Skip to content
5 reacties
445 weergaves

vriendin moet verplicht op dieet

hey,     wij zijn al 3 jaar een koppel en kennen elkaar al van in de lagere school. Rond ons 12 werden we boezem vriendinnen en rond de 14 beseften we dat we verlief waren op elkaar. Ons lichaam is die tijd veel veranderd en we zijn ook beiden wat te dik geworden. Ik ben 1m74 en weeg 92 kg. C weegt 84 kg en is 1m68     Zowel C als ikzelf hebben aanleg om makkelijk aan te komen en onze interesses zijn niet zo sportief. We eten en koken graag enz... We vonden/vinden elkaars lichaam met dikkere BBB ook best sexy en aantrekkelijk, dus zeuren we er niet om.     Nu moet C van haar moeder verplicht op dieet terwijl ze niet echt wilt. Haar ouders zagen ook als ze van iets een 2de keer opschept enz... Kan dat zomaar ? Wat denken jullie ?     Mijn ouders maken helemaal geen probleem van mijn gewicht. Die zeggen daar nooit iets van terwijl ze me wel vaak genoeg in men ondergoed de badkamer zien buiten komen.  

17 jaar
8 jaren geleden

5 Reacties

  • Hoi @meisje17. Allereerst leuk dat jullie al zo lang een koppel zijn. Vervelend dat de moeder van C vindt dat ze op dieet moet. Ze is nog geen achttien, dus in die zin hebben ouders natuurlijk nog wel iets te zeggen. Maar, iemand verplichten om op dieet te gaan als je 17 bent gaat wel erg ver. Op die leeftijd moet je zelf over je eigen lichaam kunnen beslissen. Als C zich prettig voelt zoals ze is, dan is dat dus eigenlijk gewoon jammer voor haar moeder. Het is volgens mij al even geleden dat je de vraag stelde. Hoe gaat het nu? Is C uiteindelijk gaan afvallen of…? Als ze afvallen echt niet wil, zou ze de schade natuurlijk ook bijvoorbeeld bij jou kunnen inhalen, bijvoorbeeld als er thuis echt moeilijk wordt gedaan over een tweede keer opscheppen en zo. Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat. Leuk in ieder geval dat jullie elkaar mooi vinden zoals jullie zijn. En fijn dat jouw ouders niet moeilijk doen. Ik hoop dat C de moeilijke periode ten aanzien van haar moeder zonder al te veel gedoe is doorgekomen.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Hee meisje 16, Zo te lezen ben je afgevallen? Want dacht dat je de vorige keer nog boven de negentig woog. Heeft dit specifieke redenen, of ben je van gedachten veranderd? X

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 16 jaar je gaat de goede kant op hoor. Het zou mooi zijn als in Nederland de meisjes bijvoorbeeld net zo dik zouden zijn als in Engeland ( of liever zoals in Amerika)

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • hey,

    ik vind het niet kunnen, ik ben zelf 1m65 en weeg 88 kg. Voel me ook prima in mijn vel. Ik snap haar ouders wel, gezondheid etc.. maar iemand verplichten werkt mijn inzien niet of omgekeerd. Veel sterkte! Jouw vriendin C mag over haar eigen lichaam beslissen toch ?

    kus

    xxx

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn vriendin word ook steeds dikker vooral omdat ik het wil. Dik is mooi en sexy

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten