Skip to content
3 reacties
80 weergaves

hoe kan ik stoppen met eten?

Ik vind mezelf dik. Daarom ben ik nu heel veel sporten. Ik deed als 3 uur per week atletiek, maar nu ook iedere dag work outs. Alleen ik eet altijd superveel snoepjes en koekjes en ik kan niet stoppen. Ik denk dat ik het mezelf heb aangeleerd om altijd te eten, aan een stuk door. Maar hoe kan ik hier mee stopen? Het lukt niet om nee tegen me zelf te zegen. Hebben jullie tips ik zou de graag horen. Anders krijg ik straks nog obesitas. Alvast bedankt ♡

13 jaar
10 jaren geleden

3 Reacties

  • Een paar tips:
    - Eet tijdens je ontbijt, lunch en avondeten voldoende eiwitten, het liefst uit magere/vetarme producten (eitje, huttenkase, magere kwark, rookvlees, magere kaas, etc. etc.). Eiwitten geven je lang een vol gevoel, waardoor tussentijds honger-/trekgevoel wegblijft.
    - Houd eerlijk en volledig (!) bij hoeveel koekjes en andere extra's je per dag eet en wanneer je deze eet. Dat kan gewoon met pen en papier maar tegenwoordig zijn daar ook allerlei foodapps voor. Als je de patronen herkent, kan je ze veel gemakkelijker veranderen.
    - Stel jezelf een doel om een maximum aantal koekjes te eten per week en beloon jezelf als je dat doel hebt behaald, niet met eten natuurlijk :). Het best werkt het als die beloning iets leuks is wat je samen met iemand anders gaat doen. Evt. kan je voor jezelf ook nog een 'straf' bedenken, bijv. een rotklusje dan je dan moet doen, als je je doel niet hebt behaald.
    - Vervanging door gezonde etenswaren, zoals hierboven gezegd, is ook een goede manier. Zorg dan wel dat dat etenswaren zijn waar niet te veel suiker en/of slechte koolhydraten in zitten.

    Succes!

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • ik zou je ouders vragen om elke keer als jij iets eet het je te vertellen.

    ik heb zelf ook een lichten eetverslaving dit had een psygische oorzaak. misschien is dat bij jou ook het geval. ook kan het zijn dat je lichaam heel veel suikers nodig heeft door vitamine tekort of een anderen ziekte ?

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Stel: je staat voor de kast met koekjes. Daarnaast is een mand met fruit. In plaats van de koek te pakken pak het fruit. Schrijf het anders op allebij je handen. Fruit, geen koek. Ik vond mezelf ook een jaar geleden erg dik (52k) ik zat op de basisschool en werd gepest omdat ik veel vet had. Eerst had ik geprobeerd om helemaal niet te eten. Maar dat hilp niet. Dus ging ik in plaats van chocola een appel of iets anders pakken. Daarnaast begon ik met 100 buikspieroefeningen per dag. Na een paar dagen afbouwen tot 90 ecv. Nu weeg ik 48kilo. Het is precies het gemiddelde van mijn leeftijd. En ik heb ook wat buikspieren suc6

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten