Skip to content
17 reacties
1310 weergaves

Gay zijn

Hallo ik ben een jongen en ik weet al even dat ik op jongens val.
Nu begin ik erover na te denken om dit aan mijn ouders te vertellen
Maar hoe moet ik dit doen gewoon in de zetel gaan zitten en ma pa moet je iets vertellen lijkt mij echt wel arkwart
Hoe hebben jullie jongens dit gedaan

14 jaar
16 dagen geleden

17 Reacties

  • Dag A, Fijn dat jij je nu beter voelt. Je hebt een grote stap gezet, je bent als het ware over een berg geklommen waar je erg tegen opzag en nu ligt alles weer voor je open. Je weet wie je bent en wat je zou willen.
    Misschien zou je eens tegen die jongen D kunnen vertellen dat jij thuis verteld hebt dat je voor de jongens gaat. Alleen als jij echt een vriendschappelijke band met hem hebt, anders gaat hij zich afvragen waarom jij hem dat vertelt. Tegen vrienden vertel je dingen die je anderen niet vertelt omdat je elkaar vertrouwt. Is D zo'n vriend voor jou? Dan kan je het er op wagen.

    Om contact te hebben met andere jongens zoals jij zou je eens kunnen overwegen om naar jongenout.nl te gaan. Dat is een forum net als dit en is speciaal voor jongens en meisjes zoals jij. Bij aanmelden moet jij je legitimeren omdat ze niet willen dat daar de verkeerde mensen op komen. Je kan echt contact met elkaar hebben.

    Nu kan je verder werken aan je toekomst en je richten op je studie. Ik denk dat het allemaal wel goed komt. Thuis heb je alvast een heleboel praktijkervaring. De zomer en de vakantie zijn niet ver weg meer. Als jij straks terug komt na de vakantie dan ben je weer een heel andere A geworden. Ouder en volwassener en wie weet wat er allemaal gebeurt in de vakantie en wie jij dan tegenkomt. Het beste maar weer!

    23 jaar
    1 dag geleden
  • Ja ik voel mij wel een beetje opgelucht nu ik heb kunnen vertellen nu ze het weten hoef ik het niet meer te verstoppen.
    Wat ik nu wil
    Mischien als ik nieuwe kleren nodig heb eens iets dragen dat ik nu wel mooi vind maar niet durfde kopen en dragen.
    Een keer kleine tips geven aan andere jongens een armbandje ofzo.
    Ik heb nu een lust naar jongens maar denk wel dat nu best beetje rust zoek.
    Het is ook fijn in mijn bed met het handje en de fantasie die komt vanzelf.
    Wat dien g betreft hij heeft mij niet misbruik want heb geen nee gezegd maar ga mij ook niet laten doen

    14 jaar
    1 dag geleden
  • Dag A, Dat zijn moeilijke dagen voor jou geweest. Je vader had het er moeilijk mee en dat is meestal zo met vaders als ze moeten accepteren dat hun zoon homo is. Elke vader hoopt dat zijn zoon zijn dromen waar maakt en gay zijn past daar niet goed in. Toch zal jouw vader het uiteindelijk wel accepteren. Jou kan hij in ieder geval niets verwijten want samen met je moeder is hij verantwoordelijk voor jouw bestaan en voor wie en hoe jij bent.
    Voor hem ben jij een goede zoon. Jij bent aan het studeren om een vakbekwame allround bakker te worden en je gaat hem opvolgen in de bakkerij. Je rookt niet, je drinkt niet, je doet geen verkeerde dingen en je helpt hem in de bakkerij als je thuis bent, dus wat wil je nog meer als vader? Als vader zal hij begrijpen dat jij hem nu meer nodig hebt dan ooit. Ik denk dat hij er voor jou gaat zijn.

    Je moeder had al haar vermoedens. Moeders weten alles van hun kinderen, ook wat die kinderen zelf niet weten. Jij en L zijn heel goede vrienden en jij houdt iets meer van hem dan hoe de meeste jongens voor hun vrienden voelen. Dat heeft zij opgemerkt. Zij heeft ook wel gezien dat jij een zachte jongen bent. Ze heeft tenslotte ook je broertjes om jou mee te vergelijken. Je broertje van negen doet wat vervelend, maar dat gaat wel over. Hij vindt het spannend, meer niet. Tenslotte ben jij nog steeds dezelfde als hiervoor.
    Fijn dat jouw moeder heeft gezegd dat als jij een vriend vindt waar je echt verliefd op wordt dat hij welkom is. Stiekem denk ik wel eens dat moeders het wel en beetje fijn vinden dat er nooit een andere vrouw hun homo zoon van ze af zal pakken.
    In Nederland zijn er een paar bekende Nederlanders die homo zijn en allemaal hebben ze een hele goede band met hun moeders. De band tussen homo jongens en hun moeders is iets heel speciaals.

    Het zijn moeilijke dagen geweest voor jou en straks weer naar het internaat. Ik weet niet hoe jij je nu voelt, of je opgelucht bent nu het er uit is of omdat je het er nog steeds moeilijk vindt.
    Toen jij moest wenen, was dat omdat je moeder jou liet merken dat ze jou helemaal accepteert zoals je bent en begreep je dat ze echt van jou houdt? Dat is wat ik denk. Moeders laten hun kinderen nooit vallen. Het enige wat ze voor je kunnen voelen is liefde, ook al zijn ze wel eens boos op je. Je kan alleen maar boos zijn op iemand waar je van houdt.

    Nu verder dus. De vraag is wat jij nu wilt met jouw gay zijn. Er is lust en er is liefde. G heeft het initiatief genomen bij jouw eerste seksuele ervaringen en dingen gedaan die jij niet echt wilde. Je hebt verlangens en je kan verleid worden dingen te doen omdat je die drang hebt. Probeer in ieder geval de controle te houden en je niet te gemakkelijk te laten overhalen dingen te doen die niet goed voelen. Als je wat wilt met iemand, of iemand wil wat met jou, dan moet er op z'n minst iets van vriendschap zijn tussen jou en die ander.

    Als je jong bent dan is seks iets dat leuk en spannend is en liefde is niet echt een voorwaarde. Je voelt de drang en als er een gelegenheid is dan doe je het. Ik hoop voor jou dat jij iemand tegenkomt waar je echt een goede relatie mee krijgt waarbij sprake is van sterke vriendschap, zoals jij hebt met L, en echte liefde.
    L zal niet verliefd op jou worden, maar hij is wel een echte vriend die jou accepteert zoals jij bent. Zo iemand moet jij tegenkomen, maar dan een die voor de jongens gaat. Dat komt vast wel een keer.

    Voor nu wens ik jou het allerbeste!

    23 jaar
    2 dagen geleden
  • Ik heb het er vrijdag over gehad met mijn vader toen we samen aan het werk waren in de bakkerij.
    Hij heeft er moeilijk mee en had dit niet voelen aankomen.
    Mijn mama reageerde helemaal anders en zij dan ook dat ze al lang iets vermoede ze vroeg of l mijn vriendje is ik zag hoe jullie met elkaar deden zij ze nog. als je nog wat ouder bent en echt verliefd bent is hij altijd welkom.toen ben beginnen wenen en naar mijn kamer gegaan.
    Mijn broertje van 9 roept soms eens homo en dat vind niet leuk maar ik weet dat hij dat nog niet goed begrijpt hoe het voelt zo te zijn

    14 jaar
    2 dagen geleden
  • Dag A, Met het moeilijke van de tienertijd bedoelde ik meer de verwarring die je nu hebt over het gay zijn. Niet je hormonale driften. Daar heeft elke jongen in zijn tienertijd wel last van lijkt mij. Ontdekken dat je op jongens valt is veel ingewikkelder om daar mee om te gaan.

    Die G zou ik maar zoveel mogelijk mijden als ik jou was. Af en toe wil hij nog wel begrijp ik, maar jij hebt daar niet veel zin meer in. Laat hem dan weten dat jij niet meer beschikbaar bent. Wat hij met jou gedaan heeft is feitelijk het verkrachten van een minderjarige. Nu is hij zelf nog minderjarig, maar dat maakt het niet minder fout. Als hij daarmee doorgaat kan het hem in grote problemen brengen. Ik hoop dat jij straks voorgoed van hem af bent.

    Nu wil jij dus kijken of je misschien vriendjes kan worden met D. Zoals ik het lees is die jongen daar helemaal nog niet aan toe. Ik denk dat je hem maar beter wat dat betreft met rust kan laten. Jij moet niet voor D worden wat die G voor jou was!

    Ik begrijp wel dat jij graag een vriendje wilt die net zo is als jij bent, maar die liggen niet voor het oprapen. Soms zijn er wel jongens die er geen probleem mee hebben om iets met een jongen te doen, al vallen ze eigenlijk meer op meisjes, maar dan gaat het gewoon omdat ze het spannend vinden. Tenslotte vinden jonge jongens seks al gauw spannend. Als er geen meisjes zijn dan kan het dus met een jongen ook best leuk zijn. Eens ze verliefd worden op een meisje is dat over.

    Ik ben bang mijn beste A dat jij voorlopig op handenarbeid aangewezen bent. Geeft niet, je kan altijd dromen en misschien kom je vanzelf iemand tegen. Je bent nog jong genoeg. Officieel mag jij nog niet eens seks hebben met iemand van boven de achttien. Dat is niet voor niets.

    Het is weer vrijdag, dus weer een paar dagen naar de bakkerij. Zou je nu tegen je vader durven praten over hoe je bent? Het zou goed zijn als je dat toch eens deed. Dat geeft rust.

    Fijne dagen en concentreer je op je studie. De rest komt vanzelf wel.

    23 jaar
    4 dagen geleden
  • Nee het is niet altijd gemakkelijk om een tiener te zijn op internaat. Na 3 dagen voel meestal al de hormonen om te rukken door mijn lijf gieren dan hebben we de woensdag ook nog zwemmen en staat iedere jongen in zo slipje de donderdag hebben we sport en is naakt te douchen na het sporten.
    Dan heb je nog g die dat nog allemaal weet van toen hij 13 was en heeft mij mee doen gaan in zijn verhaal .op begin was gewoon beetje strelen en klaar komen maar was al vlug meer ik wou niet echt en was de eerste keer ook pijnlijk .
    Dat is ook waarom beetje afstandelijker doe tegen hem.
    Hebben nog contact maar het is veel minder en als het gebeurt is niet meer pijnlijk.
    D is inderdaad nog altijd maar 13 komt 14 in de grote vakantie . Er zijn nog 3 jongens in mijn klas waar nog beetje kind is dus ook bij d. Heb hem woensdag eens gevraagd wat hij vond van meisje en had niet veel interesse en begon weer over iets anders.
    Denk dat vanavond ga proberen te zeggen maar ben beetje nerveus

    14 jaar
    4 dagen geleden
  • Dag A, Toen ik las over wat jij en die G van 17 met elkaar deden en dat clubje was ik net als S hier toch wel geschokt. Zo te lezen heb je inmiddels al zo'n beetje al afscheid genomen van G, want die gaat toch weg en het was alleen maar lust en geen liefde met hem. Nu heb jij dus weer een oogje op D die jou wel aantrekt.

    Voor mijn gevoel ben jij al erg jong met seks bezig, maar naar wat ik hier allemaal lees op dit forum is dat niet ongewoon. Ik zal het dus maar nemen voor wat het is. Niettemin, ik vond het bij jou wel heel snel erg ver gaan.

    Met die G heb jij kennis gemaakt doordat hij contact met jou zocht. Jij weet niet of die D op jouw kamer voor de jongens gaat, maar G zag dat wel bij jou.
    Het is vaak zo dat homo's al snel in de gaten hebben of een ander ook homo is. Bij sommigen, de meer vrouwelijke types, is dat voor iedereen wel duidelijk, bij anderen ligt het wat subtieler.
    Wat ik denk is dat jij vroeg of laat wel iemand tegen komt die het homo zijn in jou herkent en toenadering gaat zoeken. Blijkbaar heb jij iets in je gedrag waardoor het voor anderen te zien is. Daarom denk ik ook dat jij er over moet praten met je ouders. Het zal waarschijnlijk niet echt een verrassing voor ze zijn.

    Of je dat ook op het internaat moet doen is de vraag. Als iemand wat voor jou voelt dan laat die dat wel merken denk ik. Hoe het met D zit weet ik natuurlijk niet, maar misschien wil hij ook liever niet dat anderen het weten als hij homo zou zijn.
    Hij is natuurlijk ook nog erg jong, net zoals jij, en misschien is hij nog helemaal niet zo bezig met dat soort dingen. In mijn ogen was jij er wel erg vroeg bij met je ge-experimenteer en dat is niet voor iedereen zo.

    Misschien moest je het voorlopig maar een beetje rustig aan doen. Voor een echte relatie ben je eigenlijk nog wat te jong. Een volwassen relatie gaat niet alleen om seks, er is meer. Het is ook een emotionele band en een liefdesrelatie. Kan jij je een liefdesrelatie voorstellen met een andere jongen?

    Ik begrijp dat het voor jou allemaal erg verwarrend is, al die gevoelens, al die verlangens, al die dingen die jij op jouw leeftijd al ervaren hebt. Het zou fijn zijn als jij iemand had waarmee jij over die dingen kon praten. Iemand die dezelfde gevoelens heeft zodat jullie elkaar kunnen begrijpen. Of dat die D is of iemand anders, dat moet nog blijken. Misschien kun je eens voorzichtig met D praten over hoe hij over dat soort zaken denkt. Het hangt er van af wat voor soort jongen hij is. Kletst hij met iedereen over alles, of is hij wat meer discreet met wat je hem vertelt. Jij kan dat het beste beoordelen. Soms moet je een risico nemen, maar zonder af en toe een risico te nemen kom je nergens.

    Het is er niet gemakkelijker op geworden nu je een tiener bent geworden. Het is de tijd van de grootste veranderingen in je leven. Soms de leukste tijd van je leven waarin alles kan en alles mag, soms de moeilijkste tijd van je leven. Sterkte en het beste maar.

    23 jaar
    8 dagen geleden
  • Ja ik ben al eens verliefd geweest het was op mijn beste vriend l maar het is nu wel duidelijk dat het niet wederzijds is hij is helemaal hetro en heeft nu weer een liefje.
    Ik voel mij nu wel een beetje aangetrokken tot d die bij mij in de klas zit en ook op mijn kamer slaapt .
    Maar ik weet niet of hij ook zo is .
    Hij heeft nog geen liefje gehad en zegt ook nooit iets over meisjes.maar ik durf ook niets zeggen tegen hem als hij dan niet zo is en de ganse school verteld dat ik homo ben ga mischien gepest worden.

    14 jaar
    9 dagen geleden
  • Hey, Dag A,

    Goh, ik had u niet herkend. De hints kwamen dan ook pas na mijn reactie. Enne, veertien jaar oud al! Nu ja, ik wordt over twee maandjes 19! En broer over drie maandjes 20!! Dat voelt aan alsof hij van het éne moment op het andere plots héél ver van me af gaat staan.

    Ik heb altijd twijfels gehad over die J17 die verliefd op u is. Zoals H (J23) al schreef: er is lust, en er is liefde. Aangezien J17 de leider is van jullie, tsja, zal ik het 'experimenterende jongensclubje' noemen, vind ik het twijfelachtig dat hij liefde zou vertonen. Hij zal favorieten hebben en daar hoort gij bij. Ge hebt mee gedaan aan alles, alles met u laten doen. Ik durf er niet aan denken wat gij allemaal gedaan hebt om te experimenteren; zeker als dit alleen maar voor 'de lust' was, zonder echte liefde er bij.
    Wat ik daarmee wil zeggen: gij zijt zo in het wereldje van J17 ingeleefd, met zijn ideeën en idealen, dat het misschien voor u vanzelfsprekend lijkt dat ge een homootje zijt. Ik weet dat ge een paar jaar geleden nog twijfelde; waarom niet nog even wachten? J17 gaat van school af, zal zijn clubje dan nog bestaan? Als dat wereldje voor u verdwijnt, zult gij dan nog steeds u tot de jongens aangetrokken voelen?
    Kijkt ge naar jongens alleen maar met de gedachte, in de gedachtegang van het clubje, "met die jongen wil ik best experimenteren", of is er ook de gedachte bij "met die jongen zou ik de rest van mijn leven willen delen".

    Ik blijf het sowieso verkeerd vinden wat J17 met jullie allemaal deed. Het past niet en het kan jullie perceptie op liefde en relaties beschadigd hebben. J17 wordt 18 dit jaar, dus een jaartje verschil met mij. Het is voor mij ondenkbaar dat ik met een jongen van uw leeftijd zou doen, wat hij met jullie doet/gedaan heeft.

    Natuurlijk, als er een jongen is van wie gij denkt "van hem wil ik houden en voor de rest van mijn leven mee samen zijn", en ge voelt dat met gans uw hart, zo fel dat uw hart er soms zeer van doet, dan bestaat er geen twijfel meer. Ik ben op mijn dertiende uit de kast gekomen en dat deed me een wereld van deugd. En als er zijn die zeggen dat 'uit de kast komen' onzin is; die weten niet waar ze het over hebben. Niet als die ook liefde willen ervaren in plaats van alleen maar lust.

    Groetjes, S

    18 jaar
    11 dagen geleden
  • Dag A, Het gaat heel snel met jou nu. Je bent als kind aan die school begonnen en straks als jij je diploma gehaald hebt ga je er als man van af. Zo gaat dat in het leven.
    Jij bent niet verliefd op die G, maar hij dus wel op jou. Als je ouder wordt zoals G dan ga je verlangen naar een speciaal iemand, helemaal alleen voor jou. Nu heb jij dat verlangen nog niet zo omdat jij die vriendschap hebt met je beste vriend L. L valt op meisjes en op een dag vindt hij iemand waar het wat serieuzer mee wordt en dan gaan jullie elkaar minder zien, al zal hij altijd jou beste vriend blijven.

    Je wilt het nog steeds tegen je ouders vertellen. Met wie heb jij de beste relatie, met je vader of met je moeder? Ik denk dat jij en je vader heel vertrouwelijk met elkaar omgaan. Je moet er toch maar eens over nadenken of je er met hem over kan beginnen als jullie zo samen aan het werk zijn in de bakkerij. Je zegt dat jij nog steeds die lieve zachte jongen van toen bent en daarom denk ik dat hij en je moeder wel vermoeden hoe het met jou is.
    Het is niet awkward om daar met je ouders over te praten. Je geeft ze het grootste vertrouwen dat je ze kan geven. Je ouders zullen jou nooit laten vallen. Jij en je broertjes zijn hun kostbaarste en dierbaarste bezit. Veel sterkte!

    23 jaar
    11 dagen geleden
  • Ja j23 ik ben niet meer die kleine jongen van 11 ik ben nu al 1 m64 en weeg al 52 kg maar ik ben nog altijd een lieve en zachte jongen hoor.
    Met mijn ouders kan ik meestal goed praten en er is weinig discussie thuis.
    Ja ik weet zeker dat ik op jongens val .
    Als je altijd naar jongens kijkt en niet veel naar meisje dan weet je het gewoon .
    Mijn vriendje is voor mij meer experimenteren dan echte liefde

    14 jaar
    12 dagen geleden
  • Dag A, Toen jij hier voor het eerst je verhaal kwam vertellen, je was nog 11 toen, had ik al zo'n vermoeden hoe het met jou zat. Je kwam op mij over als een hele zachte jongen. Inmiddels zijn we al weer wat jaartjes verder en als ik jouw topics zo lees van die jaren is er heel wat met jou gebeurd en is er heel wat veranderd. Je bent een andere A geworden. Nu weet je het dus wel zeker.

    Je hebt het aan je vriend L verteld, al een hele tijd geleden, en nu wil je er ook met je ouders over praten. Je hebt wel eens gezegd dat jij je vader helpt in de bakkerij in de vakantie en als je thuis bent. Dan ben jij zo samen met hem bezig. Waar praten jullie dan over? Vader - zoon gesprekken over serieuze zaken? Ook wel over dagelijkse en onbelangrijke dingen natuurlijk, maar als jullie daar zo samen bezig zijn is dat misschien niet een mooie gelegenheid om er eens over te beginnen.
    Je kan bijvoorbeeld zeggen dat jij jongens eigenlijk leuker vindt dan meisjes en vragen hoe hij daar over denkt.
    Als ik vanuit jouw topic van toen het gevoel kreeg dat jij misschien meer voor de jongens gaat dan is die gedachte misschien ook wel eens bij jouw ouders opgekomen.

    Inmiddels heb jij al heel wat ervaring opgedaan, daar op dat internaat. Ik vraag mij af hoe jij daar naar kijkt. Was het vooral lust of kwam er ook iets van liefde bij te pas? Ik begrijp dat die jongen van 17, G, jou niet alleen leuk vindt voor de seks, maar dat het verder gaat.
    Op jouw leeftijd is seks heel belangrijk, iets primitiefs in hoe jij dat beleeft met G. Als je ouder wordt dan komen er andere gevoelens bij die belangrijker worden, zoals die liefde en die vriendschap.

    Denk er maar eens over na hoe je met je vader, of je moeder, over kan beginnen zonder dat het ze al te rauw op het dak valt. Je kan zeggen dat je jongens eigenlijk leuker vindt dan meisjes, maar dat je het erg moeilijk vindt om daar mee om te gaan. Je weet niet goed wat je moet doen.

    Ontdekken dat je als jongen op jongens valt is nooit leuk. Je hele toekomst wordt opeens anders dan je gedacht had. In de Bijbel staat het verhaal van Adam en Eva die van de verboden vrucht hadden gegeten. Naar mijn idee gaat dat er over dat Adam en Eva seks hadden gehad. Daarom moesten ze het Paradijs uit.
    Als je kind bent en je denkt nog niet aan seks dan leef je ook als het ware in het Paradijs. Iedereen is aardig voor je. Dan komt je pubertijd en je gaat aan seks denken, verlangens krijgen, aan seks doen en ruzie maken met je ouders. Dan is voor jou het paradijs van je kindertijd voorbij, voor goed. Alles wordt opeens anders, veel moeilijker en ingewikkelder.
    Misschien ga je dan een nieuw paradijs ontdekken. Dat van de liefde en het door het leven gaan samen met je lief. Iemand waar je naar zocht zonder het te weten, maar die jij gevonden hebt.

    Ik wens je veel sterkte A en ik hoop dat er veel vriendschap en liefde in jouw leven komt.

    23 jaar
    13 dagen geleden
  • Ik heb het nog niet verteld thuis.
    Mijn beste vriend die weet het wel al een tijdje .wij gaan dikwijls samen gaan zwemmen en als dan aan kijken ben naar jongens maakt hij er soms grapjes over maar kan er wel tegen van hem..
    Enkele maanden voor mijn 14 de heb g leren kennen hij begon veel rond mij te hangen en te praten met mij dan wou hij mij eens zien hij is wel al 17 j en zit ook op het internaat.
    En zo is het verder gegaan . Voor mij is geen grote liefde maar voor hem wel volgend jaar is hij weg uit school we zien wel

    14 jaar
    13 dagen geleden
  • Hey TS,

    Het 'gewoon even zeggen' is inderdaad niet zo evident; dat is dan niet zomaar even met de deur in huis vallen, maar meteen alle sjabrangs en de omliggende bakstenen meegenomen. De kans bestaat dan de uw ouders het een beetje verkeerd gaan opvatten.
    Misschien weet uw mama het al? Of vermoed ze het. Mama's zijn daar goed in ... Gewoon, ge hebt meer vrienden als vriendinnen en over meisjes hebt ge het nooit. In de winkelstraten kijkt ge naar de jongens ipv naar de meisjes; mama's zien dat soort dingen. Dus als ge al wat veiliger wilt spelen, zoud ge het er eens met alleen uw mama over kunnen hebben. En zelfs dan is het moeilijk.

    Ik heb het op mijn dertiende verteld en het werd één grote tranenwaterval. De opluchting nadien was enorm. Het was met mijn broer afgesproken, die wist het al lang. Hij zou aan tafel over een meisje van het zwemteam beginnen over hoe knap hij haar vond, waarop ik reageerde dat ik meisjes eigenlijk maar niks vond; en daar hakkelde ik vast.
    Toch eruit gekomen dat ik liever naar jongens keek en een goed oogje had op de jongen, die nu nog steeds mijn vaste vriend is.
    Mama wist al lang dat ik verliefd op hem was. Hoe wij tweetjes waren als we samen waren, ge kon er niet langs kijken. Ook mijn band met broer deed al het één en ander vermoeden.

    Gemakkelijk was het niet om het te zeggen, maar nadien was ik enorm blij. Een heel gewicht van mijn schouders en ik kon zijn wie ik was.
    Succes, TS!
    Groetjes, S

    18 jaar
    15 dagen geleden
  • Je hoeft het natuurlijk niet aan je ouders te vertellen, je bent niemand iets verplicht. Je kan ook je vriendje mee naar huis nemen als je die hebt, dan hoef je niet door het ongemak. Wat je ook doet, veel succes gewenst!

    19 jaar
    15 dagen geleden
  • Ik sluit me helemaal aan bij j19. Het is natuurlijk best een ding, maar het is ook superbelangrijk om “uit de lucht” te hebben. Succes ermee en voel je vooral gesteund door het feit dat je erna tenminste gewoon jezelf kan zijn.

    23 jaar
    15 dagen geleden
  • Hey TS!
    Ik denk dat heel veel jongens en meisjes zijn die niet weten hoe ze dit moeten doen. Er bestaat dan ook geen handleiding voor...
    Weet dat 'het juiste' moment nooit zal komen. En misschien is het dan ook best om dit niet oneindig lang uit te stellen want anders ga je meer en meer nadenken over hoe ze zullen reageren.
    In de meeste gevallen zijn ouders/vrienden/familie daar wel open in en zullen ze het normaal vinden ;-).
    Vaak hebben ouders het ook al wat door en is het voor hen gewoon wachten tot je ermee afkomt.
    Doe het op een moment en plaats die voor jou goed aanvoelt en just do it :-)
    Veel succes!

    19 jaar
    16 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten