Skip to content
4 reacties
841 weergaves

Vind mezelf te zwaar

Ik heb best wel wat overgewicht en daar voel ik me best onzeker over. Ik heb het eigenlijk altijd wel gehad maar nu vind ik dat ik echt te veel weeg. Nu heb ik al super veel dingen geprobeerd maar niets lukt om vol te houden omdat ik sporten haat en juist van eten hou. Ik heb zelfs al geprobeerd om mijn vinger in mijn keel te steken maar dat kon ik toch niet. Ik voel me echt heel rot erdoor maar heb geen idee wat ik eraan kan doen. Ik kan mezelf zo gwn niet accepteren. Heeft iemand een oplossing?

16 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Je moet niet zo negatief over jezelf denken. Ik snap dat dat lastig kan zijn. Ik heb zelf ook overgewicht. Maar ik voel me er goed bij. Ik word er opgewonden van als er weer een kilo bij gekomen is. Misschien moet je een keer op internet zoeken naar feeders en feedee daardoor ben ik ook van mijn lichaam gaan houden. Wil je weten hoeveel overgewicht ik heb... niet heel erg maar ik heb wel overgewicht ik ben 15jaar en weeg 80kg bij een lengte van 176. Ben dus iets te zwaar voor mijn lengte. Ik vond mezelf eerst heel dik. Ik liep altijd met ingetrokken buik. Maar nu durf ik aan iedereen te laten zien dat ik een buik heb. Probeer als je heel onzeker bent ook contact te zoeken met mensen die je vertrouwd bijvoorbeeld ouders leeraren vrienden of andere bekende.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey! Vervelend zeg dat je er zo mee worstelt. Hoe lang en zwaar ben je als ik vragen mag? En hoe zien dagen er bij jou nu uit als het op eten/drinken en bewegen aankomt? Misschien dat je door daar kleine dingen in te veranderen al wat zou kunnen afvallen. Je elke dag wegen is een slecht idee. Je gewicht moet NOOIT een obsessie worden, dat is namelijk voor je mentale gezondheid ook niet goed. Denk verder goed na over wat je er zo rot aan vindt en wat je er aan energie in wil steken om het te veranderen. Zoals m17 al schrijft: als het je puur om uiterlijk gaat en je zorgen maken hoe anderen over je denken dan is het de investering misschien niet waard. Genoeg jongens vinden wat voller ook hartstikke mooi en bovendien vind je ongetwijfeld wel weer wat anders aan jezelf als je bent afgevallen om je onzeker over te voelen. Dat heeft iedereen namelijk wel. Als je er vanwege je gezondheid in wil investeren, kijk dan dus eerst eens naar hoe je leefstijl nu is. Als dat deelt kunnen we je misschien wel verder helpen. Heel veel succes gewenst en wees sowieso trots op jezelf zoals je bent. @m17 hoe ben jij eigenlijk aan je huidige gewicht gekomen? Miss wel leuk om dat te delen, ook voor ts.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • hey meid, ik heb ook overgewicht (84kg) bij 1m67 en een jaar geleden dacht ik er ook zo over. Heb toen mijn vriendje leren kennen en die is gek van mijn curves. Dus laat die vinger maar uit de keel, als je de juiste jongen vind is er niets mis met jou!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Je wordt zwaarder doordat je meer energie binnen krijgt dan je verbrandt. Je hebt een hekel aan moe worden en je houdt van eten, een fatale combinatie. De eenvoudige oplossing is meer bewegen en minder eten, maar dat lukt niet.
    Waar je mee moet beginnen is je elke dag te wegen. Als er te veel bij komt dan moet je wat minder eten. Nu is het natuurlijk zo dat je nog in de groei bent, dus zwaarder worden hoort bij je leeftijd. Waar je dan op moet letten is je body mass index, je bmi. In principe moet die onder de 25 blijven voor een volwassen persoon. Voor iemand van jouw leeftijd is dat nog wat te hoog.
    Sommigen zullen zeggen dat je bmi maar een getal is waar je je niets van moet aantrekken. Bekijk het dan maar is mijn antwoord en zie maar waar het heen gaat.
    Als je een weegschaal hebt met lichaamsanalyse functie dan rekent hij het voor je uit. Hij zegt ook of je te veel vet hebt. Die weegschalen zijn niet echt duur, een paar tientjes maar bij Blokker bijvoorbeeld.

    Je eet omdat je trek hebt. Als je veel fruit eet dan vult dat de maag en heb je minder trek. Er zijn meer mogelijkheden en misschien zou je eens naar de dokter moeten gaan en er overpraten als het echt uit de hand is gelopen. De dokter kan je verwijzen naar een dieetspecialist.

    Er is ook een website, ergogenics.org die eigenlijk is bedoeld voor mannen die gespierd willen worden en ook gezond heel oud. Maar er is ook heel wat te vinden over overgewicht. Ga er eens naar toe en vul bijvoorbeeld "overgewicht" in in de zoekfunctie (het donkere vakje rechtsboven). Je krijgt heel wat hits en misschien zit er wat bij. Ik las bijvoorbeeld dat intensieve cardio helpt bij vetverbranden. (Maar daar zal je wel niet veel zin in hebben).

    Je hebt de keuze, een flinke meid zijn of een dikke meid. Jouw beslissing!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten