Skip to content
92 reacties
2602 weergaves

shuttle run test

hey ik haal maar tree 7 tijdens oefenen en dan ben ik ook echt pfff niet helemaal uitgeput maar ik kan dan neit lang meer door   naja is dat niet  erg maar das dus 5,5 naja dat doet er allemaal neit toe maar op de 21ste heb ik de test en heeft iemand nog tips voor mij?/eet pratroon ofzo?

13 jaar
14 jaren geleden

92 Reacties

  • Je moet door je neus inademen en daarna door je mond uitademen scheelt egt wel

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik haalt meestal trap 11 en dit dan ook met sinds trap 1 enorme steken in mijn zij. Ik sport niet dus ga dat maar doen zodat ik minder duizelig van de pij ben na het rennen :) maar wat ook handig is is gewoon voor je kijken en een punt zoeken waar je steeds naar kijkt. En niet praten!!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Voor de shuttle run zou ik als ik jou was buikspieroefeningen doen en een beetje hardlopen.
    Je moet wel weten dat als je de test doet je niet moet opgeven als je moe bent want zo train je jezelf niet, je moet door proberen te gaan tot je niet meer kan.
    Zo train je jezelf om de volgende keer nog beter te rennen want je lichaam is dan al verder gegaan dan het gewend is, en zal zich daar aan aanpassen.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Als je stopt met de piepjestest moet je gewoon ff rond blijven lopen voor je lucht op gang te komen.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • dankje

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Het enige wat ik kan aanraden is dat je in een rondje gaat lopen. Niet van streep tot streep en dan weer aanzetten. Dat kost heel veel onnodige energie. Als je in een soort rondje blijf lopen houd je een veel constanter tempo aan dat je makkelijker langer volhoudt.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • ik haad die test wij doen hem elke les als opwarming en ik kom nooit veder dan een half trap krijg heel veel steken en moet dan stoppen heeft iemand wat tips voor mij pleas ik wil graag trap 5 of hoger halen pleas hebben jullie tips

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben steeds tot trap 11 maar ik kan niet hoger

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • meisje 12

    wat gebeurde en toen je door je benen zakte? Flauwgevallen? Deed je leraar of lerares nog iets?

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Wij doen de shuttle run test vaak op school, maar de 1ste keer toen snapte ik het niet helemaal en ik ging zegmaar tot trap 7 sprinten. Ik zakte daarna toen ik klaar was door mijn benen 😂, dus tip: begin rustig. Mijn record is trouwens trap 12 verder kan ik echt nii :)

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Beste.. probeer het eerst rustig op te bouwen. Ga bijvoorbeeld eerst een aantal kilometer wandelene, voordat je een shuttlerun test gaat doen. Tegenwoordig kan je ook makkelijk bijhouden via stappentellers hoelang je hebt gelopen en hoeveel calorieen je hebt verbrand. Succes! Gr. L*

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb zelf de cursus loop en conditietrainer afgerond en wat ik daar heb meegekregen is dat het bij zo'n test erg belangrijk dat je gedoseerd loopt. (Rustig begint), niet te veel eet van te voren (wel wat want je moet wel ergens op lopen, ik zou dan gaan voor brood) en verder is je houding belangrijk. Het moment dat je met je hele lichaam rent moet het zuurstof wat binnenkomt naar iedere spier toe (sommigen bewegen hun hoofd ook veel bij het rennen) hierdoor kan er minder zuurstof naar de spieren die het nodig hebben en hou je het minder lang vol. Verder zou ik zo min mogelijk praten tijdens de test. (Is extra energie verbruik). En om je conditie echt te verbeteren zou ik iedere dag even hardlopen. Een half uurtje per dag is al een goede start. En dan kan je het uitbouwen. Succes!

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ga eigenlijk altijd hyperventileren en krijg een astma aanval. Er kan ik daar tegen doen??

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik haalde voordat ik op atletiek zat trap 10,5 toen ik eropging gelijk alweer 11,5 nu ga ik natuurlijk voor de 12 maar die steek zit me dan dwars maar door die tip van je neus omhoog houden en je armen in je nek en elleboog boven je hoofd gaat nelpen hoop ik als het geen grap is en je hoeft niks met je eet patroon te doen maar ook niet van te voren eten

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • kan iemand een rijtje maken met wat je vooral wel moet doen en wat je vooral niet moet doen bij/tijdens een piepjestest?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ik wil graag weten wat jullie ervan vinden want zit er wel mee. ik was bij 7.5 en docent riep me omdat ik meost stoppen anders kon t gevaarlijk worden. ik wou wel en kon volgensmij ook wel door. vinden klasgenoten mij nu dom of zwak denk je. en hoort het als je duizelig bent want toen ik stopte kon ik niet meer normaal lopen kunnen jullie helpen

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik train nu al een paar weken voor de test en haal steets hoger ik heb al 3 x. Trap 17.5 behaalt

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey,
    Ik heb een halfjaartje gelden ofzo ook de piepjestest gehad en daar haalde ik trap 6 voor.. Ik kan echt veel beter ! Maar ik weet gewoon niet waarom de rest van me klas veel hoger haalt dan ik. Heeft iemand tips ofzo om hoger te halen ? Ik heb een weddenschap met een klasgenoot dat ik met gemak trap 11 kan halen, en hij wilt dat ik het bewojs met de piepjes test. Heeft iemand tips ??
    Groetjesss

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • is het erg of dom als je de piepejstest doet en van de docent moet stoppen? ik had trap 7.5 en wilde wel door maar de docent zei dat het eruit zag alsof ik door mn benen kon zakken was daarna wel duizilig

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dan moet je dat dextro eerder neme uur van tevoren dan zal miss beetje helpe ma denk nie van k neem dextro dus ik haal trap 15 lol haal ik trouwens wel 😝🍻🍻

    0 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten