Skip to content
10 reacties
303 weergaves

Uit de kast komen.

 Ik ben van plan om dit jaar uit de kast te komen. De halve school denkt al dat ik gay ben maar ik ben gewoon serieus de enige die laat merken dat ik homo ben.    Alleen ik zit met het probleem hoe mijn vader en opa er op zal reageren. Ik ben de jongste thuis en mijn ouders zijn uit elkaar en ik ben heel erg bang dat mijn vader en mijn opa boos op me worden en me niet meer willen zien.   Vraag voor andere jongens die uit de kast zijn gekomen: Wat hebben jullie gezegd en hoe zijn jou vrienden en familie er mee omgegaan?

15 jaar
12 jaren geleden

10 Reacties

  • WoW ik las de eerste reactie en ik was gelijk oneens. Je moet uit de kast komen wanneer jij denkt dat goed is. Op het moment dat jij je sterk genoeg voelt om te zeggen wie je bent en dat het je niet boeit wat andere zeggen. Ik heb het ook al gedaan. ;)

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Sinds ik uit de kast ben gekomen voel ik mij inderdaad een stuk vrijer. Ik zou dus niet nog jaren wachten met het uit de kast komen. Het zal je waarschijnlijk veel opluchting geven. Maar het is aan jou tegenover wie je uit de kast komt en wie niet.

    Als je denkt dat je pa en opa negatief zullen reageren is het niet zo'n gek idee om iemand mee te nemen als ondersteuning. Dit kan je moeder zijn of een paar zeer goede vrienden die je volledig kan vertrouwen. Met de aanwezigheid van anderen zullen je pa en opa waarschijnlijk minder heftig reageren.

    Ze zullen het waarschijnlijk wel accepteren. Alleen heeft de één er langer voor nodig om met de 'nieuwe' situatie om te gaan dan een ander. En doe je pa en opa niet tekort. Het zijn volwassen mensen. Misschien verrassen ze je wel in positieve zin.

    Sterkte met je coming out. Ik weet vrijwel zeker dat het goed komt.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • kijk, ik ben net een jaar uit de kast nu en voel mezelf ook gewoon veel beter...
    dus die onzin van ni uit de kast komen voor u 18de moet je ni naar luisteren!
    als je echt teveel schrik hebt voor je vader en opa kun je het eerst aan je moeder vertellen en dan samen met je moeder naar je opa en pa gaan?
    je zult je waarschijnlijk ( hoop ik ) voor niks zorgen maken, want in deze tijd zijn er veel minder mensen die hun kinderen niet accepteren.
    ik heb alleen positieve commentaar gehad en dat vond ik zeer leuk!
    en als iemand ni zou hebben geaccepteerd zou ik ze gwn links laten hebben laten liggen omdat ze het ni waard zijn dan!!
    en het kan nog altijd gebeuren natuurlijk da je toch denkt "ik kan de meisjes niet vergeten" en dat je daarom terug hetero of bi word, maar dat is dan voor dan!
    geniet nu van wie je nu bent en mijn steun heb je al!!

    x j.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Als jij zeker weet dat je homo bent dan moet je gewoon jezelf moeten kunnen zijn het is jou leven en niet van iemand anders.
    Of ze boos worden of niet ze kunnen er toch niets aan veranderen en geloof mij maar dat als je het verteld dat je erg opgelucht bent en dat je opa en vader best wel goed zullen reageren.
    Ze zullen er misschien even aan moeten wennen maar ze zullen je heus niet verstoten.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • zelf heb ik veel moeite gehad met het vertellen aan vrienden. heb ze 1voor 1 verteld was allemaal wel goed. ouders had ik gedaan toen ik net een vriend kreeg ( ik was net 16 ) moesten er wel aan wennen maar was allemaal wel goed. en je opa en vader gaan het echt wel accepteren maak daar maar geen probleem van , tenslotte is het je familie he ;)

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • is geen probleem mee, moet je wel een hond nemen, anders word je ma geen oma :-)

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Gewoon uitkomen klaar.
    Als ze dan niet meer van je houden zijn ze je niet waard.
    GAY IS OKE

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb al een paar westen doorzocht over coming out
    Maar daar staan alleen verhalen over jongens die niet oud zijn in sport en die zich bete voelen bij meisjes
    Ik ben ook gay maar voel me beter bij jongens dan meisjes en be heel goede in sport ik speel zelfs landelijke in basket
    Ik shop niet graag behalen al het om schoenen haat
    Al mijn vrienden zijn jongens ik gedraag me ook gewoon al een jongen ik ontdekte dat ik gay wat toen ik de bakker een heel knappe jongen binnen kwam ik begon te blozen al shirt en mijn benen waren al spaghetti .
    Hij liet een centje vallen ik wouw het oprapen maar ik botste met mijn hoofd tegen zijn kuis nogal gênant die jongen keek me blozend aan
    K
    Hij wat wel ouder ik denken 20 of zo iets en zijn stem wat prachtig en zo ontdekte dat ik gay ben
    Ik heb het tegen iedereen verteld niemand het er problemen mee

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Bi.

     Dat hele gedoe rondom homoseksualiteit vind ik persoonlijk gewoon onzin. Ik weet van mezelf dat ik bi ben, en ben daar ook al voor een aantal mensen uit gekomen. Als de halve school al denkt dat je homo bent zal het ook niet echt verassen meer denk ik. Over je vader en je opa; Waarschijnlijk heeft een van de 2 wel eens gevraagd of je nou niet al een vriendin had. Je zou natuurlijk heel impulsief de waarheid kunnen vertellen (wat ik gedaan heb =) ) of je zou het onder 4 ogen kunnen bespreken. Ik heb in ieder geval geen spijt er van, maar mijn vader maakt er ook geen probleem van. Al plaagt ie me wel een beetje xD I don't mind. Maar ik weet natuurlijk niet hoe jouw vader en opa zijn. Stuur er gewoon rustig op af, en laat het dan over je heen komen. veel succes! 

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • WACHT NOG EVEN

    Blijf nog een tijd in de kast. 15 jaar is veel te vroeg. Je sexuele voorkeur kan best nog omslaan. Doe intussen wel de dingen die je lekker vindt. Met jongens en met meisjes. Wacht op z'n minst tot je 18e om je te outen. Want wanneer het fout gaat dan moet je op eigen benen kunnen staan. Sommige ouders zijn onverbiddelijk. Op straat zonder een cent.. Geloof me: blijf veilig in de kast tot je sterk gnoeg bent.. Maak je geen illusies. Het leven buiten de kast is geen haar beter. Wacht tot je sterk genoeg bent en dan ligt de wereld voor je open. Succes, maatje.

    17 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten