Skip to content
8 reacties
666 weergaves

spagaatmachine pijn?

Bij mij in de sportschool staat een spagaatmachine. Ik zie daar veel meiden gebruik van maken om hun benen te stretchen. Heeft iemand ervaring met het gebruik van zo'n machine? Ik denk erover om ook de machine te gaan gebruiken, maar twijfel, omdat ik aan die meiden zie dat de machine flink pijn doet.

18 jaar
5 jaren geleden

8 Reacties

  • Op eigen kracht spagaat leren is moeilijk. Vandaar dat mijn trainer mij nu stretcht. Dat is veel effectiever. Minder leuk is dat ik gefixeerd wordt tijdens het stretchen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ooh nice goed zo! Ik ben zo geïnteresseerd omdat ik zelf ook de spagaat wil leren maar dus niet zo'n machine ken en alles maar op eigen kracht doe. Duss vandaar dat ik me afvraag of dat nou een beetje werk. En hoe het werkt. Hopelijk kun je snel de spagaat

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik krijg nu 2x per week geforceerde stretch van mijn trainer. Mijn trainer bedient dan de machine. Hij gaat dan heel ver door, doet rrg pijn maar dat is ook de bedoeling. Waarom heb je zo interesse in de spagaat-machine?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey jongen van 18, Klinkt handig :) jammer dat ik hem zelf niet heb. Goed bezig, hoe gaat het nu? Merk je verschil? En hoe vaker je oefent des te sneller kom je misschien in de spagaat

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Sommige meiden die de spagaatmachine gebruiken gaan door tot ze volledig in spagaat zitten. Dan zie je ze wel pijn lijden hoor. Als ik zelf mijn benen stretch met de machine kom ik nog niet in de buurt van spagaat en doet het al heel veel pijn.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • De spagaatmachine bestaat uit een stoeltje met een hoge rechte rugleuning en 2 zijwaarts bewegende beenhouders. Je gaat op het stoeltje zitten. Je doet je benen in de beenhouders. Je maakt de beenhouders dicht zodat je benen en voeten tijdens het stretchen recht gestrekt in de houders moeten blijven (je kunt je benen tijdens het stretchen niet buigen of uit de houders halen). Dan ga je goed rechtop tegen de rugleuning zitten en pak je met je handen aan een stang die achter aan de rugleuning op schouderhoogte zit. Dit is tevens de bediening van de machine. Trek je aan de stang dan wordt de machine ingeschakeld en bewegen de beenhouders zijwaarts naar buiten en worden je benen gestretcht.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey Jongen van 18.

    Ik vraag me wat voor machine het is, hoe het er uitziet het klinkt namelijk best wel handig. Heb je toevallig een foto ofzo?

    En ja pijn hoort wel een beetje bij stretchen

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb nu een aantal keer de spagaatmachine in de sportschool gebruikt om mijn benen te stretchen, maar het doet echt heel veel pijn. Meiden die de machine ook gebruiken zeggen dat er dat bij hoort. Weet iemand hier meer van of iemand ervaring met stretchen voor spagaat?

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten