Skip to content
5 reacties
638 weergaves

ik mag weinig gamen

Hey, ik ben 19 jaar, maar ik mag niet veel gamen op mijn playstation , ik erger me hier echt kapot aan , telkens komt mijn moeder checken of mijn playstation aanstaat en ik heb zovaak gegamed als 'het niet mocht' maar dan wordt ze echt boos en ik kan er niet meer tegen dat ze hierom zo boos wordt. Ik bedoel ik ben 19 jaar dan mag ik toch wel zelf bepalen wat ik doe? Vinden jullie dit normaal want ik vind t maar heel raar?

19 jaar
6 jaren geleden

5 Reacties

  • Om nog even toe te voegen. Ik snap wel dat als je 19 jaar bent en dus meerderjarig je eigen tijden wil bepalen en überhaupt je eigen keus in alles wil maken. Je zegt ook dat je constant gamet als het niet mag, en als je moeder je de vrije hand hierin zou geven dat je minder zou gamen. Ik denk dat je daar wel een punt hebt, nu als het niet mag erger je je daaraan, en dan doe je het juist. En als het gewoon mag, doe je je ding, wordt je het zat, en zou je het eerder wegleggen dan als het niet mag. Hier geef ik je wel gelijk in. Probeer dit eens aan haar voor te leggen. Veel succes en sterkte hierin. Lijkt me niet makkelijk voor je.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi hoi. Je moeder is er gewoon bezorgd om dat je verslaafd raakt aan gamen. Snap wel dat je gewoon relaxed je ding wil doen als je je verveeld. Er zijn ook andere leuke dingen te doen dan gamen thuis. In de Haagse Binnenstad is laatst gamearcade Gamestate op de Grote Markt geopend (https://www.gamestate.com). Misschien een goed alternatief, en leuk om met vrienden heen te gaan. Succes hiermee. Ik hoop dat als je dit wilt gaan doen dat je moeder het goed vindt. ??

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ergens weet ik dat veel gamen me niet gelukkig maakt, maar alsnog als ik zelf me tijden kan bepalen dan game ik uiteindelijk minder denk ik, want nu game ik constant 'als het niet mag' en dan als ik mn moeder hoor doe ik hem snel uit. Dat is niet echt relaxed gamen. Ik weet dat heel veel gamen me niet gelukkig maakt en dat dat mijn sociale contacten sterkt beperkt maar als ik toch thuis ben kan ik beter gaan gamen dan me vervelen lijkt me, dus dat snap ik gewoon niet :(

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Net als jij, ts, ben ik 19 jaar. Mijn ouders geven mij de verantwoordelijkheid om zelf te bepalen hoe ik mijn leven inricht, dus ik mag ook zelf bepalen of en hoe lang ik game. Een jaar geleden greep ik die vrijheid aan om continue te gamen en me eigenlijk aan het echte leven (en mijn opleiding) te onttrekken. Toen hebben ze ingegrepen en me duidelijk gemaakt dat ik op de verkeerde weg zat. Eerst werd ik boos en maakte er ruzie om, maar later zag ik in dat ze eigenlijk gelijk hadden.
    Dus nu beperk ik mijn gametijd zelf, en dat zien mijn ouders en nu laten ze me weer los.
    Als jij laat zien dat je verstandig met je playstation omgaat zullen je ouders je misschien meer zelf je tijd laten invullen. Probeer het gesprek met je moeder aan te gaan en laat zien dat je de verantwoordelijk aan kunt.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat je moeder zich zorgen maakt dat je misschien de hele dag door alleen maar gaat gamen of dat je zelfs verslaafd raakt. Maar je hebt gelijk dat je 19 bent, en de boze reactie van je moeder past daar misschien niet bij. Je kunt proberen het gesprek eens aan te gaan: vraag waarom je moeder niet wil dat je veel gamet, en leg uit dat je het zelf vervelend vindt dat jullie steeds ruzie krijgen hierover. Probeer dan tot afspraken te komen waar jullie beiden tevreden mee zijn.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten