Skip to content
8 reacties
647 weergaves

misselijk, duizelig en bleek bij inspanning

hoi... ik heb een probleem... ik heb er last van dat ik snel misselijk en duizelig word tijdens inspanning... ik hou van bewegen, acteren en daarbij af en toe wat dansen. (ik zit niet op dansen of dergelijke maar gewoon lekker een beetje springen in mijn kamer vind ik wel leuk :)) ik word alleen de laatste tijd helemaal niet goed als ik dat doe. gisteren werd ik na 1 just dance dansje al zo misselijk en bleek dat ik gewoon moest gaan liggen. hoe kan dit? weet iemand dit misschien…? heeft het te maken met mijn mentale gezondheid misschien…? ik zie er nu heel erg tegenop om naar gym te gaan, omdat ik echt bang ben dat die inspanning me te groot is en dat ik misschien zelfs neer ga vallen... ?? wat moet ik doen!!? ik kan niet naar de ha want als het door mn mentale toestand komt dat kan ik gewoon niet uitleggen. ingewikkeld verhaal sorry... maar... ja..???? weet iemand wat dit is…??

17 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik weet dat dit al een oud topic is, maar misschien nog nuttig.

    Voor zoiets moet je altijd naar de dokter gaan en inspanningstests laten doen. Misschien naar een sportdokter, of iemand die daar veel ervaring mee heeft? Net zoals wanneer je lid wilt worden van een sportclub, of als je een intense saunakuur wilt doen. Dan moet je ook inspanningstests doen en word je hartslag en bloeddruk gemeten, en je zuurstofopname met zo'n klem op je vinger met rood lampje. Wij moesten dat ook laten testen.

    Dit zou immers een hartprobleem kunnen zijn, als je hart niet genoeg bloed rondgepompt krijgt, of als je bloed te weinig rode bloedcellen heeft (=deze doen het zuurstoftransport), of een ander zuurstofgebrek zoals astma, of te lage bloeddruk. Of te weinig voedsel en energie. Al dat soort dingen.

    Het kan ook zijn dat je verkeerd ademt, enkel met de toppen van je longen, inplaats van met je hele longen. Dan krijg je ook te weinig zuurstof binnen. Stress maakt dat erger, dan gaan de meeste mensen net verkeerder ademen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hay ik herken dit heel erg ik ben mentaal ook niet erg stabiel op dit moment. Heb je ook last overgevoeligheid voor licht en/of geluiden?

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja ik herken dat gevoel... Heb ook last van kortademigheid... Wat kan je daartegen doen..?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Heyy, ik heb soortgelijke klachten als jij hebt. Ik word bij inspanning ook snel misselijk, duizelig of krijg hoofdpijn. Verder krijg ik heel veel last van mijn ademhaling, een soort drukkend beklemmend gevoel bij mijn middenrif krijg ik dan. Heb jij dit ook? Want dan zou het kunnen dat je net als ik (chronisch) hyperventileert. Bij mij zijn deze klachten waarschijnlijk ontstaan door psychische klachten als angst. Hier heb jij ook last van. Het zou dus heel goed iets kunnen zijn als hyperventilatie of kortademigheid. Als je duidelijkheid wilt zou ik naar de huisarts gaan, hij of zijn bepaald dan wat voor eventuele onderzoeken er nodig zijn. Zo kun je dus hulp krijgen en gaan je klachten weg of worden minder. Xxx

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Dank je wel ??

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Ik heb even je BMI uitgerekend en die is 19. Voor een volwassen iemand iets aan de lage kant, maar voor jouw leeftijd wel goed, dus dat is het niet. Dat je elke dag moe bent kan te maken hebben met je depressie en angsten. Stress is heel ongezond.
    Veel meisjes van jouw leeftijd hebben gevoelens van depressie. Misschien is het een fase. Je bent je aan het losmaken van je ouders, misschien heb je wel eens ruzie thuis en krijg je het gevoel dat niemand om je geeft. De meeste meisjes vinden wel troost hij vrienden en vriendinnen en ik heb het idee dat als je verliefd wordt dat het over is.
    De verschijnselen die jij noemt lijken ook op wat mensen met diabetes ervaren. Misschien is het toch een goed idee om toch maar eens naar de huisarts te gaan en te vertellen over je lichamelijke problemen. Als alles in orde is dan weet je dat er wat anders moet zijn en misschien stelt dat je al zo gerust dat het minder wordt. Je zorgen maken kan ook al lichamelijke effecten geven.

    Sterkte!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt ?? Ik heb al een tijdje last van depressieve gevoelens en angst. Ben elke dag wel moe. Dus dacht misschien dat het daarmee in connectie is. Ik eet wel gewoon goed gezond. Ben 1.74 m en 58 kilo. :)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Waarom denk je dat het een mentale kwestie is? Waarschijnlijk is het iets fysieks. Je bent nog flink aan het groeien en het kan best zijn dat je een tekort hebt aan iets waardoor je lichaam de inspanning niet aankan. Het kan een lage suikerspiegel zijn waardoor je energie snel opraakt als je zo bezig bent. Probeer eens een banaan te eten als het weer gebeurt (of voordat je gaat dansen).
    Hoe staat het met je voeding, eet je gezond? Hoe lang ben je en hoeveel weeg je?
    Het kan zijn dat je een aandoening hebt, maar dan had je er al eerder iets van moeten merken. Het is verstandig om als het niet over gaat toch maar een afspraak met de huisarts te maken. Die kan dan wat onderzoek laten doen en dan weet je meer.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten