Skip to content
8 reacties
547 weergaves

lenigheid

hallo ik ben een meisje van 15 jaar. het viel me oop dat al mijn vriendinnen veel leniger zijn dan ik. ik ben echt totaal niet lenig, als ik op de grond zit met mijn benen gestrekt en zo ver mogelijk naar voren buig kan ik nog lang niet bij mijn tenen, ik kom ongeveer 20 cm te kort   weet iemand misschien oefenignen die ik kan doen om mijn lenigheid te verbeteren?

15 jaar
13 jaren geleden

8 Reacties

  • Heel veel oefenen! Probeer wat oefeningen te doen en als je het voelt rekken is dat goed. Je mag het wel een beetje voelen rekken maar niet dat het te pijn doet. Ik turn zelf en ben ook best lenig (geworden!) door veel te oefenen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook niet lenig hoor

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb volgende week een lenigheidstest op school, maar heeft der iemand paar tips voor me dat ik goed lenig word x n

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Teen aan raken heeft wel veel met lenigheid te maken ik dans in de topklas en vroeger niet sins ik daar dans ben ik veel leniger geworden ik kon eerst met alleen mijn vingers bij de grond nu met mijn hele hand :)

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • rekken

    heey meiden,als je niet zo lenig bent moet je gewoon elke dag even 10 minuten rekken. Ik ben al lenig van mezelf maar ik probeer nog leniger te worden. Probeer maar! Na een maand zie je een duidelijk verschil! xx

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • -

     Inderdaad, ik ben ook vrij lenig, maar mijn benen zijn nogal lang dus ik kan mijn tenen ook niet raken hoor, dat heeft (bijna) niets met lenigheid te maken. Maar waarom zou je leniger willen worden? Omdat je vriendinnen het ook zijn? Wel een onnozele reden als je het mij vraagt.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • @lenigheid

     Het hoeft er niet aan te liggen dat je niet lenig genoeg bent, het kan ook gewoon zijn dat je armen wat korter zijn en je benen langer!   kusjex

    12 jaar
    13 jaren geleden
  • @lenigheid

    ik zit op dansen, tis m'n eerste seizoen, en door het stretchen ben ik veel leniger geworden (was wel al leniger dan een gemiddelde jongen) Oefeningen: - ga op de grond zitten met rechte rug, doe je voeten tegen elkaar en probeer met je neus nar je voeten te komen. - Ga op de grond zitten en spreid je benen (maar niet te ver), buig eerst tien keer naar voren, dan tien naar rechts, tien naar links en weer tien naar voren.   Hoop dat ik je hiermee heb geholpen!!

    15 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten