Skip to content
4 reacties
1024 weergaves

Waar moest je aan wennen?

Als je plotseling fysiek gehandicapt wordt lijkt me dat erg moeilijk. Ik vroeg me af wat nou het moeilijkste is om aan te wennen en hoe lang het duurde totdat je er toch aan gewend raakte. Heb je ook dingen nodig gehad of opgezocht om je te helpen?

20 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik heb 2 jaar geleden een ongeluk gehad. Ben geschept door een automobiliste met haast. Zij beweerde dat ze groen had en ik rood, maar er staan camera's op die kruising. Ik ben met de ambulance met trauma arts naar het ziekenhuis vervoerd. Eerste uren waren kritiek. Heb 3 weken in coma gelegen. Moest alles opnieuw leren. Waar ik aan moest wennen was mijn verminderde concentratievermogen. Dat vind ik erger dan mijn linker arm en been die ik voor 40 en 80 procent kan gebruiken. Ik krijg nog steeds therapie en dat kan nog meer worden. De vrouw is veroordeeld. 15 km te hard en door rood. Na het zien van de beelden ontkende ze nog! Ze heeft een boete gekregen van 1500 euro, 40 uur taakstraf en 2 jaar voorwaardelijke rijontzegging. Mijn schadeclaim tegen haar loopt nog. Tijdens mijn revalidatie heb ik een vriendschappelijke band gekregen met een leuke meid die op de revalidatieafdeling stage liep en hebben al een jaar een relatie.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallo

    Ik heb op mijn 14e door een akoestisch trauma een overgevoeligheid voor geluid gekregen, ben ondertussen ook officieel erkend als gehandicapte.
    Heb zelf jarenlang als tiener op mijn kamer in isolatie geleefd. Kon zelfs niet meer school gaan.
    Zelf leerde ik redelijk snel mijn situatie aanvaarden. Het is eerder het samenleven met mijn ouders dat een probleem vormt. Ik voel me vaak onbegrepen en ze maken redelijk wat lawaai, zeker afgelopen anderhalf jaar met de pandemie dat iedereen thuiszit.
    Het is niet erg dat je niet direct went, het is ook een rouwproces. Ik zou concentreren op hetgeen wat je wel nog kunt. Ik heb er voornamelijk mee leren leven door me niet meer te vergelijken met mijn oude ik, die persoon bestaat niet meer.
    Hou de moed er in, er zijn goede en slechte dagen.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is wel indrukwekkend. Wist je van te voren al dat het ongeveer 2 jaar zou duren? Of had je er nog geen zicht op?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben niet fysiek gehandicapt maar tussen mijn 10de en 12de heeft mijn rechterarm door een botvergroeiing bijna 1½ jaar in een ''buis'' (soort van geplastificeerd gips) gezeten.
    Dan moet je van rechts naar links overschakelen met alles wat je normaal rechts doet. (eten, schrijven)
    Aanpassen en ik heb er nu gemak van.
    Kan zowel met rechts als links schrijven en o.a. soep eten.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten