Skip to content
4 reacties
301 weergaves

Theater

? There's no business like SHOWBUSINESS ?

Hoi, hoi!
Ik ben 22 en echt een theatre kid! Maar als ik naar het theater ga zie ik steeds minder en minder jongeren, vooral ouderen... Hoe komt dit?

Aan alle niet theatre-kids:
Hoe komt het dat jullie de weg naar het theater niet vinden? Wat zou er anders kunnen/moeten om je wel naar het theater te krijgen?

Aan alle theatre kids:
Wat vinden jullie zo leuk aan theater? Wat is jullie favoriete voorstelling? (Mijn is Hamilton)

22 jaar
13 dagen geleden

4 Reacties

  • Ik ga bijna nooit naar het theater. Mijn ouders ook zelden dus ik denk dat ik het gewoon niet gewend ben. Daarnaast vind ik het nogal een lange zit. Ben in Londen naar the Lion king geweest maar het duurt me gewoon te lang. Ik ga dan liever naar een voetbalwedstrijd dan hoef ik niet stil te zijn en stil te zitten v

    16 jaar
    13 dagen geleden
  • Ik vind theater veel te fake. Als ze naturel spelen, zie je hun mimiek niet en hoor je hun stem niet achteraan in de zaal. Dus ze moeten zwaar overdrijven. Maar dan wordt het tenenkrullend fake en ongeloofwaardig. En de decors zijn meestal miserabel. Ik kan daar echt niet naar kijken. Ook niet op TV of internet trouwens.

    Films zijn natuurlijk ook fake, maar daar heb je dikwijls wel goede decors, en er zijn acteurs en actrices die wel heel naturel spelen, zoals Charlotte Gainsbourg. De verhaallijn is dikwijls ook beter. Niet alle films natuurlijk: naar tenenkrullend slechte films kan ik ook niet kijken.

    Verder: alle nieuws op radio en tv is ook al fake theater: klimaatzwendel, coronazwendel, CO2-zwendel, fijnstofzwendel, zout-is-slecht zwendel, vlees-is-slecht zwendel, genetisch gewijzigd voedsel is goed zwendel, je moet ongedierte en insecten eten om de wereld te redden zwendel, allemaal oorlogen op basis van leugens en dus zwendels, enz... Dat zijn allemaal complete leugens, dus fake theater. Tot onze maag daarvan omdraait. Waarom zouden we dan nog extra theater gaan kijken?

    Zie je?

    Als het echte humor zou zijn, maar dan echt grappig, en het zou op een bereikbare en goede plaats zijn (=dus niet in een goor, onveilig stadscentrum), dan zou ik wellicht wel gaan kijken. Als het betaalbaar is, dus maximum pakweg 8 euro.

    Bijvoorbeeld de show van Will Franken: "Climate Change Trans Counseling". Die was echt goed. Ik heb die gevonden op Youtube. Maar helaas is zoiets bij ons op de meeste plaatsen verboden, want niet politiek correct en niet woke genoeg...

    Ik weet niet of je dit allemaal graag wil horen, maar je vroeg onze redenen. Dus...

    22 jaar
    13 dagen geleden
  • Geef mijn geld liever aan andere dingen uit en soms zijn de shows zo dramatisch. Ga wel graag naar ballet voorstellingen

    19 jaar
    13 dagen geleden
  • Ik ben een theatre-kid, alsin dat ik het echt geweldig vind om naar musicals of voorstellingen te gaan, maar ik ga niet vaak, omdat het voor mij eigenlijk te duur is

    21 jaar
    13 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten