Skip to content
3 reacties
470 weergaves

Online behandeling eetbuien

Heeft iemand hier ervaring met een online behandeling voor eetbuien?

Hielp het bij jullie en als je BED hebt, wat was dan ongeveer je gewicht? Ik merk dat ik het idee van online behandeling ergens fijn vindt omdat je niet in een groep zit en je gewicht niet hoeft te delen en niemand hoort hoe groot je eetbui is. Ik heb zelf de ene dag het idee dat ik het dikst van Nederland ben en de andere dag denk ik weer, waarom behandeling want het valt wel mee. Wat moeten ze wel niet van je denken

18 jaar
3 maanden geleden

3 Reacties

  • Bedankt voor jullie reacties.

    Ik heb een tijdje gelezen op 99gram.nl maar het voelde nep aan dus ik dacht ik stel eerst hier mijn vraag. Mensen die alleen maar schreven over dat je gewoon moest eten at je wilde en bewust dikker werden.

    Yoga vind ik niet zo fijn. Ik kan de rust niet vinden. Word er zo onrustig van

    Misschien komt er nog iemand met een reactie

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik snap je privacy-concern wel. Maar langs de andere kant: een fysieke sessie in grote groep geeft wel extra motivatie om voort te blijven doen.

    Ik heb yoga gedaan om aan mijn gezondheid te werken, in groeplessen in een grote zaal. Die leraar raadde ons iedere keer aan om thuis zelf iedere dag ook een sessie te doen. Dan wel geen anderhalf uur zoals die groepslessen, maar toch 20 minuutjes. Resultaat: het komt er niet van... In groep gaat het wel: je bent daar, je moet wel.

    Bij mij had het niets met gewicht te maken, wel met andere problemen: astma, allergie, eczeem, rugpijn, spierpijn, enz... Na 3 maanden was ik van 90% van die dingen vanaf, sindsdien is mijn gezondheid terug leefbaar.

    Yoga helpt je lichaam soepeler te maken, en helpt ontgiften: die rek-oefeningen zijn speciaal ontworpen om je organen en spieren "uit te wringen" zoals je bij een natte dweil doet, bij wijze van spreken. Zodat alle opgestapelde vuil en oud bloed eruit verwijderd worden en afgevoerd worden (=reden waarom je de eerste weken soms slecht voelt: ongezond vuil dat los komt), en zodat er terug vers bloed en verse voedingstoffen naar al je organen en spieren toe kunnen vloeien. Ook je smaak verandert erdoor: je krijgt minder lust in vetzakkerij en junkfood, maar meer in fruit en gezonde voeding. Dat gaat bijna vanzelf.

    Als je dik bent, ga je van alleen yoga niet mager worden. Maar je gaat wel soepeler en gezonder mollig zijn, met betere spierspanning, strakker, meer energie, enz... Inplaats van futloos, blubberig en pafferig, bijvoorbeeld. Ik ken jou niet, dus dit is niet persoonlijk bedoeld, het is maar een generiek voorbeeld.

    Als je goede groepslessen vindt, dicht in je buurt, waar een goede sfeer is en goed betaalbaar (alledrie belangrijke aspecten), zou ik dat toch aanraden. Of probeer het toch, om een goede basis op te doen, waarop je zelf voort kan bouwen.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik denk dat je deze vraag beter op het forum van 99gram.nl kunt stellen. Op dat forum komen in het bijzonder jongeren met (ex)-eetstoornissen.

    Zo'n behandeling start je voor jezelf: dat je wel gewoon met vrienden een burger en een frietje durft te eten, zonder schaamte of schuldgevoel, ook wanneer je 20 kilo overgewicht hebt. Maar dat je tegelijk wanneer je alleen bent, niet zo'n giga drang hebt om de hele voorraadkast leeg te eten. Dit geeft een gevoel van falen. Dit gevoel kan je wegnemen door zo'n (online) therapie te volgen. Dit kan onder meer via dat 99gram.nl, waar ik het al over had.

    22 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten