Skip to content
8 reacties
767 weergaves

Gameverslaafd

Hallo allemaal, Mijj broer is heel erg gameverslaafd. Hij soeelt de hele dag minecraft, agar.io en fifa 16. Hij wordt boos als je zegt dat hij verslaafd is. Ik zou graag leuke dingen met hem willen doen maar daar staat hij niet voor open. Zou iemand mij tips kunnen geven hoe ik hem aan de praat krijg?

12 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • K ben zelf ook soort van game verslaaft maar k kom nog wel buiten enzo. Maar mischien komt het door mijn omstandigheden met mijn pa maar k zit dus veel achter de computer als k thuis ben(omstandigheden maken uit voor verslavingen).Vaak heb k tegen zin om naar buiten te gaan en dingen te gaan doen maar als k het dan aan het doen ben is het altijd leuk dus zorg gewoon dat je broer mee naar bijten gaat om iets leuks te doen dan gaat ie t vanzelf leuk vinden.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • er is een verschil tussen veel gamen en echt verslaafd zijn.

    Als iemand echt verslaafd is aan gamen kom je daar alleen door therapie van af

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 13 jaar ehm nee die kerel is gewoon niet goed in zijn hoofd... ik ben zelf ook een gamer en ik sla ook niemand als iemand gewoon iets voorstelt om te stoppen met gamen.
    ik game al sinds ik 4 was dus ik leef er al heel lang mee.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Op mijn school zitten 3 jongens die altijd zitten gamen en dazrdoor hepest worden ik zei eens tegen een of het niet beter was om ye stoppen hij begon me uit te schelden en te slaan ik sloeg hem superhard terug daarna kwam een vriend van me helpen en daarna bleef die gast doormeppen:een gameverslaving is niet positief want sommigen worden agressief

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Gewoon laten doen ik zou ook liever gamen dan met mn zusje iets doen

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo @meisje12

    Ik was vroeger zelf ook gameverlsaafd, ik kwam nooit buiten verzorgde me nooit en was vaak chagerijnig, ik vondt het zelf ook niks maar ik kwam er simpel vanaf om mezelf te dwingen om naar buiten tegaan en nu walg ik er echt van als ik naar me pc kijk

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Als ik de tijd heb speel ik heel de dag games, soms ten kosten van mijn huiswerk :D vooral minecraft,gta 5 en world of tanks vind ik gewelldig :D

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Da's een lastige, ik had toen ik 14-15 was een vriendje van 13-14 die ook enorm gameverslaafd was, en daar kon je echt niks aan doen. Als je de laptop dichtdeed of zijn aandacht echt eiste werd hij kwaad, en uiteindelijk douchte hij ook amper meer en ging pas rond 3u naar bed en gaf me enkel aandacht als hij 'zin' had.. En als ik daar wat over zei moest ik me 'niet zoals zijn moeder gedragen' x)
    Helaas, daar moeten jullie ouders/verzorgers wat aan doen, niet jij.. Gameverslaving is even serieus als andere verslavingen en het zal lastig zijn hem hier minder gefocust op laten worden, waarschijnlijk zal er ook een hoop ruzie over gemaakt worden. Als er niemand is die hem wil helpen kun je helaas weinig doen, behalve hem proberen te overtuigen dat er andere hele interessante dingen te doen zijn en hopen dat dat iets uithaalt..

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten