Skip to content
54 reacties
2857 weergaves

Moet afvallen. Wie heeft tips?

Ik ben gister bij de huisarts geweest en nu ik mijn gewicht weet, weet ik ook dat ik echt af moet vallen en best veel.
Ik ben hier alleen niet goed in.
Wie heeft tips of ervaring?
Ik wil het wel maar ik merk dat ik ook motivatie mis.
Eigenlijk 2 dingen door elkaar heen

Wie heeft tips?

21 jaar
2 jaren geleden

54 Reacties

  • Wie heeft hier ervaring met een terugval? Ik was zo blij dat ik eindelijk weer onder de 100 kilo woog en me echt wat beter voelde maar de laatste tijd ben helemaal nu al het sinterklaassnoep in de winkels ligt gaat het weer continu mis. Ik ben in korte tijd ook weer veel aangekomen, ga me hier rot door voelen en dan ga ik weer meer eten en kom nog meer aan, wordt weer boos op mezelf en zo gaat het maar door. Gevolg is dat ik weer dik over de 100 kilo weegt.

    Wie heeft er ervaring met een terugval en hoe lukte het jullie de draad weer op te pakken?

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • @M17: Hé wat goed, complimenten!

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet de hele thread heb gelezen, dus misschien is onderstaande info al gegeven ;)

    Wat kan helpen is om niet te veel op je gewicht te focussen: één keer per twee of drie weken wegen op een vast moment, is echt meer dan genoeg. Je gewicht schommelt namelijk altijd een beetje. Bovendien kan je spieropbouw tijdelijk een hoger gewicht krijgen, terwijl je vetpercentage juist omlaag gaat.

    Focus daarom op je centimeters. Hiervan zie jij (en anderen) veel sneller het verschil. Dus meet je borst-, taille- buik- en heupomvang. Noteer deze waardes en vooral ook het totaal hiervan. Als je dan merkt dat je week later een paar centimeters kwijt bent, geeft dit veel meer voldoening dan een halve kilo eraf of erbij.

    Om dit effect te versterken kan je jezelf fotograferen in kleding die je niet meer dichtkrijgt. Als je dan na een paar weken merkt dat je een knoop verder bent, geeft dit veel meer motivatie dan het getalletje op de weegschaal. En als je merkt dat je na een paar maanden intensief sporten en goed opletten op je voeding, die broek weer dichtkrijgt, geeft dit je echt een megakick. Zo creëer je je eigen mega trofee!

    Focussen op verlies van centimeters dus in plaats van verlies van kilo's. Dit is een veel effectievere manier om je voortgang bij te houden en bovendien een manier waar je jezelf veel beter mee kunt motiveren!

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Goed bezig m17!

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Even iets positiefs, ik woog vandaag 99,2 dus eindelijk weer onder de 100kg. Nu dit volhouden

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • @m21 het gaat hier nog ongeveer hetzelfde gewicht wil maar niet onder die 100kg. Zat vanmorgen op 104,2 dus dat is wel vervelend.
    Heb het momenteel weer even zwaar maar ooit komt het goed. En jij?

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Er is een studie dat aantoont dat darmflora effect heeft op gewicht/obesitas. Je kunt calorieën eruit pleuren, maar dat werkt niet goed. Vasten en keto werken snel MAAR je moet het goed doen. Zorg dat je alles binnenkrijgt, alle groenten en beste is whole foods, dus echt voedsel. Pakjes zoals bijvoorbeeld aardappel puree uit een pakje heeft geen voedingswaarde en is rommel.



    19 jaar
    11 maanden geleden
  • @m17

    Het gaat gelukkig een stuk beter. Ik heb geen echte grote eetbuien meer. Soms nog wel momenten van overeten. Ik weeg nu rond de 110kg dus dat is bijna 10 kilo minder dan toen ik op mn zwaarst was. Ik weet dat het nog minimaal 40 kilo te zwaar is maar elke kilo scheelt.
    Ook slik ik nu al een tijdje fluoxetine en voel ik me qua stemming ook weer wat beter. Slapen is nog lastig maar ook daar zit wel vooruitgang in.

    Hoe gaat het met jou?

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @m21 hoop dat het inmiddels wat beter gaat. Heb je de eetbuien inmiddels wat beter onder controle?

    Hoe gaat het met je gewicht?

    @m22 ik heb even gekeken en ze zien er leuk uit de leggings!

    Hier gaat het wel beter. Zit nu nog net boven de 100kg maar ik hoop dat ik daar over een maand onder zit

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Hi ik wil graag beginnen met sporten. ik kon niet echt een ander forum vinden waar ze hier over praatte. weet iemand of deze kleding goed is om vooral cario en een beetje kracht in te trainen? https://www.fitenstyle.nl/sets/

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zou met calisthenics trainen dat is naar mijn mening veel leuker en gevarieerd dan andere dingen. Ik zou op yt calisthenicsmovement opzoeken die hebben echt goede tips.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Wisselend. Soms twee eetbuien per dag en soms wel Oke. Helaas wil dat gewicht niet naar beneden

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @m21 hoe gaat het nu met je? Heb je de draad weer op kunnen pakken

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Keto werkt erg goed. Maar wel de healthy keto van Dr Eric Berg want anders krijg je tekorten

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Bedankt voor jullie vragen.

    Het gaat op en af. De feestdagen waren erg lastig. Vorige week woog ik 119,6 terwijl daarvoor het afvallen juist iets lukte, nou ja, ik kwam geen kilo per week aan.
    Ik heb moeite motivatie op te brengen om te bewegen en ze vinden dat ik iets depressief ben.
    We hebben de metformine wat opgehoogd omdat ik na een eetbui zelf moest kijken hoe hoog de waardes waren en ik op de meter thuis rond de 16/17 uit kwam. Ik krijg nu 3x 850mg.
    Ik blijf opdrachten die ik krijg maken en hoop dat het vanaf komende week weer beter gaat.

    Nogmaals lief dat jullie het vragen

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @meisje21 ik hoop dat je hier nog leest want ik ben ook wel benieuwd

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • @m21 Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en zijn bijvoorbeeld ook de gevaarlijke feestdagen achter de rug. Hoe gaat het met je en met je leefstijl en afvalstrijd? Ik ben erg benieuwd.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • @meisje 17 ik geef steeds antwoord onder de sterretjes

    Wat vervelend dat ze zeggen dat je eetbuien hebt. Waarom mag niemand dat weten?
    ******
    Ik schaam me er voor dat ik mezelf niet in de hand heb. Dat ik het het eens op kan brengen normaal te eten.

    Als je bijvoorbeeld kanker, iets aan je hart hebt of een longontsteking veel je dit dan ook niet?
    ********
    Daar kun je niks aan doen. Ik heb dit zelf veroorzaakt. Daarom vind ik het anders

    Je bent eigenlijk dubbel ziek.
    Je hebt een eetstoornis, een heftige ziekte en je hebt morbide obesitas. Als ik lees dat je glucose ook al vrij hoog is en je hba1c boven de afkapwaarde ligt en nu al metformine krijgt kun je zo goed als zeker ook wel over DM2 spreken. Het is misschien lastig maar mensen kunnen je beter helpen als je open en eerlijk bent.
    ********
    Zo voelt het allemaal niet. De obesitas en eetbuien voelen niet als ziekte en de dm2 is niet officieel omdat ik nuchter nog niet boven de 7.0 heb gezeten.


    Aan het begin van dit topic schrijf je dat je ook wel wat motivatie mist. Is dat nog steeds zo of heb je nu wel de motivatie om alles aan te pakken?

    Ik vind motivatie een lastig woord. Ik weet dat ik het aan moet pakken, ik wil niet aankomen maar dat anders eten voelt als grote straf. Het liefst zou ik een pil hebben waarmee ik af kon vallen en gewoon zo kan blijven eten. Momenteel gaat het ongeveer 3 dagen per week mis maar de eetbuien zijn wel kleiner. Ik houd me aan de opdrachten die ik krijg..
    Vanmorgen woog ik thuis 116,9 dus dat is ongeveer hetzelfde als een week geleden. Ik wil proberen onder de 115 kg te komen. Dat lijkt me een mooi eerste doel

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @meisje 21

    Wat vervelend dat ze zeggen dat je eetbuien hebt. Waarom mag niemand dat weten? Als je bijvoorbeeld kanker, iets aan je hart hebt of een longontsteking veel je dit dan ook niet? Je bent eigenlijk dubbel ziek.
    Je hebt een eetstoornis, een heftige ziekte en je hebt morbide obesitas. Als ik lees dat je glucose ook al vrij hoog is en je hba1c boven de afkapwaarde ligt en nu al metformine krijgt kun je zo goed als zeker ook wel over DM2 spreken. Het is misschien lastig maar mensen kunnen je beter helpen als je open en eerlijk bent.

    Aan het begin van dit topic schrijf je dat je ook wel wat motivatie mist. Is dat nog steeds zo of heb je nu wel de motivatie om alles aan te pakken?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Een maand verder.

    Ik vind het ontzettend zwaar en moeilijk om goed te eten. We zijn nu 4 weken verder en de eerste week ging het nog goed maar nu weer steeds meer dagen waarin het me niet lukt het schema van de diëtiste op te volgen. Door de gesprekken met de poh weten we nu wel dat ik toch ook wel eetbuien heb. Ik moest weer opnieuw bloed laten prikken en mn glucose was met 6,8 iets hoger maar dat is een normale variatie maar de hba1c was met 43 te hoog dus ik krijg nu uit voorzorg 500mg metformine per dag zodat ik geen DM2 krijg. Ik was ook weer iets aangekomen en woog nu 116,3 kg. Ik vind het alleen niet te vergelijken en helemaal niet als je commentaar krijgt want om 8 uur in een zomerjurkje is anders dan eind van de dag met kleding van nu aan.

    Waar ik me nu het meest voor schaam is dat ik ben aangemeld voor een behandeling voor mensen met BED. Er is ook nog niemand die het weet want de wachttijd is 5 tot 8 maanden en wie weer is het dan niet meer nodig.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi ik herken je probleem. Ik ben zelf door eetbuien veel te zwaar. Ik zit nu rond de 125kg en mijn bmi is 45+.

    Ik heb geleerd dat ik eerst mijn eten regelmatig moet krijgen en dat dan het afvallen vanzelf komt. Zodra ik wil dat het sneller gaat, gaat het mis en wordt het eten weer erger.

    Misschien kun je eerst zorgen voor goede structuur. Houd vol en succes

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten