Skip to content
3 reacties
546 weergaves

Waarom denken mensen dat

Hoi als ik mij verveel ga ik hier op dit forum kijken en op welke vraag ik een antwoord op heb vertel ik dat maar heel vaak zie ik berichten van mensen dat ze het niet geloven wat die persoon zegt. Maar daar help je de ander niet mee.

20 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik heb eens een interview gelezen met een hoofdredacteur die op pensioen ging. Zijn blad kreeg dikwijls kritiek dat ze lezersbrieven en commentaren zelf zouden verzinnen omwille van de sensatiezucht: "want dat soort brieven kon echt niet waar zijn". Maar hij zei dat dat niet was, ze hebben nooit iets moeten verzinnen. Integendeel, ze kregen zoveel reacties, en die waren dikwijls zo bizar en zo extreem, of zo persoonlijk en intiem, dat ze zelfs moesten censureren en alleen maar de mildste konden publiceren.

    Heel het internet staat vol met de meest bizarre dingen, op alle gebieden. Of die mensen dat nu gratis of voor geld doen, maakt niet uit, het bewijst in ieder geval dat het bestaat.

    Dan lijkt alles wat je hier leest, mij nog best mee te vallen. Er kan bij momenten misschien wat fantasie bij zijn. Of sommigen kicken misschien op sexuele berichtjes terwijl ze zich zitten masturberen. Kan best zijn, ja. Maar dan nog bestaat het, minstens in hun fantasie, en wellicht ook in hun echte sexuele leven. Dus ik vind dat je daarover moet kunnen praten, tenminste zolang het niet te goor wordt, niet onwettig, niet pesterig, maar wel hoffelijk. Als dat niet in iemands bekrompen denkwereld past wegens taboe, dan moeten die mensen dat maar overslaan, inplaats van het te proberen verbieden. Anders mag je over niets nog praten.

    Ik weet bekrompen families waar zelfs het onderwerp "eten" al bijna taboe is. Daar mag je geen kritiek op geven of suggesties doen voor verbetering. Je mag niet zeggen dat je hun maaltijd niet lust, want dat beschouwen ze als een zware persoonlijke aanval. Als zoiets al niet kan, laat staan dan praten over vrijen, masturberen, en sex. Dus dat moet allemaal in het geniep. Maar dat het verborgen is, en dat die ouders het niet willen zien, wil nog niet zeggen dat het niet bestaat. You see? Het past alleen niet in hun enge denkwereldje. Groot verschil.

    Misschien is dat bij sommige lezers hier ook zo? Afkomstig uit zulke families?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben het helemaal met je eens, TS. Door de verhalen / reacties van anderen in twijfel te trekken of belachelijk te maken, help je niemand vooruit. Het forum niet, de plaatser niet en jezelf niet. Ik geef iedereen het voordeel van de twijfel en wanneer ik echt denk dat iets compleet verzonnen is dan negeer ik het gewoon. Goed van jou dat je dit vervelend gedrag aan de kaak stelt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, je hebt gelijk, maar dat komt naar mijn idee dat iedereen vanuit zijn eigen kaders naar de dingen kijkt. De levenservaringen en kaders zijn voor iedereen anders natuurlijk. Wat voor de een vanzelfsprekende is. Is voor de ander vreemd/onbekend. Geloof, politiek, gezinssituatie, woonplaats, opleiding etc hebben hier allemaal mee te maken. Vaak wordt gezegd, onbekend maakt onbemind, laten we vooral open staan voor elkaar en vanuit een open mond kijken naar ieders inbreng, dan moet het lukken!

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten