Skip to content
19 reacties
1529 weergaves

Vragen over wielrennen

Ik ben aan het overwegen om te gaan beginnen met wielrennen. Ik zie wel eens topics voorbijkomen over wielrennen dus ik heb een aantal vragen aan de mensen die wielrennen.

1. Hoe ben je begonnen? Met wat voor spullen (met name fiets) begon je en hoeveel geld kostte dat ongeveer?
2. Op sommige delen van het internet is er een intense haat naar wielrenners. Merken jullie hier iets van?
3. Heb je verder nog tips of dingen die ik echt zou moeten weten voor ik begin?

Alvast bedankt!

19 jaar
4 jaren geleden

19 Reacties

  • ik zit ook op wielrennen

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Kont insmeren met zadel créme , dat tegen blaren .
    benen scheren is ook een must , veel bijval bij de meiden !! hahaha SUCCES

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Wielrennen doe ik niet, maar wel lekker lang fietsen in de natuur. Draag geen helm, en ook geen speciale fietskleding. Als het warm is, een T-shirt, en altijd een gemakkelijke korte sportshort zonder voering en ondergoed (draag ik zowiezo niet). Als er af en toe iets onderuit kijkt, kan me dat ook niet schelen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Fietsclub in de buurt? Ik fiets altijd alleen of met een goede vriendin

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey nu vooral met de corona tijd heb ik echt zin in met anderen te wielrenen alleen ken ik niemand die aan wielrenen doet weten jullie hoe ik in contact kom met andere jongeren die wel willen wielrenen? Woon in Friesland

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben begonnen op 14/15 jaar met een oude racefiets , een jeansbermuda t shirt en gewone sportschoenen ! Prijs denk ik zo'n 200 €

    Was eerst kijken of het menens was of een bevlieging , het was menens nu rijd ik op een canyon (Duits merk) Kledij van Castelli en Sportfull .

    Ik scheer mijn benen (vriendin doet dat) trouwens we doen het van elkaar omdat ze ook wielrennen doet schaamhaar gaat er ook volledig af tot mijn pikwijzer , bij vriendin blijft een plukje staan op haar venusheuveltje .

    Zeker GEEN witte broek kopen want daar zie je alles door vooral als je in de zon rijdt ! Best fietsen op autoluwe wegen . SUCCES !!!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Top heb het er meteen afgehaald maar heb jij / jullie nog meer wielren tips of dingen die leuk of fijn zijn om te doen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik scheer idd mijn benen en mijn kutje en schaamstreek heb ik ook helemaal glad geschoten. Ten eerste omdat ik in het begin de fout heb gemaakt om het niet te doen en dan prikken je schaamhaar en door je broek en ten tweede omdat ik mijn gladde kutje heerlijk vind voelen ;-)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hebben jullie nog meer tips voor wielrenen?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • En nog iets wat ik mij afvraag is het scheren van benen nodig en scheren jullie ook jullie schaamstreek?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Oh ja, pas trouwens wel op met kleine steentjes bij je fietsbroek. Die kunnen erin gaan zitten en dat voel je tijdens het fietsen. Niet heel comfortabel dus! Gr: L

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Sorry dat ik jullie door de war haalde TS en jongen17. Ik heb nog een goede tip voor het wassen van de fietskleding : niet te vaak in de wasmachine want dat is niet heel goed (ook geen wasverzachter gebruiken) Je kunt het beter op de hand wassen, of zoals ik doe: elke keer na het fietsen gewoon aanhouden onder de douche en het dan schoonspoelen. Daarna niet uitwringen! Gewoon ophangen en uit laten druipen, het is snel droog. Ik vind het fijn om de strakke fietskleding nat aan mijn lijf te hebben ;-) xxx E

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey sorry voor de verwarring ik ben idd niet ts maar de gene die dat eerdere berichtje stuurde zou mij ook wel nice lijken om oude klas genoot die ook fietst tegen te komen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier,

    Ik denk dat je mij verward met de jongen van 17 die ook reageerde.

    Ik ben nog niet begonnen. Ik moet nog eventjes ergens een helm gaan kopen. Wel heb ik de fietskleding al en heb ik dat al aan gehad. Het voelde eerst vreemd, maar daarna voelde ik mij er vrij snel best goed in. Ik heb daardoor al wel vaak een erectie gehad tijdens het dragen van m'n fietsbroek. Ik zie daar toch deels wel tegenop. Ik weet zeker dat mij hetzelfde overkomt als die jongen als ik leuke wielrensters tegenkom, dus dat zal wel ongemakkelijk gaan worden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja dat vind ik ook heel jammer, we zouden leuke ritjes (en andere dingen) kunnen doen

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Oeh super nice ik vorige week jamer dat we niet kunnen afspreken enzo samen kunnen wielrenen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hebt wel gelijk. Bij zo'n club ben je 'verplicht' om met een groep mee te rijden. Zelf lijkt het mij tegenwoordig ook veel fijner om zelf een rondje te fietsen door het bos ofzo. Als je een keer een mooi rondje wilt fietsen, is de Veluwe heel erg aan te raden. Ik raad alleen wel af om daar met een wielrenfiets naartoe te gaan want de wegen zijn nogal hobbelig, maar met een mountainbike is het prima te doen. En het is ook nog eens heel erg mooi! Gr L

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts Hier

    E (M16): Dat strakke lijkt mij ook wel geil. Morgen of overmorgen ga ik denk ik een setje fietskleding halen en een helm. Er staat hier in de schuur nog een ietwat versleten mountainbike en als dat bevalt ga ik op zoek naar een goede tweedehands racefiets.

    Wegen waar auto's komen mijden was ik al wel een beetje van plan. Jammer dat sommige automobilisten het nodig vinden om zich zo te gedragen. Bedankt voor je tip. Ik ga dat zeker eens een dagje aandoen.

    L (J14): Bedankt voor je antwoorden. Ik ga denk ik gewoon alleen fietsen in plaats van dat ik bij een club ga. Het lijkt mij leuker om gewoon alleen rond te fietsen en om te genieten van de natuur.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ho (1) Ik was denk ik 11/12 toen ik begon met wielrennen. Mijn ouders hadden een fietsbroekje gekocht via het internet, dat kostte ongeveer 15 euro (ik was een klein en mager mannetje ;-P) De fiets heb ik bij de club gehuurd, het voordeel daarvan is dat je altijd kan wisselen van fiets als ie te klein is en hij word gratis gerepareerd. Je mocht die fiets zelfs naar huis nemen! Verder moest ik nog clubkleding kopen, 2 t-shirts ongeveer 30 euro, schoenen had ik ook gehuurd bij de club, een bidon en handschoenen. bij elkaar ongeveer 90 euro. (2) Ik fietse altijd op een baan bij de club, daar reden geen auto's. (En wie gaat er nou asociaal doen tegenover 10, 11 en 12 jarigen?) (3) Je moet in het begin zeker wennen aan het harde zadel, maar dit went uiteindeljk. Tegenwoordig wielren ik niet meer, nadat ik had gewielrend ging ik mountainbiken. Uiteindelijk moest ik kiezen tussen mountainbiken of rugby. Uiteindelijk heb ik gekozen voor rugby. Veel succes met je carrière! L

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten