Skip to content
32 reacties
1401 weergaves

te dik zijn

Het is misschien wat raar, maar ik wil eigenlijk graag wat dikker zijn. Ik zie vaak dikke mensen en dat vind ik er zo prettig uit zien, al dat vet. Het lijkt mij heel fijn voelen om zelf een laagje om mij heen te hebben en ik vind het er ook mooier uit zien.. Ik heb nu gewoon een normaal gewicht en een normale lengte, maar wil eigenlijk proberen aan te komen en wat dikker te worden. Ik twijfel wel, want het lijkt me wel best ingrijpend. Ik ben nu trouwens 1.85 lang en 72 kilo zwaar. Wat vinden jullie, is dit een goed idee of een heel slecht idee? En hebben jullie tips om aan te komen. Ik eet al vrij veel.

16 jaar
12 jaren geleden

32 Reacties

  • Ik ben 1,66 lang en weeg 85 kilo..veel te zwaar dus en dik.

    Ik kan je wel vertellen dat het echt niet fijn is om zo dik te zijn. Je hebt ook veel minder conditie en krijgt het zwaarder omdat je al dat gewicht mee moet zeulen.

    en de kans op Diabetes is ook groter als je dik bent.

    dus als ik jouw was zou ik gewoon lekker dun blijven

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben zelf 1, 73 en 56 kilo. Ik denk dat mijn verhouding voor jou het beste is. Ik ben zeker niet dun maar ook zeker niet dik. Heb eek een beetje vet( nirt veel hoor) echt overgewicht zou ik ben goed over na denken want wss heb he erna soijt van

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje13jaar Ik zou gewoon doen wat jezelf het liefste wilt en reacties van anderen links laten liggen. Het is tenslotte jouw leven! je bent vrij licht voor je lengte dus je zou nog wel redelijk wat kunnen aankomen totdat het echt te ongezond wordt! heb je een idee hoeveel je zou willen wegen?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @13jaar als je twijfelt gewoon lekker blijven zoals je bent. Als je wel graag wat wil aankomen en een mollig buikje wil krijgen zou je het beste kunnen kijken naar je eet/beweeggewoonten. Wat meer eten en iets minder bewegen zou goed kunnen helpen. Jezelf de hele dag volproppen met ongezond eten raad ik je daarbij natuurlijk niet aan, maar gewoon wat meer bij het ontbijt, de lunch en eens wat extra’s opscheppen bij het avondeten. En eens een keer wat extra’s tussendoor als je daar zin in hebt. Frisdrank helpt ook wel bij aankomen, maar pas natuurlijk wel een beetje op met je gezondheid. Bedenk wel goed waarom je zou willen aankomen. Voor welke reacties ben je bang?

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben zelf 1, 74 en ongeveer 57 kilo. Dat is niet heel zwaar. Zelf vind ik een mollig buikje erg mooi. Ik wil ook wel wat dikker worden maar ben bang wat mijn omgeving er van vindt. Iemand tips?

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey,
    Ik begrijp jou helemaal ! Hier een meid van bijna 17 en ook ik vind al sinds mijn kindertijd stevige mensen veel mooier dan slanke. Tot men 14de was ik zelf echter een spriet.
    Bij een lengte van 1m68 woog ik 47 kg (ondergewicht). Bovendien had ik niets vrouwelijks waardoor ik best ongelukkig was. Samen met men ouders
    zijn we naar een diëtist toe geweest. In het begin was dit niet makkelijk want ik moest veel vaker (6 x per dag) eten en ook heel andere dingen eten dan ik gewoon was
    (veel vers fruit, noten, droge koeken, grotere porties, enz...).
    Elke 2 weken controle op de weegschaal. Het plan was om naar 55 kg te streven in een half jaar tijd. Dat ging na een tijdje ook best aardig. Eens ik +/- 55 was moest ik iets minder eten om men gewicht te behouden.
    Die tijd kreeg ik ook meer complimenten dat ik er goed uitzag. Ik voelde mij ook een stuk fitter, had meer energie en zag niet meer zo uit als een kind.
    Die diëtist vond het probleem opgelost en ik hoefde daar niet meer te komen maar ik vond mezelf eigenlijk nog steeds veel te dun.
    Volgens hun had ik een goed gewicht maar ik zag nog steeds ribben voor de spiegel en had wel al iets meer borsten maar nog steeds een A cup. Ik heb dan zelf het oorspronkelijke dieet na overleg met men ouders verder gezet.
    Pas tussen de 60 en eerder richting de 70 kg merkte ik echt dat men lichaam veranderde en ik dikker werd. Mijn borsten en kont werden flink voller alsook mijn armen en benen. Mijn ribben verdwenen en men lichaam werd overal zachter.
    Dat vond ik heerlijk. Tevens kreeg ik het afgelopen jaar ook een buik(je). Alles samen voelt men lichaam steeds prettiger voor mij. Men gewicht gaat nu wat op en af. Vandaag weeg ik 82,4 kg.
    Mijn zwaarste tot nu toe was 88,6 kg de voorbije zomer. Wat anderen er van vinden laat me koud. Wat ik mooi vind bij anderen heb ik zelf ook en daar ben ik best trots op. Liefst van al zou ik in de eerste plaatst een stabieler gewicht willen hebben en als het mag terug
    richting de 88 kg of meer.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • ik ben 12 jaar, 1,60 meter en ik weeg 34 kilo,
    ik heb een bmi van 14, dus dan is het ook heel moeilijk om kleren uit te zoeken, al die broeken zitten wijd, maar soms zie ik wel kleren van mijn maat

    gelukkig

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Zag prachtige zwart/wit foto op afbeeldingen,chub fat boys,de foto was een fat boy diet,forse armen en benen en grote bolle billen,mijn wens om er zo uit te zien.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey

    Ben zelf beetje dun heb net ondergewicht volgens mijn bmi maar er zit een jongen in mijn klas en die is best wel dik. Hij heeft een grote dikke vetlaag om zijn buik en ook van die vetrolletjes die doorlopen op je rug (zwembaden zijn dat tog?). En zijn buik die is zacht (niet dat ik aan hem voel of zo maar is in de gang best wel druk en bots dan tegen hem aan). En zijn buik schud ook heen en weer. Mij lijkt dat zo fijn om zo'n zachter dikke vetlaag om je heen te hebben. Dat voelt ook zo lekker zacht. Dat lijkt me gen fijn. Maar ik heb soms het idee dat ik dik ben maar dat is niet zo. Ik ben ook aan het twijfelen of ik ook dikker wil worden dan krijg ik misschien ook zo'n buik maar ik ben bang dat het mislukt en dat ik er waarschijnlijk heel anders en super lelijk uit gaat zien. Zou ik gaan aankomen of juist afvallen. Help me. Dit wordt een keus wat mn leven gaat bepalen.

    PS ik ben er ook bang voor dat mn ouders het gaan merken en er kritiek op gaan geven. Mijn gewicht: tussen 47 en 48 kg lengte 162cm
    Of is het niet goed wat ik in mijn hoofd haal

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Ben ik te zwaar

    Ik ben 1,59 en 55 kilo

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • ben ik te zwaar ?

    Ik weet dat ik hier de jongste ben maar dat me boeit niet. Ik snap niet waarom je dik wil worden. Een beetje mollig vind ik wel mooi. Ik ben zelf 1,64 en weeg 54 ik vind mezelf te zwaar vinden jullie dat ook ??

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • beer

    ben ook zo'n beer van een jongen,geen probleem mee,alleen meisjes vinden het niet altijd leuk,jammer dan,maar sommigen ook wel weer,maar vind het wel stoer om met mooi weer mijn blote armen en brede borstkas te laten zien.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • beer

    mijn moeder was eerder wel trots als ze zeiden wat een forse jongen,of je zoontje is ook een beer van een vent,maar nu ik over de 100 kilo ben geeft ze commentaar,terwijl ik er zelf niet mee zit,vind het wel cool om zo fors te zijn,en stevige armen en benen en billen  en breed ben.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • voorkeur dik

    zelf slank,maar val op dikke jongens,zoek een vriend die er uit ziet als stephan collier de hoofdrolspeler uit spijt,dat vind ik echt een mooie jongen,knappe kop,mooi haar,een persoonlijkheid,heb vriendinnen en die zijn ook stapel op hem,wij houden dus van dikke jongens met een mooie knappe kop zoals hij.

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • dankje

    Heei,

    Dankjewel... maar niemand mag my op sgool enzo juist drm...
    Zelf hoor ik bij andere dingen dat ik er leuk uizie maar daar denken ze bij veel plaatsen heel anders over..

    Maar ik iedergeval bedankt!

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • meisje 12

    Meisje 12 ook dikke meisjes kunnen er leuk uit zien,val zelf op wat steviger meiden,en ik niet alleen,dus je krijgt echt wel een vriendje en wat ik zelf belangrijk vind is een meisje met humor en een vrolijke leuke uitstaling,dan mag ze voor mij best dik zijn,maakt mij niet uit.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • ik ben ook dik

    Hallo iedereen,

    Ik ben ook wel aan de zware kant... en ik ben bang dat ik daarom geen vriendje kan krijgen ofzow... want iedereen vind mij lelijk omdat ik "te" dik ben..:(

    Dus geen vriend voor mij...:( jammer genoeg

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • ik wil ook

     Ik snap dat je dikker wil worden. Het lijkt mij ook heerlijk en ik vind het ook mooi. Mijn vriend is dikker geworden en nu is hij heerlijk zacht en dat wil ik ook wel. Maar ik ben ook bang wat anderen er van zoude vinden en mijn vriend. Ik las ooit de tip maak een lijst met dingen die je in leven gedaan wil hebben. Wil je echt alles doen? nee. Maak de lijst opnieuw. Staat dik worden er bij dan zou je het kunnen proberen en als je dan twijfeld meteen stoppen. Doe het alleen als je het echt wil. Verder is het sosiaal gezien handiger om dun te zijn, maar wat maakt jou dat uit.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • te dik

    Jongen 13 wat is te dik,ben zelf ook breed en stevig maar weinig vet,train 3 keer per week krachttraining,krijg je stevige buikspieren van en heb geen buikje.Zelf vind ik stevig gebouwd mooi,liever ook nog iets  te dik dan te mager. succes,trots zijn op jezelf.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • te dik

    Ik ben volgens mezelf ook te dik
    geen goede conditie.
    Maar ik word niet echt gepest door mijn klasgenoten.
    Omdat ik best groot ben.
    Helpt buikspieren tegen dikke buik

    please reageer???

    13 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten