Skip to content
1 reacties
475 weergaves

Geen enkele sport...

Alvast sorry voor dit lange en zeurderige verhaal. Je hoeft er niet op te reageren ofzo, maar na een rot wedstrijd moest ik gewoon even wat kwijt.     In geen enkele sport ben ik goed. Telkens denk ik als het in het begin goed gaat dat ik die sport misschien wel kan, maar na een paar minuten blijkt weer van niet.   Teamsporten vind ik de ergste. Ik stel iedereen teleur, en dat laten ze goed merken ook. Ik krijg allemaal lelijke dingen naar me hoofd geslingerd, telkens maar weer. Ik kan gewoon niet sporten. Een sport die ik in me eentje moet doen vind ik minder erg, daar verpest ik het niet voor anderen.   Over een kast heen springen kan ik nog wel, maar er komt geen vooruitgang na een paar lessen. Iedereen wordt beter, maar ik blijf met precies hetzelfde sprongetje net over de kast heen komen. Ik hockey ook. Nu al 9 jaar. ik zat telkens in het laagste team, maar het maakte me niet uit, want doordat de mensen in mijn team ook slecht waren, vond ik het leuk om te doen en heb ik zelfs een tijdje gedacht dat ik goed was. Tot 2 jaar geleden, toen ik in een team kwam met wel wat betere mensen. Na een paar maanden bleek dat ik toch wel echt de slechtste was, en ook hier lieten ze dat weer aardig merken. Ik weet gewoon niet wat het is. Geen enkele sport kan ik.  

14 jaar
7 jaren geleden

1 Reacties

  • Je bent niet alleen. Ik heb hetzelfde met veel sporten: mijn coördinatie is slecht en ik blink ook niet uit in conditie. Maar wat stom dat mensen je daarom uitschelden! Dat hoef je echt niet te accepteren. Je kunt er ook niets aan doen dat je lichamelijk minder goed bent: iedereen heeft eigen talenten en jij bent vast goed in iets waar je teamgenoten slecht in zijn. Dus als mensen je uitschelden, zeg dan gerust dat je dat niet wilt en haal de trainer/leraar erbij als ze niet naar je luisteren. Bij eerlijk sporten hoort ook dat je elkaar respecteert.

    Het belangrijkste is dat je zelf plezier haalt uit het sporten. Laat je leiden door dat principe. Of je dan goed bent in die sport of niet, dat maakt niet uit.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten