Skip to content
1 reacties
279 weergaves

Soms is het klaar

Neem alsjeblieft de moeite om dit te lezen ik wil graag hulp ! Soms dan ben ik het zo zat. Gewoon alles. De mensen die steeds gekker worden , iedereen kiest voor zichzelf. En dat is normaal in deze tijd.. Hoe triest. Het leven lijkt mooi en dat mensen elkaar vermoorden gaat ver , maar onschulsige dieren van een brug gooien niet? Ik erger mij er dood aan. Ook ben ik mijn kat verloren , ik heb op school en sportvereniging gewoon vrienden , maar als ik ruzie kreeg , kon ik denken : ik ga naar huis naar mijn kat :) maar hij heeft zoveel voor me betekent en hij was zo lief en hij is dood gegaan op zn 13e , samen opgegroeid maar hij is alleen weggegaan. Ik ben ales zo zat dat ik soms mee wil. Ik heb veel stress en noet misschien naar een slaapcentrum. Ik slaap slecht en ben al meerdere malen erg ziek geworden hierdoor. Mijn ouders willen me daar heen doen. Maar ik kan wel slapen maar ik wil het gewoon niet , geen tijd te druk. School word mij ook te veel. Soms wil ik weg , weg van hier , maar ik heb het lef gewoon niet. En de mooie dingen kan ik niet achterlaten. Iedereen gaat zeggen : het komt goed en houd vol, maar dat komt het niet! Ik ben gewoon gebroken en er is heel veel gebeurt. Elke avond huil ik mezelf zachtjes is slaap. Want niemand hoeft te weten hoe rot ik me voel , ik wil er niemand mee lastig vallen. Ik wil ook naar een psycholoog maar mijn ouders gaan mij voor gek verklaren en de rest van de school ook. Ik wil het gewoon niet meer :( alsjeblieft tips of iemand die zich hier een beetje in herkent ( ik heb niet alle gebeurtenissen verteld ) en school isbgewoon zo... Mijn ouders zijn altijd maar blij als het boven de 8 is...

14 jaar
6 jaren geleden

1 Reacties

  • Hé meisje 14, wat heftig dat je je zo voelt. Ik kan me wel iets voorstellen bij hoe je je voelt, ik ben ook depressief geweest en het is inderdaad erg zwaar. Een psycholoog kan enorm helpen en je hoeft je echt niet te schamen om dat tegen je ouders te zeggen. Je kunt ook naar de huisarts gaan om over je probleem te vertellen: die kan je een doorverwijzing naar een psycholoog geven en dan hebben je ouders echt geen reden om het gek te vinden. Wat school betreft: toen ik zelf naar een psycholoog ging, heb ik het op school niet verteld, maar ik zei altijd dat ik naar de dokter moest als ik er niet was. Bedenk dus zelf of je het op school wilt vertellen of niet: je bent daar niet toe verplicht.

    Zoals ik je verhaal lees, lijk je me iemand die heel graag alles goed wil doen en andere mensen belangrijker vindt dan zichzelf. Dat is deels zeker een goede eigenschap en je lijkt me een superaardig iemand, maar ik heb zelf van mijn depressie moeten leren dat het ook belangrijk is om grenzen te stellen. Als je voortdurend jezelf wegcijfert en geen aandacht hebt voor je eigen behoeftes, wordt de druk je op een gegeven moment te veel. Als je bijvoorbeeld te veel druk van je ouders ervaart, dan mag je dat aangeven, en als je het op school te druk hebt, dan mag je daarover praten met je leraren of je mentor. Dat betekent niet dat je zwak bent of gefaald hebt, integendeel: niemand kan altijd alles perfect doen, iedereen heeft grenzen en als je die grenzen ook durft uit te spreken, sta je juist sterker in je schoenen en kun je meer aan. Je krijgt dan zelf meer controle over je leven in plaats van dat je je leven door anderen laat bepalen.

    Er zijn trouwens ook manieren waarop je anoniem over je probleem kunt praten. Je kunt bijvoorbeeld bellen of chatten met de Kindertelefoon. Ook zijn er websites die gratis online hulp aanbieden bij depressie: die kun je denk ik wel vinden via Google.

    Ik begrijp dat je geen 'Het komt wel goed' wilt horen als je je zo hopeloos voelt: dat klinkt alsof je gevoelens niet serieus worden genomen. Wat ik wél wil zeggen is: er is hoop. Ik zeg dit omdat ik zelf een paar jaar geleden tijdens mijn depressie het leven ook niet meer zag zitten en ook niet meer dacht dat het ooit nog beter kon worden. Maar ik ben compleet genezen; ik voel me nu zelfs sterker dan ervoor. Je kunt een depressie het best vergelijken met een ziekte die inderdaad zwaar is, maar waarvan je echt kunt herstellen, en ik geloof dat dat bij jou ook zo zal zijn.

    Heel veel sterkte! Laat het me maar weten als ik iets voor je kan doen.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten