Skip to content
9 reacties
184 weergaves

snijden

Kan je verslaafd worden aan jezelf snijden? Ik heb het nu twee keer gedaan en het lijkt gewoon alsof het de pijn even wegneemt. In deze tijd zie ik mezelf snijden de enige oplossing.

13 jaar
10 jaren geleden

9 Reacties

  • Jah het kan maar ik zou er proberen mee te stoppen heb het zelf ook gedaan en geloof me het verbetert niks

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb me vaak gesneden omdt ik veel problemeb had. Bij mij werkte het als een soort bescherming. Zodat ze niet gingen vragen wat er met me aan de hand was. Ze dachten alleen maar aan die sneeën. Maar tegelijk deed mij de gedachten ook weg over die problemen. Omdat ik me zelef heb gesneden laat ik er natuurlijk ook littekens van over.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • meisje 14


    Ik denk dat jij een heel laag zelf beeld hebt. en dat is niet erg alleen heel vervelend. op internet staan daar heel veel tips over.


    TIP1. Leer jezelf mooi te vinden om wie je bent. Dit kun je leren door voor de spiegel te gaan staan en hard op te zeggen ik ben mooi, ik ben knap. ik ben geweldig, ik ga iets van mijn leven maken, ik ben geweldig, ik ben perfect ect zeg maar wat jij van jezelf wil vinden in positive zin natuurlijk. Deze zinnen dagelijks 10 keer opzeggen en dan zul je al snel resultaat zien/voelen. Het klinkt misschien heel raar maar het werkt.
    TIP2.Beloon je zelf zo nu en dan als je een hoog punt hebt gehaald voor die moeilijke toets is dat al goed voor je zelfvertrouwen maar dan jezelf ook nog een beloning geven bijv. een nieuwe outfit koop wat leuks iets dat lekker zit en goed past en vooral waar jij je goed in voelt. kan ook zelfvertrouwen geven.
    TIP3Geef iemand anders eens een complimentje waarschijnlijk krijg je er dan binnen de kortste keren een terug en dan mag je hem natuurlijk met open armen ontvangen.
    TIP4Daag jezelf uit ! Als jij jezelf uitdaagt dan het lukt heeft dat positieve invloed op je zelf vertrouwen.
    Verzorg jezelf een lekker. Ga lekker uitgebreid douche of neem eens een lekker maskertje en tut jezelf op.
    Make-up, heb jij vaak last van roden vlekken of puistjes een klein beetje coverstick kan vaak al heel veel veranderen

    Je verteld ook dat je je zelf snijd, dat is natuurlijk niet zo goed je moet hier ook mee stoppen. ik denk niet dat je dat zelf kan (dat kan denk ik niemand) probeer er over te praten met iemand die je vertrouwt. eventueel kun je even langs de huisarts gaan, hij/zij kan je misschien door verwijzen aan iemand die hier echt verstand van heeft.


    oh nog een TIP ik heb wel eens gehoord dat mensen die zich zelf sneden een elastiekje om hun pols deden. Als ze dan behoefte hadden om te snijden dan lieten ze dat elastiekje tegen hun pols kletsen.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja ga naar de huisarts en vraag een doorverwijzing voor hulp om van het snijden af te komen. Dit blijkt heel lastig te zijn. En alleen is dat heel moeilijk. Zoek daarom ook hulp!
    Gr L

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey,ik ben anoniem en ik haat mezelf best wel erg. Alles moet op schemas zijn en ik ben dom en ja kan zo nog wel even door gaan ik heb vaak zelfmoord geprobeerd en ik snij me veel. Ik ben er denk ik verslaafd aan.. kan dat? Help me iemand tips om van me haat af te komen? X m

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje van 13 gepost op donderdag 15 mei 2014  [13:53 uur]. Jij slaat eigenlijk min of meer de spijker op zn kop. Als je jezelf snijdt is dit een oplossing van korte duur. Je moet denk aan de dingen die je gelukkig maken dat is eigenlijk de enige oplossing en als je denkt dat je die dingen niet hebt dan heb je het fout!! Ik heb veel meisjes mee gemaakt die inzich zelf sneden en snijden en degene die er aan beginnen zullen wel snel verslaafd raken. Gepaard met periodes waarin ze zichzelf een jaar niet snijden en dan plots inneens weer wel. Om even terug te komen op die dingen die je gelukkig maken je beschikt vast wel over talenten, een leuk huisdier, mensen om je heen(vriendje, vriendinnen, ouders etc.), een toekomst visie waar je naar toe wilt stromen of gewoon dingen die je leuk vind om te doen(denk aan de kleine dingetjes zoals: opmaken, eten, ontspannenof muziek luisteren)

    Kortom er zijn zoveel redenen om het niet te doen en als het kon zou ik jullie allemaal appart aanspreken in het echt en jullie alles duidelijk maken wat ik heb mee ggemaakt, waarom jullie het niet moeten doen enzovoorts. Maar het enige wat je je wel moet beseffen is doe het gewoon niet! En dat is ook mijn advies doe het gewoon niet je scheit er helemaal niks mee op!

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • hoii , ik ben er zelf ook verslaafd aan . Ik heb nu al veel sneeen op m'n lichaam staan .. Bij mij neemt het de pijn inderdaad weg . Als je er niet verslaafd aan wilt raken , vertel het tegen een volwassene die je vertrouwt , bij voorbeeld een van je ouders ?. Of ga naar je huis arts , die heeft zwijg plicht , hij mag alleen zeggen dat je geweest ben , meer niet . succes

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • @meisje 13 jaar

    ik probeer wel aan die gedachte te denken.. maar dan komt de gedachte dat ik eigenlijk niemand zo heb om te denken. waar ik het meest van houd boeit het niet en kijkt gewoon naar iedereen om als je begrijpt wat ik bedoel.. x de schrijfster

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Hey, ik heb precies hetzelfde. Ik heb mezelf nu 3x gesneden, en voor mij is het nu echt even de enige oplossing. Natuurlijk is het nooit een oplossing, maar ik weet het gewoon niet meer. Het enigste wat me opvrolijkt is denken aan de mensen van wie ik het meeste houd, alles komt goed x

    13 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten