Skip to content
31 reacties
4510 weergaves

Problemen met plassen tijdens sporten

Dat stond vandaag bij incontinentie en dat is heel wat anders. Plaats dus hier de problemen of genante situaties bij jouw sport.
Over tennis kan ik niet meer zeggen dat je altijd plaspauze kan vragen, maar bij een proefduikles kreeg ik te maken met dehydratie, dat is als je nieren het vocht uit je lichaam als een gek wegpompen. Ik ben nog net niet ontploft, maar veel duikers plassen daardoor in hun broek. Kunnen ze weinig aan doen.

19 jaar
3 jaren geleden

31 Reacties

  • Inderdaad gewoon laten lopen fietsmeiden. Niets aan de hand ook niet als je het even ziet. Ik kan hem er ook niet overal maar uithalen en het is ook gedoe als je hard gaat. Ik moet hem ook nog kunnen vinden haha. Dus dan bij hoge nood maar in mijn broek. Je moet je na het fietsen toch douchen en die broek moet toch in de was, dus what’s the difference?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik plas altijd in mijn fietsbroek als ik nodig moet. Dan laat ik het gewoon lopen omdat ik niet met pijn op de fiets wil zitten want dan is de concentratie weg en wil het fietsen niet meer. De eerste paar keer was wel beschamend en was ik bang dat mensen het zouden zien. Dat boeit me nu niet meer. Thuis met fietskleding aan onder de douche en weer klaar. Laat ze dan maar kijken, ik heb tenminste geen vervelende aandrang meer. Liever een natte plasbroek.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ook een keer gehad tijdens het paardrijden, ik moest heel nodig plassen. Ik had mn paard stil gezet en ik wou bijna afstappen, ging mijn paard er in één keer vandoor omdat hij schrok van een onweersklap. Dus hij schiet ervandoor en hij draait ineens 180 graden en bokte daarbij en ik had veel moeite nodig om te blijven zitten en een paar seconden later liet ik alles in mn broek lopen. Gelukkig had ik nog een reservebroek in mn tas zitten. Op het moment zelf heel vervelend, maar als ik eraan terugdenk lach ik er om.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weet er alles van m22. Er komt een moment dat je zo erg mort dat je het niet meer ziet zitten om het tot thuis of een echte wc op te houden. Dan interesseert een plasbroek je niet meer @j23. Je wilt het kwijt en alleen de schaamte tegenover anderen houd je nog tegen. Goed dat je vriendin je een vrijbrief gaf, die begreep het kennelijk, alle anderen die voorbij komen zie je toch niet meer. Als je het vaker hebt, even in de douche of de tuin oefenen dan weet je wat er dan gebeurt en schrik je niet als het echt moet, dan lukt het je wel. In een zwarte broek zie je bijna niets.
    En j23 geen meiden een taboe aanpraten en met buikpijn en een schaamtegevoel laten fietsen. Of vind je het zo leuk als we helemaal naakt in de kou en de brandnetels gaan plassen?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 23. Als je zo erg moet als ik toen komt het even later toch, dat is niet meer te houden door niemand Natuurlijk is het gek, maar god wat luchtte dat op. Mijn vriendin had daarvoor al beloofd me niet uit te lachen, maar toen ik zelf in de lach schoot lachte ze natuurlijk mee. Daarna nog vaak dringend gemoeten, maar zo erg als toen gelukkig nooit meer. Als het ooit weer zo erg wordt probeer ik het echt weer eerder te laten lopen, want dat kun je beter gehad hebben.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @m22. Zou best kunnnen is ook best gek om het al sportend te laten lopen. En misschien maar goed dat het niet lukte om een gênante situatie te voorkomen. @j19. Loop je hele lange afstanden? Hou jij dan rekening met de kleur? En draag je dan zo’n aansluitend broekje of gewoon los? Kan mij voorstellen dat het niet al te fris is en je schoenen ook vies worden... en dat ze thuis ook raar staan te kijken als je in een plas broek thuis komt.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe het alleen als ik heel dringend moet jongen 23. Je hebt gelijk, het was moeilijk het tijdens het hardlopen te laten gaan. Je natuurlijke reaktie is natuurlijk ophouden. Dus gewoon wachten tot je aandrang krijgt die je moet onderdrukken en dat niet doen. Met heel volle blaas is het dan niet meer te stoppen en ben je een paar honderd meter verder het meeste kwijt en kun je verder. Niet letten op wat er gebeurt, het valt nauwelijks op en het droogt snel in een gewoon hardloopbroekje. In blauw broekje valt het wat meer op dan in zwart of wit, maar kan ook zweet of water zijn. Er heeft wel eens een vriendin die ik tegenkwam gevraagd of ik in mijn broek had geplast. Gewoon ja gezegd. Toen zei ze lachend dat ik had moeten zeggen dat ik erg gezweet had. Ik denk dat meiden het veel vaker doen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 23. Dat is een groot probleem , ik moest een keer op de fiets uiterst dringend en echt hopeloos om te plassen met een fietsbroek met banden. Ik kon zelfs niet meer hard doorfietsen. Doe het toch een keertje in je broek zei mijn vriendin. Daar had ik ook al aan gedacht dus blij dat zij het zei.
    Maar dat lukte niet al fietsend. Ik denk dat het psychologisch is dat je dat niet kunt. Zelfs met mijn benen stil lukte het niet.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @j19. Laat jij gewoon je plas in je hardloop broek lopen. Zien mensen dat dan niet? En als je geen zwart draagt is het ook nog eens verschrikkelijk zichtbaar... En daarbij kan je tijdens het lopen dan wel plassen of moet je echt stil staan?

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zie dat verschil ook wel jongen #19, maar het blijft urine en daar loop je dus nog een uurtje of langer in verder. Het spettert ook nog langs je benen en je schoenen, dus als je mijn vriendje was zou ik je niet aanraken voordat je een uitgebreide douche hebt genomen. En was dan alles zelf en apart.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Mee eens, je moet het op een moment echt kwijt en stoppen om te plassen is een ramp voor je sportprestatie. Het is toch een groot verschil of je in de AH in je jeans pist of dat je het bij het hardlopen in een park in je sportbroekje laat lopen. Schaam me daar geen seconde voor.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @20. Doe ik ook hoor en zeg het gewoon. Het belangrijkste is dan dat je het kwijt bent en dan maar in je broek als het niet anders kan.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Klopt ander m20. Ophouden tot je niet meer kan is trouwens heel vervelend , dus als je het toch niet gaat halen of je een uur fietsen / zeilen gaat verpesten met hoge nood, laat het dan al lopen. Uiteraard alles wel goed wassen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Met zeilen hebben alleen grote luxe boten een toilet met een pompje. Anders op een emmer beneden of een plekje over boord met je hele onderkant bloot. Ik vind dat niet erg want is wel schoon. Op kleine boten is niets en ben je vaak constant bezig en ja dan hou je het op....tot je niet meer kan. Dat is niet anders, dan aan de wal alles goed wassen. Ook dat vind ik niet zo erg. Fietsers plassen toch ook wel eens in hun broek.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou lekkere m17? Eventjes lekker warm dat wel. Ik heb dit weekend maar even niet gefietst. Voor mijn langere ritten moet het minimaal een graad of 15 zijn. Op korte ritjes heb ik het probleem zelden.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • In mijn fietsbroek plassen is dé oplossing meisje20. Ik ga ook niet in mijn blootje zitten. Liever een (lekkere) natte fietsbroek en dan thuis met alle fietskleding onder de douche

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik laat het ook lopen meisje 20. Ik wacht wel te lang, want het is wel in me fietsbroek, maar ik hou toch het rare idee dat ik in mijn broek plas. Het lucht dan wel geweldig op haha.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe aan wielrennen en dan kies je als meisje eerder voor in je broek dan bijna naakt langs de kant of aandrang en buikpijn. Dat verstoort ook nog je ritme.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • #j20. Ja het bad wordt verwarmd. Dus heel fijn. Volgens mij is het voor surfers heel gewoon om het te laten lopen. Dan moet je Idd naar de kant, naar een wc rennen. Wat doe je met je spullen etc. Denk net zo normaal als voor zwemmers het te laten lopen. Wel jammer dat je vriendin dan lullige opmerkingen maakt. Het is niet alsof je midden in de stad je jeans heb vol gezeken. En al zou dat gebeuren, moet je elkaar steunen!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook een heel lullig verhaal. Het was met skivakantie in Oostenrijk en ik moest heel dringend plassen, maar het was nog een half uur naar WCs of naar ons pension. Niet alleen pijn maar skiën ging ook rot omat ik het bij veranderen van standbeen zowat in mijn broek deed. Toen moest ik even stil blijven staan en zei mijn moeder doe het maar in je broek dan gaat beneden alles in de was en is het morgen weer schoon. ik was toen 15, maar dat doe je dan toch niet en ik heb het tot het pension opgehouden, maar was wel blij dat ze dat had gezegd want het scheelde erg weinig. ik zal niet de enige zijn die dat met wintersport had..

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten