Skip to content
7 reacties
891 weergaves

Depressie en paniek aanvallen

Hey ik ben een meisje van 13 jaar Ik loop al een tijdje rond met en depressie. En sinds een half jaar heb ik ook last van heftige paniek aanvallen (trillen, geen lucht krijgen, in een waas zien enzovoort). Ik wil er graag iets aan doen of met iemand over praten. Alleen heb ik een probleem mijn andere vrienden zijn hardstikke depressief en daar durf ik dus niet mee te praten. En ik ben totaal niet close met mijn ouders ik bedoel ik hou van ze enzo maar ik heb geen zin om met hen een gesprek te gaan voeren over mijn mental healt omdat ik weet dat het ze geen reet boeit. Hebben jullie tips voor die paniek aan vallen en mischien ook voor hoe ik met mijn ouders kan omgaan ?? Ik hou het anders niet lang vol. Xx a

13 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • in noodgeval mag je altijd bij me komen.
    depressie is niet leuk, en als je met niemand over kan praten,
    zou je t toch verwerken moeten. daarom dat ik je mijn ruimte geef.
    beter dat jij leerft, dan dat jij beeft.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • M14 die test, heb moeten opzoeken hoe dat noemt, PCR testen zijn echt niet betrouwbaar. Als je je opnieuw laat testen kan het zijn dat je niet positief meer bent. Dit is al goed bekend bij de mensen hoor.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey a hier Ik ben begin oktober positief getest op Corona en heb daar heel erg last van maar ik had voor het hele mondkapjes gedoe ook al last van deze aanvallen dus ik denk dat ik dat van mijn lijstje af kan strepen Xx a

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Draag je dikwijls een mondmasker? Bijvoorbeeld als je dat de hele dag in de klas moet ophouden? Bij inspanningen kan dat zuurstofgebrek, ademnood, hyperventilatie en duizeligheid veroorzaken. En natuurlijk ook paniek. Dat lijkt op wat jij beschrijft.

    Ik heb dat vooral als ik trap op loop met mondmasker. Zonder nooit, dan word ik gewoon moe, maar zonder die duizeligheid en dat zuurstofgebrek. Ik heb dat ook al gehoord van anderen als ze lichamelijke inspanningen leveren, of het een hele dag moeten ophouden.

    Als iemand ooit bijna gestikt is, dan kan een mondmasker dat gevoel van verstikking weer opnieuw oprakelen, en alle gevoelens die er die eerste keer toen ook bijkwamen. Dat is omdat het mondmasker ook zuurstofgebrek en ademnood veroorzaakt, net als toen bij die eerste verstikking.

    Dat is net als wanneer iemand ooit verkracht geweest is, en ze komt nadien haar verkrachter terug tegen, dan kan dat opnieuw diezelfde angst, paniek, knikkende knieen, emoties en lichamelijke pijnen veroorzaken. Het rakelt dat terug op, zelfs vele jaren later.

    Dus op diezelfde manier kan een mondmasker eerdere bijna-verstikkingen terug oprakelen, en je daardoor ziek of depressief maken, en paniek en ademnood veroorzaken. Langzaam zuurstofgebrek kan ook depressie veroorzaken, hersenschade en zenuwschade, of nog andere orgaanschade. En het vermindert je afweer tegen ziekte.

    Opgelet: ik zeg niet dat dit de oorzaak is. Er kunnen evengoed andere oorzaken zijn. Maar er bestaat wel een kans, dus je mag het niet op voorhand al verwerpen. Je kan het best laten onderzoeken.

    Op jouw leeftijd heb je minder kans dan 1 op 1 miljoen om te sterven door corona. Hier in Belgie zijn 4 jongeren op 3 miljoen gestorven met corona (met, niet door). Als je dan 1 kans op 1000 loopt om te sterven door zuurstofgebrek of depressie veroorzaakt door die "beschermingsmaatregelen" van de overheid, dan zijn die "beschermingsmaatregelen" dus 1000x dodelijker dan dat coronavirus...

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je je mentor niet vertrouwt, kun je ook gaan praten met een andere docent. Is er een docent op je school die je wel vertrouwt?

    Zou het je lukken om een afspraak met je huisarts te maken? Als je die vertelt over je klachten, kan die je doorverwijzen naar de juiste hulp. Je mag dan gerust vertellen dat je band met je ouders niet goed is, dan kunnen ze bij je huisartsenpost met je meedenken over hoe je dat kunt oplossen.

    Hoe schat je je ouders trouwens in? Denk je dat ze er echt tegen zouden zijn als je met je huisarts wilt praten over psychische klachten, of zouden ze het wel begrijpen als je daarvoor een afspraak wilt maken?

    Als je wilt praten, kun je ook altijd bellen of chatten met de Kindertelefoon. Dat is gratis en anoniem.

    Heb je hier iets aan?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey thx voor je reactie maar mijn mentor vind me niet echt aardig (ze haat me) en ik heb geen familieleden die dichtbij wonen en ik vertrouw Xx a

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Heey ts, wat vervelend dat je je zo voelt. Is er geen andere volwassene bijvoorbeeld je mentor of een andere docent, of een ander familielid waarbij je je vertrouwt voelt waar je het hierover kan hebben? En anders misschien een afspraak bij je huisarts? Ik hoop dat je je snel beter voelt

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten