Skip to content
8 reacties
1036 weergaves

Coca Cola Zero

Hey, Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Ik ga dagelijks wandelen met mijn pa (Een klein blokje om, zo'n 30 minuten.), Doe op enkele dagen een workoutje, en let op mijn voeding (Eet maar 3 maaltijden per dag, geen tussendoortjes en zo min mogelijk vet + véél water). Als resultaat heb ik al een paar kilo verloren, maar ik vroeg me nog iets af:

Is het oké om soms Coca Cola Zero te drinken? Met soms bedoel ik misschien een glas per dag bij het avondeten of dergelijke. Ik wil dus weten of het nog bij mijn algemene dieet kan zonder dat ik weer ga aankomen. Er zijn sites die zeggen dat het je dik maakt, en andere zeggen dat het juist een goeie vervanger is voor andere frisdranken.

Natuurlijk ga ik nog voldoende water drinken etc. Maar bij het avondeten vind ik wel dat een glaasje coca cola zero mag.
Bedankt alvast!

15 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Hier onder een (?) Coca-Cola recept. Er staat ook alcohol bij, dat zal er nu wel niet meer in zitten. Een fluid ounce is 29.5735296 milliliter. Een gallon is 3.78541178 liter.

    32 fluid ounces caramel
    32 fluid ounces lime juice
    16 fluid ounces glycerin
    12 fluid ounces 95% alcohol
    12 fluid ounces Cola Flavor Base (recipe below)
    Caffeine solution (2 ounces caffeine in 10 fluid ounces water)
    2 fluid ounces vanilla extract

    These are mixed to produce 1 gallon of cola flavor. Four ounces of this cola flavor plus .5 fluid ounces of diluted phosphoric acid (one part 85% phosphoric acid to seven parts water), are used to flavor a gallon of high fructose corn syrup.

    Cola Flavor Base

    This is the secret stuff.

    46.8 g. lemon oil
    14.2 g. orange oil
    14.2 g lime oil
    10.7 g cinnamon oil
    3.5 g nutmeg oil

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Zeggen dat fosforzuur hetzelfde is als witte fosfor is idioot. Fosforzuur is een molecuul H3PO4, witte fosfor is P4. Een compleet andere molecuulstructuur dus. Ja, in beide moleculen zitten fosforatomen, maar de molecuulstructuur bepaalt hoe iets is.

    NaCl bijvoorbeeld, natriumchloride, is gewoon keukenzout, terwijl je natrium en chloor beide niet zo zou willen eten. Of NH4Cl, ammoniumchloride, dat wordt gemaakt van ammoniak (NH3) en waterstofchloride (HCl). HCl in een waterige oplossing wordt ook wel zoutzuur genoemd, en ammoniak kennen we wel uit de rode fles in het keukenkastje. Maar voeg die stoffen bij elkaar en je krijg NH4Cl, ammoniumchloride, ofwel salmiak. En dat wordt gebruikt om drop smaak te geven.

    Kortom, als je geen verstand hebt van scheikunde, hou dan op met onzin als dat fosforzuur hetzelfde zou zijn als witte fosfor. Dat is het niet.

    En wat betreft suiker: nee, dat zit inderdaad niet in Coca Cola Light en Coca Cola Zero. Er zitten wel andere zoetstoffen in, maar geen suiker. Je proeft ook duidelijk dat de zoete smaak anders is, niet zoals met suiker, en er zitten ook niet of nauwelijks calorieën in.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Reactie J17 en j22

    Het recept van Coca Cola is al geruime (ik geloof sinds ze geen coke meer gebruiken) al niet bekend. Daarom smaakt het totaal anders dan welke andere cola die er ook is. De leugens zoals in Zero zit geen suiker en in Light weinig suiker zijn dan ook meerdere keren bewezen.

    Even snel terug koment op wat m19 zei, fosfurzuur word niet alleen gebruikt in de stoel bij je tandarts of in cola, maar word ook gemaakt om jou favoriete killstreak in Call of Duty van te maken... White fosfures - Witte fosfur. Ook word dit gebruikt in andere soort bommen. Daarbij zit er een stofje in (wat een bepaald water merk in Amerika ook gebruikt) waar je mond droog van word. Is je mond droog? Dan ga je drinken. En die cola fles ziet er oh zo aantrekkelijk uit. Nou zeg ik niet dat iedereen hier last van heeft, maar enorm veel mensen wel. Hetzelfde spul kun je vinden in Fanta (ook van Coca Cola) en veel andere soort dranken.

    Terug komend op wat ik zei "Ice Tea is voor alsnog ongezonder dan Cola". Hierbij doelde ik op suiker. In Ice Tea (laten we lipton nemen) zit nogsteeds meer suiker. Ook in dranken als Jus d'orange of multisap zit veel meer suiker dan Cola.

    Om dus jou vraag te beantwoorden... Nee, een glaasje per dag is niet verkeerd. Maar net zoals met wijn (wat ook vaak word gebruikt bij het eten) word het al snel vaker gedronken dan 1 glaasje.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat ik vergeten ben toe te voegen... Etiketten lezen kunnen we allemaal. Maar bij lange na geven ze allemaal niet aan wat er daadwerkelijk in jou voeding zit

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • In alle coca-cola zit sowieso tamelijk veel fosforzuur (E338), wat je tanden aantast. Fosforzuur is immers wat de tandarts gebruikt om je tanden te etsen (=het buitenste laagje gedeeltelijk oplossen), wanneer je gaatjes hebt en hij daar lijm op wil doen om een witte vulling te plaatsen.

    Verder zit er ook altijd caffeine in, en de kleurstof caramel.

    Of er suiker in zit, hangt af van de versie: dat moet je op het etiket nakijken. Op hun website vond ik geen ingredientenlijsten. Tja, hoe groter het bedrijf en hoe meer winst ze maken, hoe slechter en waardelozer hun website... Dat lijkt wel een natuurwet...

    Maar in frisdranken waar helemaal geen suiker in zit, zit dikwijls de chemische zoetstof aspartaam. En aspartaam kan zich in je lichaam ontbinden in giftige stoffen formaldehyde en methanol. Op veel sites zeggen ze dat aspartaam daarom giftig en kankerverwekkend is.

    Suiker is niet alleen een zoetstof, maar ook een bewaarmiddel. Als er geen suiker in zit, moeten er dikwijls andere chemische bewaarmiddelen in om het spul stabiel te krijgen, die ook weer ongezond kunnen zijn.

    Moeilijk te zeggen hoe groot al die risico's zijn.

    Sommigen zeggen dat aspartaam je ook dik maakt, zelfs al zit er geen suiker in, omdat het zoet smaakt en je lichaam dus suiker verwacht. Als het geen suiker vindt, gaat het "hamsteren" en andere rommel opslaan, zeggen ze. Ook hier weet ik niet of dit waar is.

    Maar ik wil alvast niets met aspartaam. Dus ik kies water om de dorst te lessen, en een klein glaasje gewone cola (=met suiker) voor de smaak.

    Een paar jaar geleden hadden ze hier "groene cola" met (gezond) stevia als zoetstof en een beetje suiker. Dat vond ik de beste combinatie. Maar die bestaat niet meer.

    Om af te vallen eet je best zoveel mogelijk volwaardige natuurlijke dingen: fruit, granen, noten, vlees, kaas, vis, groenten, eieren, koudgeperste onbewerkte olie, enz. Maar geen kunstmatige chemisch bewerkte dingen. In natuurlijke voeding zitten meer voedingsstoffen in een betere balans. Bij chemisch bewerkte of onevenwichtige voeding krijg je te weinig vitaminen en mineralen, en dan gaat je lichaam hamsteren om toch maar voldoende te hebben, en dan word je dik. Bij natuurlijke voeding met goede balans hoeft je lichaam niet te hamsteren.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J20 je doet daar nog al wat beweringen. Kun je dat onderbouwen?

    Wat cola betreft, dit is wat ik er over kan vinden op de website van Coca Cola Nederland:

    Coca‑Cola regular - een glas van 250 ml bevat 27 gram suiker.
    Coca‑Cola light taste bevat geen suiker - 250 ml bevat minder dan 1 calorie. In plaats van suiker gebruiken we een mix van zoetstoffen.
    Coca‑Cola zero sugar bevat 0% suiker. We gebruiken mix van zoetstoffen om Coca‑Cola zero een zoete smaak te geven.

    Coca Cola bevat ook fosforzuur, daar lees ik dit over: Light of niet, beide frisdrankvarianten bevatten fosforzuur, een regelrechte aanslag op je tanden. Het duurt slechts 10 minuten voor het fosforzuur het glazuur van je tanden aantast. 2. Het verschil tussen Cola-Cola Light en Coca-Cola Zero bestaat wel degelijk, en heeft alles te maken met de smaakbasis.

    Waarom dat fosforzuur?: “Fosforzuur geeft een pittige sensatie aan onze frisdrank”, zegt Jan Burger. “Hierdoor blijft de frisse smaak behouden.” ... In Coca‑Cola light zit iets minder fosforzuur (177 mg) maar het bevat ook het voedingszuur citroenzuur. Deze stof komt ook voor in onder andere Aquarius, Fanta en Sprite.

    Citroenzuur is overigens ook niet echt goed voor je gebit. Zoals je hier onder ziet bevat ice tea ook citroenzuur.

    Ingrediënten ice tea (Lipton): Water, fructose, suiker, voedingszuren (citroenzuur, appelzuur), groene thee-extract(1)(0,12%), aroma's, zuurteregelaar (trinatriumcitraat), antioxidant (ascorbinezuur), zoetstof (stevioglycosiden).

    Zoals je ziet TS valt het niet mee om een frisdrank te vinden die werkelijk 100% gezond is, maar een glaasje cola per dag kan denk ik niet zo veel kwaad. Als je dat drinkt tijdens het eten dan verdwijnt het zuur met het voedsel snel uit je mond naar je maag.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Srry als ik mis ben. Maar jonge 20 hierboven. Ist nie zo da et zeor noemt omdat er geen suiker in zit?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Er word dus gezegd dat er in Zero geen suiker zit en in light weinig suiker. In beide zit extreem veel suiker. Nou zou ik niet zeggen dat een glas per dag erg is. Het blijft toch een feit dat cola gezonder is dan Ice Tea...

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten