Skip to content
9 reacties
1061 weergaves

vrijwillig dikker zijn

Hoi, ik ben een dame van 22 jaar. Ik ben altijd al best stevig geweest maar sportte vroeger nog best veel. Sinds ik ben gaan studeren ben ik gestopt met sporten en ben in vier jaar tijd best veel aangekomen (88kg naar 139kg bij 1.74m). Nu vind ik het zelf alleen maar fijn en twijfel ik of ik nog dikker wil worden of zo wil blijven. Hebben meer mensen dit en wat zouden jullie doen?

22 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Check! Doe dan vooral wat voor jou het beste voelt. Je lijkt je bewust te zijn van de gevolgen en je monitort het, onder die voorwaarden je gevoel volgen is dan het beste toch? Wat dat Feabie betreft: het is wel een van de weinige platforms waar je er wat vrijer over kunt spreken en mss zelfs ‘lotgenoten’ kunt vinden. Geef je grenzen er goed aan en wie weet kunnen ook de reageerders hier je daar vinden voor meer serieus advies, zonder hier een minder gezonde leefstijl te propageren, wat hier gevoelig ligt.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoihoi, TS hier;
    Het is niet zo dat ik geobsedeerd ben met het getal op de weegschaal, maar ik voel hoe ik in mijn lichaam zit en hoe mijn lichaam gevormd is (beetje vaag, i know). En ik voel dat mijn lichaam fijner voelt met wat meer vet overal zegmaar. Ik heb nu ook een balans gevonden waarin ik wel wat beweeg en ook dit gewicht houd, ik ben al een tijdje hetzelfde gewicht, maar ik twijfel dus over meer aankomen (en evenveel bewegen) omdat dat fysiek iets fijner voelt voor mij, ondanks dat het inderdaad ongezonder is.
    Mijn conditie op dit moment is niet heel goed, ik kan ongeveer een kwartier fietsen/wandelen zonder moeite, maar traplopen is gewoon echt een hel, langer dan een half uur wandelen of fietsen doe ik ook liever niet omdat het gewoon oncomfortabel wordt. Wel doe ik af en toe zwemmen omdat dat voor mijn gewrichten niet zo zwaar is en ik genoeg drijfvermogen heb hahahah
    Ik heb inderdaad wel eens op feabie gezeten, maar daar draait het al te snel alleen om het fysieke aspect en kom je echt te veel feeders tegen en ik ben niet echt een feedee, meer een gainer/bbw ofzo?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS! Lastig dilemma hoor. Voor je fysieke gezondheid lijkt het me niet verstandig om verder aan te komen. Waarom denk je dat je je beter zou voelen als je wel verder aankomt? Is dat getal op de weegschaal zo belangrijk voor je, of het eten, of..? Misschien werkt het wel net zo goed voor je als je een balans vindt, waarin je wel kunt eten en drinken waar jij je fijn bij voelt, maar waarbij je ook wel een beetje beweegt. Hoeft niet extra naar die sportschool te zijn. Gewoon iedere dag een uurtje gaan lopen, fietsen of zwemmen kan ook al helpen om je basisconditie een beetje op pijl te houden en het zorgt er misschien ook voor dat eventueel opnieuw verder aankomen wordt afgeremd zonder dat jij je naar gaat voelen. Zoiets is best gemakkelijk in te bouwen in een dagritme, bijvoorbeeld door het aan het begin, of juist aan het eind van de dag te doen. Hoe zit het nu bijvoorbeeld met je conditie? Wat kun je nog aan? Iemand anders merkte het hier ook al op, op bijvoorbeeld Feabie zitten wel meer mensen met vergelijkbare ervaringen, misschien heb je daar wat aan?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoihoi, TS hier;
    Ik ga proberen een paar vragen te beantwoorden :)

    Hoe is het zo gekomen?
    Ik was vroeger al vrij stevig (88kg) en vond dit zelf prettig, ik voelde me naar als ik ging afvallen, dus dat wilde ik ook niet. Wel sportte ik 5x per week, dus ik at ook best veel om op gewicht te blijven. Toen ik ging studeren stopte ik met sporten en kwamen er best wat vloeibare calorieën bij (alcohol enzo) en ik begon ook iets meer te eten uit verveling en van de stress, waardoor ik best veel ben aangekomen. Dit alles bracht mij ongeveer tot 120kg vorig jaar voor corona en nu ben ik tijdens de lockdowns nog minder gaan bewegen omdat ik nergens heen hoefde voor colleges en alles toch al dicht was, waardoor ik op mijn zwaarste 147kg woog. Nu ben ik sinds een paar maanden weer naar de sportschool gegaan waardoor ik 8kg ben afgevallen. Ik merkte namelijk dat mijn conditie wel heeeeel erg achteruit was gegaan en wilde vooral een betere conditie, niet afvallen.

    Hoe ziet mijn dag eruit qua alles?
    Ik wordt meestal redelijk op tijd wakker tussen 7 en 8 en ontbijt dan met 4 broodjes met dik beleg. Ik eet een aantal koekjes tot een uur of 10 en dan eet ik het pak ongeveer op bij de koffie. Daarna begin ik met wat noten eten tot de lunch om een uur of 12. Bij de lunch eet ik meestal 8 broodjes en rond 14 eet ik een vaak wat restjes van de avond ervoor. Dan eet ik eigenlijk tot het avondeten heel veel noten en een zak chips oid en bij het avondeten rond 18 schep ik vaak 2-3 borden vol. Dan eet ik daarna een toetje en rond 20 eet ik een broodje oid. Voor het slapengaan drink ik vaak nog een smoothie of milkshake die ik dan zelf in elkaar zet. Verder drink ik door de dag heen vaak wel een groot pak volle melk op. (Dit is dus wat ik eet)
    Vaak doe ik op een dag niet super veel, ik wandel soms een rondje maar ben vooral bezig met mijn studie of werk (ik werk bij een callcentrum en als kassamedewerkster bij de AH om de hoek). Ik loop of fiets eigenlijk nooit verder dan een kwartiertje en ik ga 2x per week naar de sportschool om daar een beetje krachttraining te doen.

    Ik wil vooral niet verder afvallen, want ik merk dat ik me niet fijn voelde toen ik afviel toen ik weer naar de sportschool ging, maar twijfel of ik dit gewicht moet blijven omdat het gezonder is dan wanneer ik nog meer aankom, ondanks dat ik me dan misschien beter in mijn vel voel.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent mooi zoals je bent @ts. Helemaal als jij uitstraalt dat je tevreden bent met je huidige figuur kan dat iets onderscheidends van jou zijn. Dus waarom zou je er iets aan veranderen? Dat het minder goed is voor je gezondheid wist je vast zelf ook al, maar verder… Hoe is het trouwens zo gekomen?

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey ts! Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Met een vorkheftruck naar het ziekenhuis, of een kort onaangenaam leven zoals iemand anders hier suggereert, zal voorlopig nog niet aan de orde zijn, maar echt goed is het natuurlijk ook niet voor je gezondheid, maar ja, dat is wel meer uit het studentenleven niet. Echt bewust moeite om aan te komen zou ik als ik jou was dan ook niet doen. Maar als je je goed voelt bij je leefstijl, waarom dan niet? Het is jouw lichaam en er zijn, als het je daar om te doen is, ook genoeg mensen die dat mooi vinden. Kijk anders eens op Feabie en deel hier gerust eens hoe het zo is gekomen, met al dat gewicht.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • 139 kilo, ik ben 1,75m en 65 kilo dus de helft en uiteraard voorzichtig op dieet. Je moet hulp zoeken, dit kun je niet alleen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Via deze pagina: https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter heb ik je BMI even berekend. De uitkomst was 45,9. Een BMI hoger dan 30 wordt als ongezond gezien. Je zegt dat je het fijn vindt om zo dik te zijn. Uiteraard moet je dat helemaal zelf weten maar ik vraag mij werkelijk af wat er zo fijn aan is om continu 60 overbodige kilo's mee te zeulen.
    Op de genoemde pagina staan ook wat adviezen waar jij je natuurlijk niets van aan hoeft te trekken, maar nu ben je op weg naar een kort en onaangenaam leven. Als je straks een hartinfarct krijgt moet je met een vorkheftruck en een pick-up auto naar het ziekenhuis gebracht worden.

    Vind je het echt fijn om zo dik te zijn of zit jij jezelf en je omgeving voor de gek te houden?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi dame! Wat een leuke vraag. Uiteindelijk is het een afweging die je zelf moet maken. Je weet ongetwijfeld dat zo’n gewicht voor je gezondheid niet goed is, net zo min als dat bijvoorbeeld roken dat is. Het is, als je voor jezelf die gezondheidsafweging hebt gemaakt, vooral belangrijk om je eigen gevoel te volgen. Waarom zou je bijvoorbeeld verder willen aankomen, of juist willen afvallen? Er zijn genoeg mensen die voller zijn mooi vinden, waar ik er een van ben, er zijn ook mensen die het zullen afkeuren. Waar ik wel heel erg benieuwd naar ben: hoe ziet een dag er bij jou nu uit qua eten, drinken, bewegen etc. en hoe voel je je daar bij?

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten