Skip to content
2 reacties
742 weergaves

Spieraandoening

Ik heb een spieraandoening, Het houd bij mij in dat mijn pezen niet veel druk aankunnen (hoort 4x je lichaams gewicht te kunnen bij mij kan het amper 20 kilo) en mijn spieren zijn te slap. Krijgen te weinig voeding en breken snel af. Nu zit er erg veel beweging in mijn gewrichten en als ik val heb ik al vaak een dikke blauwe enkel,knie,arm noem maar op voor een paar weken. Heel veel kinderen denken dat ik me aanstel en dat ik het zeg zodat ik niet hoef te gymen maar wel kan surfen! Ik mag niks overbelasten en als ik een verkeerde beweging maak is het al aardig verpest voor mij ik snap ook niet waarom ze me niet geloven aangezien ik vaak op krukken weer naar school kom of in een enkel geval een rolstoel. Het lijkt misschien ook nep omdat ik gewoon kan lopen huppelen noem maar op maar moet oppassen dat ik niet misstap of iemand me omver duwt en tijdens gym is dat natuurlijk onmogelijk op op te letten. Ik ontwricht ook vaak iets en heb nog maar een schaars beetje over van mijn kraakbeen. Hoe kan ik mensen duidelijk maken dat ik echt iets heb en niet aandacht zoek? Ik heb serieus elke dag pijn vaak elke spier individueel voelt alsof ze onder stroom zijn gezet ik laatmeestal mensen er niks van merken want hun kunnen er ook immers niks mee. Maar het getreiter blijft doorgaan ik doe echt niks voor aandacht waarom geloven ze het niet en laten ze het rusten?

15 jaar
7 jaren geleden

2 Reacties

  • Ja dat lijkt me een goed idee

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Misschien kan je een spreukbeurt erover houden op je school. Dan kan je vertellen wat je voelt, hoe het is en dat je dat aan de buitenkant niet ziet.
    vertel wat je wel kan, waarom je wel kan surfen maar niet aan gym mee kan doen ( gevaar dat iemand tegen je aanloopt of omduwt). Dus eigenlijk wat je zelf hier hebt geschreven, maar dan voor de klas vertellen.

    succes.

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten