Skip to content
5 reacties
591 weergaves

Anime fan

Hoi allemaal,
Ik ben sinds mijn 15e al fan van anime (eigenlijk al eerder maar toen keek ik alleen nog maar Pokémon en toen kende ik de term anime nog niet) ook lees ik graag manga. Helaas vinden mijn vriendinnen van school het maar niks (ieder zijn eigen ding natuurlijk) maar dan zeggen ze dingen zoals: oh dat is die rare anime shit enzovoort. Ik durf er eigenlijk niet meer over met mijn vriendinnen van school te praten want ik vind het niet leuk als ze dingen zeggen over een hobby die ik leuk vind, maar ik moet wel leuk reageren als ze het bijvoorbeeld over Tempetation Iland hebben. Hebben jullie tips? (sorry als het niet goed uitgelegd is).

18 jaar
5 jaren geleden

5 Reacties

  • Hoi jongen van 15 jaar,
    Dankjewel voor je tips! Ik ga er wat mee doen!
    Groetjes,
    Meisje van 18 jaar

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zat in een ongeveer zelfde situatie, alleen dan met hamilton (een musical). Ik ben zelf gestopt daardoor met het luisteren, alleen dat moet je niet doen. Ik ben btw ook wel anime fan en daarmee heb ik nu ook hetzelfde op paar meisjes na die dezelfde series kijken. Ik zou gwn zeggen dat je het flauw vindt dat je wel in hun hobby's interesse moet tonen en niet andersom. Als je hun jouw positie kan laten inzien en als ze het begrijpen dan weet je dat het echt vriendinnen zijn. Veel suc6


    (PS. Ik maak er nu zelf ook wel een beetje spot over, vooral als ik van die half naakte vrouwen voor tekenen moet natekenen)

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi persoon van 20 jaar en 13 jaar,
    Ik heb 2 vriendinnen die ook van anime houden, maar die zie ik helaas niet veel meer omdat we het druk hebben met school enzo. Ik wil graag naar een community gaan om andere anime fans te leren kennen en ik ga volgend jaar naar comic con met een vriendin! Dank jullie wel persoon van 20 jaar en jongen van 13 jaar!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben groot anime en manga fan en voor mij is het op school ook niet makkelijk, ik heb 2 vrienden die ook wel ainme kijken maar de andere 27 mensen vinden ons ook dom. Gelukkig heb ik een mentor die mij goed snapt en soms ook anime kijkt. Als tip denk ik dat je het best gewoon niets moet aan trekken van hun en misschien is het leuk om in een community te gaan over een manga of anime die je leuk vind om toch je passie te delen, het is ook leuk om naar iets als commiccon of animecon te gaan of zoiets en ga gewoon praten met mensen, die begrijpen je goed en je maakt nieuwe vrienden. (Dat heb ik ook gedaan.)

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is inderdaad niet fijn. Vervelend dat ze jouw interesses zo afkeuren; dat is eigenlijk niet wat vrienden zouden moeten doen. Smaken verschillen, maar jij accepteert ook van hen dat ze over Temptation Island praten, dus dan zouden ze jouw smaak ook moeten accepteren. Je mag best tegen ze zeggen dat je het vervelend vindt als ze jouw interesses 'raar' noemen.

    Heb je buiten school vrienden die ook van anime houden?

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten