Skip to content
8 reacties
1573 weergaves

Graag aankomen

Ik ben 19 jaar oud en ik ben eigenlijk sinds me geboorte al te licht. Ik ben 177 en 57,5 kg. Ik wil graag aankomen en minimaal een kilo of 65 wegen.

Heeft er iemand ervaring mee? En of tips hoe ik aan kan komen?

19 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Gewoon goeie porties eten. En zorg dat je vol raakt bij elke portie. En daarbij sporten.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je graag wilt aankome in het kader van vet, moet je veel calorieën eten, meer dan dat je verbrand. Maar gewoon wilt aankomen kun je beter spieren gaan kweken. Die wegen ook nog eens meet als vet.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je wil graag aankomen, maar waarom? Als je een goede eetlust hebt, gezond eet, en alles kan doen wat je wilt doen dan is er feitelijk niets aan de hand.
    Het is een genetische kwestie. Er zijn drie soorten lichaamsbouw, atletisch, piknisch en leptosoom.
    Wat atletisch is dat is wel duidelijk. Elke jongen wil een atletisch lichaam hebben. Piknisch is kort en gedrongen, dat is veel minder populair. Tenslotte leptosoom, dat is het omgekeerde van piknisch. Leptosoom is lang, dun en matig gespierd.

    Jij en meisje M17 zijn leptosoom. Jullie vinden dat je aan de lichte kant bent. Gewicht kun je krijgen door meer vet en door meer spieren. Een andere jongen die zichzelf ook te dun vindt zag ik laatst in een filmpje. Het viel mij op dat hij weinig gespierd was en bijvoorbeeld heel dunne armen had. Weinig spieren zal ook jullie probleem zijn. Voor de rest was het best een leuke gezonde jongen, dus waarom je dan zorgen maken en dingen willen die niet kunnen?

    Is slank zijn en niet zo gespierd zijn erg? Alleen als je er een punt van maakt en het een obsessie wordt. Je kan meer gewicht krijgen door meer spieren te kweken en dat kan door aan sport te gaan doen. Wat voor sport maakt natuurlijk wel verschil, als je aan wielrennen of hardlopen gaat doen dan werkt het niet. Je kan ook, en dat lijkt mij het beste, denken, ik ben gezond, ik voel mij goed, dus waarom zou ik mij druk maken? Doe als meisje M17!

    Echt dik zal je nooit worden, maar wees daar maar blij om. Hoe minder ongezonde massa je moet meeslepen hoe beter het is. Het is ook slecht voor je afweersysteem. Vitamine D is essentieel, maar dan moet het in je bloed zitten en niet in je dikke buik. Vet absorbeert vitamine D, vandaar dat dikke mensen vaker ziek zijn.

    Als je ouder wordt dan ga je vanzelf wel wat dikker worden, daar hoef je verder niets voor te doen. Als je vandaag vrienden hebt, gewaardeerd wordt, en het naar je zin hebt in het leven, wees dan gewoon een gelukkig slank mens en maak je niet druk om wat de weegschaal en je BMI zeggen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hai,
    weet je wat ik soms echt irritant vind, dat er zoveel aandacht naar overgewicht gaat en als het over ondergewicht gaat dan gaat het al vaak over eetstoornissen. Terwijl sommige mensen gewoon zo zijn geboren. Als je op google ondergewicht opzoekt, kom je uit op de adviezen, eet meer koolhydraten en eiwitten en verder, ga naar een psycholoog. Terwijl er voor mensen met overgewicht echt honderden programma's, diëtisten, sites en weet ik wat voor bestaat.

    En wat ook echt irritant is dat mensen soms bijna jaloers lijken te zijn, omdat ik hoeveel ik ook eet niet aankom en zij zichzelf te dik vinden. Maar dun zijn is ook echt niet altijd leuk, want je hebt het heel vaak koud, en mensen denken dat soms dat je ziek bent.

    Ikzelf heb me opgelegd om gewoon goed en veel te eten en me niet vaak te wegen, want daar wordt je toch alleen maar ongelukkig van. En verder, vind ik mn lichaam wel gewoon mooi en als mensen daar anders naar kijken, boeien want het is mijn lichaam dus wat zou dat hun moeten boeien. En daarmee ontken ik niet dat ik dun ben, want dat weet ik echt wel, maar ik ken mn lichaam beter dan anderen dus ik weet wat goed voor me is en dat alleen maar meer eten me niet meer aan zal laten komen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 20, thx voor je tips.
    Het topic heb ik al een tijdje geleden. Ben inmiddels wat zwaarder geworden gelukkig. Tijdens corona zit je natuurlijk meer thuis, zeker de eerste periode. Toen heb ik een tijdje veel eet momenten gehad. En ook minder kcal verbrand.

    Schommel nu rond de 60kg.

    Heb jij ook het probleem dat je niet heel veel in een keer op kan?
    En wat voor dingen eet jij?

    Gr. Topic starter

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb precies hetzelfde ''probleem''. Ik (1.76cm en 60 kG) heb een BMI van 19.5 wat binnen gezond gewicht valt zolang je niet onder 18.5 komt dan heb je een gezond gewicht. Ik weeg mezelf vaak om mijn gewicht op peil te houden. Als ik onder 58 kom dan ga ik gwn meer lunchen en snacken en bij een gewicht van 56 or minder eet ik 4 keer per dag (dus twee keer lunch (ik heb dat meestal 23:00))
    Hopelijk helpt dit :-)

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Verdiep je online in gezonde maar rijke voeding: veel eiwitten en vetten. Ook veel krachttraining doen is goed, maar zorg dat je ook wat je verbruikt eraan eet.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je wilt aan komen hoef je niet heel veel te eten enzo ik heb er zelf ervaring mee en ik zou gewoon gezond blijven eten en geen maaltijden overslaan.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten