima na het sporten extra eiwitten gebruiken. Zolang je het niet overdrijft, kan het ook geen kwaad.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Biefstuk, eieren, yoghurt…

    Alle voeding met eiwitten zijn prima.

    Eiwitshakes zijn vooral marketing. Voor gewone sporters niet echt nodig. Tenzij je topsporter bent en vijf keer per week traint.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Eiwitshakes zijn een prima manier om extra eiwitten binnen te krijgen, maar niet beter of slechter dan andere eiwitbronnen. Je kunt dus ook prima yoghurt, kwark, eieren, peulvruchten of vlees eten. Al zou ik dat laatste als vegetariër niet aanraden. Vooral magere yoghurt en kwark hebben extra eiwitten t.o.v. halfvolle of volle producten, dat om het stevigheid te geven. Let wel op dat je eet zonder toegevoegde suikers, die wil je waarschijnlijk juist vermijden. Voordeel van peulvruchten, is dat ze heel voedzaam zijn en daarmee een goede vervanger van vlees en brood.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon goed voedselplan met eiwitten die shakes zijn dat niet nodig

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten