Skip to content
5 reacties
344 weergaves

Microfoon kopen

Ik zing in een bandje. Als ik zing zit ik altijd met m’n mond tegen de microfoon aan. Ik vind dat niet zo hygiënisch en wil daarom een eigen microfoon kopen. Nu zing ik altijd door de microfoon die er is waar we optreden en daar zit natuurlijk iedereen met z’n lippen tegenaan. Niet zo fris.

Hebben jullie tips? Het liefst moet die draadloos zijn en we spelen op veel verschillende plekken, dus is het handig als die door verschillende soorten luidsprekers m’n stem ongeveer hetzelfde versterkt. En ik hou ervan om m’n hand om de kop te houden van de mic. Daar moet die ook tegen kunnen.

16 jaar
5 jaren geleden

5 Reacties

  • Lekker bezig TS! Een Shure SM58 is een hele goeie mic en een witte is heel vet. Mijn ervaring is ook dat die door alle luidsprekers je stem goed versterkt.
    Supervet dat je kon optreden bij dat sporttoernooi. Ik doe dat men mijn bandje ook wel eens en vind dat altijd een van de veste optredens. Vond je het ook niet megavet je stem via de luidsprekers over alle velden te horen galmen?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dank jullie jongens voor je advies! Ik ben inmiddels naar een Bax geweest en heb daar veel microfoons uitgeprobeerd. Ik heb uiteindelijk een draadloze SM58 van Shure gekocht. Best duur, maar ik vond m’n stem daarmee het beste door de boxen komen. Ik heb hem in het wit gekocht, dan valt die lekker op en vind ik ook een hele toffe kleur.
    ik was laatst met m’n bandje bij een sporttoernooi waar we speelden. Ze hadden onze muziek ook doorgeschakeld over de grote luidsprekers die over de velden gaan. Dat was natuurlijk heel cool, maar ik verbaasde me ook over hoe goed mijn stem uit die luidsprekers kwam. Ik ben er echt heel blij met m’n nieuwe microfoon!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moet een microfoon hebben die niet snel dicht slaat door te hard zingen. Dat gebeurd vooral bij de goedkopere microfoons. Als ik jou was zou ik gaan kijken naar senheiser of shure. En ga naar bax shop of thomann om eens te testen. Zelf ben ik geluidstechnicus.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook een groot liefhebber van muziek en veslind vaak microfoontjes en oortjes, daarom houd ik vaak https://www.folderbode.nl/media-markt/ in de gaten zodat ik makkelijk kan zien wat er wanneer in de aanbieding is, misschien een handige tip voor je?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zing ook in een bandje en ken je probleem. Je wil gewoon lekker tegen de microfoon aanzingen. Dan komt je stem ook het beste uit de boxen.
    Ik heb zelf een Shure beta 58. Dat is voor mijn stem een geweldige mic. Toen ik hem voor het eerst had was ik verbaasd hoe goed mn stem uit de boxen kwam. Hij kan ook met alle soorten boxen goed overweg, dus kan dit misschien ook voor jou een goeie keus zijn.

    Elke stem is wel anders. Je kan het beste naar een grotere muziekwinkel gaan. Daar kan je microfoons uitproberen en kan je horen welke het best bij je past.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten