Skip to content
1 reacties
715 weergaves

zelfmoord, wiet en drank

help me,     ik woon in een pleeggezin om dat me echte ouders zijn gescheiden en moeder heeft borderline laats was ik bij haar ze herkende me niet meer ik zit er best wel mee en kan niet met me pleegouders over praten want ze zijn altijd boos ook toen ik nog geen druks en drank gebuikte     3 jaar geleden ben ik begonnen met in me polsen te snijden omdat te me zelf haat     2 en een half jaar geleden heb ik een paar keer geprobeerd om zelfmoord te plegen alleen dat lukte niet dus begon ik met drank te gebruiken     2 jaar geleden kreeg ik te horen dat me stiefvader kanker heeft en toen ben ik nog een keer naar me me moeder geweest en me moeder was erg agressief tegen mij en begon met wiet te gebruiken    

15 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Hey, dit lijkt me heel zwaar om door te maken. Dat je er met je pleegouders niet over kunt praten maakt het niet gemakkelijker. Heb je nog wel eens contact met Jeugdzorg? Zo ja, weten zij hoe de situatie in je pleeggezin is?

    Als je over je problemen wilt praten, kun je anoniem contact opnemen met de Kindertelefoon, zowel telefonisch als via chat.

    Krijg je hulp voor je gevoelens en je drugs- en drankgebruik? Zo niet, dan raad ik je aan om naar je huisarts te gaan en te vertellen wat je doormaakt. Die kan je doorverwijzen naar de juiste hulpverleners. Je hoeft hier niet alleen mee te blijven rondlopen.

    Snijd je jezelf nog steeds? Ook daarvoor kun je hulp krijgen. Als het je niet lukt om meteen te stoppen, kun je ook als je behoefte voelt om te snijden in plaats daarvan een elastiekje om je pols doen en daaraan trekken. Dan is het natuurlijk nog steeds belangrijk dat je het gaat afbouwen, maar je zorgt er in ieder geval voor dat je jezelf niet zo erg beschadigt.

    Ik wens je het allerbeste, TS; er is echt hoop voor de toekomst, ook als het soms misschien lijkt alsof alles verkeerd gaat. Heel veel sterkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten