Skip to content
5 reacties
803 weergaves

Alternative voor internet enzo

Ik zit de laatste tijd te veel meer achter me telefoon en computer. Ik zit nu soms wel aan de 7 uur per dag (nou gebruik ik het ook soms voor achtergrond geluid ofzo) en weet zelf ook wel dat dit veel is. Ik ben opzoek naar alternatieven want de reden dat ik achter me computer en telefoon zit is omdat ik me gewoon verveel. Ik hoor graag wat jullie doen tegen de verveling zodat ik hopelijk minder lang achter me telefoon en computer zit.

16 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Doe aan hobby's waar je niet afhankelijk bent voor internet.
    a mediteren.
    Volg een curcus. Ga wandelen, lezen, enz.

    Of probeer internet te beperken.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Door corona hebben we allemaal een overdosis internet gehad. Als resultaat zitten we nu met een collectieve internet-kater. Mijn oplossing is : buiten (en zonder telefoon) stevig fysiek bezig zijn. Ik ga hout hakken in het bos van mijn baas. Niks dan positiefs. Gezonde lucht, veel beweging, ideaal om agressieve gevoelens te verdrijven, brengt een aardige stuiver op en ik sta op een goed blaadje. Geef me een bijl en ik hoef geen pc meer. We moeten met z'n allen weer de fysieke dingen herontdekken. Neemt niet weg @jongen22 dat mijn geplande zuipvakantie in Renesse ook enorm deugd zal doen :-))

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben begonnen met groentes zelf laten groeien. Lekker buiten. Wat veel mensen vergeten zijn is dat je tomaten, paprika's, boontjes zelf in je tuin kan laten groeien of in een pot. Vind het erg leuk.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j16, TS, ik herken het probleem en af en toe zou ik willen dat we 30 jaar terug in de tijd konden gaan. Van mijn ouders hoor ik hoe toen het leven was zonder computer en smartphone. Niet meer voor te stellen, maar ik begrijp dat er meer aandacht voor elkaar was. Zelf heb ik ervoor gekozen mijn limiet per dag op max anderhalf uur te zetten. Dat dwingt je selectief om te gaan met wat je op internet allemaal doet en andere invulling te zoeken. Zo ben ik begonnen met imkeren, bijen houden, erg interessant, goed voor de natuur en het vraagt niet al teveel tijd. Hiernaast ben ik meer gaan sporten, hebben niet al te dure renfiets gekocht en fiets nu 2 á 3 maal per week zo’n 40 km, wandel elke dag een flink stuk en ben bewust vrienden gaan uitnodigen voor live ontmoetingen, ook in coronatijd met de beperkingen doorgegaan, maar wel volgens de regels. Dit allemaal naast mijn studie, waar ik toch minimaal de ochtenden voor vrij hou! Deze zomer wil ik met wat vrienden een actieve vakantie gaan ondernemen, we weten nog niet wat, wandelen en kamperen in het buitenland en anders gewoon in Nederland. Wellicht nu nog niet mogelijk voor jouw, maar vraag vrienden voor een actieve vakantie in Nederland, en dan niet een zuipvakantie in Renesse, maar ook iets van wandelen of fietsen. Wat kun je in mij ogen nog meer gaan doen: oude brommer/auto kopen en opknappen, thuis of bij opa/oma, andere familie helpen in huis of tuin, bijbaantje zoeken, etc. Volgens mij genoeg te doen, als je die telefoon/tablet maar aan de kant schuift. Succes

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik fiets heel veel. Vaak samen met mijn vriendin.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten