Skip to content
5 reacties
962 weergaves

Forumverslaving.

Ik heb vastgesteld dat ik verslaafd ben aan dit forum. Er gaat geen dag voorbij of ik moet minstens 1 keer wat posten. Het is sterker dan mezelf. Niet dat ik over alles zulke uitgesproken mening heb. Het gaat hem om het posten ansich. In april ben ik een week cold turkey gegaan. Alleen maar gelezen en geprobeerd mijn reactiedrift te beheersen. Na vijf dagen voelde ik me doodziek door de afkick verschijnselen. Onmiddellijk na mijn eerste nieuwe post kwam er een zalige rust over me. Zelfs al was het maar onzin wat ik schreef, het Zen gevoel nadien was nog beter dan na een orgasme. Dus maak ik me toch een beetje zorgen en ik vroeg me af of er nog meer mensen zijn hier die dit herkennen. Btw dit is geen onzin, het is echt.

20 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Lijkt me niet abnormaal met de huidige wereldsituatie, tegenwoordig is het meeste contact via internet. Toch leuk om te praten en te reageren op anderen?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je hier last van hebt zou ik proberen mijn tijd bewust te steken in iets volledig anders. Alleen lezen en niet reageren gaat je hier zeker niet bij helpen om het van je af te zetten. Ik zit zelf veel meer op social media die niet anoniem zijn en mensen die ik ken, dat is zowiezo hechter. Ik kijk hier 1x per week ofzo. En ja soms heb je hier wel eens last van betweters en een belerend toontje. Tijdje terug zo iemand die zelfs doktersadvies die een ander had ingewonnen maar onzin vond, echt vet irritant. En ik heb ook het idee dat er soms 1 zo'n persoon is die meerdere malen reageert alsof het verschillende personen zijn. Nou ja afgezien daarvan is het hier wel leuk hoor.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Kom ook regelmatig op deze site, geef af en toveren reactie of mijn mening. Wat mij wel opvalt is dat er een 22 jarige jongen dé allesweter is en met lange epistels adviezen en/of zijn mening moet geven. Is hij een therapeut, psycholoog, levensadviseur, allesweter? Kan mij nl best vaak niet vinden in wat hij schrijft, het is vaak belerend geschreven en vraag mij af of de adviezen wel datgene is waar we hier op zitten te wachten.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb er niet bij stil gestaan als verslaving. Het breekt gewoon even mijn studie en dan kom ik hier even naar topics kijken en reageer ik als iemand een probleempje heeft wat niet echt een probleem is. Probeer het te relativeren. Ik heb weinig tijd om op echte problemen te reageren. Ik ben zelf in al die tijd maar twee topics begonnen. Ik denk dat jij ook geen echt probleem hebt TS. Tenminste niet erger dan jongen die denkt dat hij een kleine piemel heeft, meisje dat in haar broek plaste, meisje dat met jongen wil maar niet durft etc etc.
    En weet je als ik dit help te relativeren, relativeer ik ook mijn eigen wereld. Veel plezier op dit forum.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik herken het wel, ik ben ook redelijk vaak hierop te vinden. Je krijgt hulp, hoe erg je vraag ook is. Ik vind het ook leuk om andere mensen te helpen.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten