Skip to content
11 reacties
424 weergaves

Veranderd de seksualiteit van een transgender?

Nou ik zit weeral met een hele belachelijke vraag in m’n hoofd. Hier komt ie. Stel je bent als meisje geboren en dat meisje is heteroseksueel. Het meisje wil graag een jongen zijn en transformeert naar een man. Is hij dan nog steeds hetero nadat ze een hij is. Want ze viel eerst op jongens, maar nu dat zij een hij is geworden, is hij dan niet homoseksueel want ze viel op jongens maar nu dat het een hij is valt die nog steeds op jongens. Maar je kan je seksualiteit toch niet veranderen. Veranderd het dan hier van hetero naar homo? Of denk ik gwn te veel na en doe ik moeilijk?

16 jaar
2 maanden geleden

11 Reacties

  • M16 ik ben bi

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • M21 ik ben zelf hetero. Jij?

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Interessante Vraag! Waar ik het antwoord ook niet op weet. Ik denk dat je gevoel niet veranderd, dus als je als meisje op jongens valt wordt je na de opratie idd homo. viel je al op meisje dan wordt je ineens hetero. Blijkt maar een hokje waar wij iedereen instoppen he. Ben benieuw of er een echte trans hier een antwoord op wil en kan geven....

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • Je gedachten en persoonlijkheid blijven identiek hetzelfde. Dus diegenen die zich laten ombouwen en hopen dat ze dan "een heel andere persoon" gaan worden, komen bedrogen uit: ze zijn nog steeds identiek dezelfde, ze denken hetzelfde, voelen hetzelfde, hebben dezelfde emoties, dezelfde psychologische problemen, dezelfde humeurigheid, dezelfde kleine kantjes, dezelfde onopgeloste problemen,... Het zal een koude douche zijn.

    Alleen zitten ze nu met een verminkt lichaam, en er komen een hele hoop lichamelijke problemen bovenop al hun oude onopgeloste problemen. En hun hormoonbalans is verstoord, ze kunnen niet zonder permanente medicatie. Dus het dringt geleidelijk door dat ze niet "de omgekeerde persoon" geworden zijn maar nog steeds diezelfde "oude persoon", maar ze worden nu door 99% van de mensen beschouwd als geesteszieke freaks.

    Bijvoorbeeld als ze daarvoor al geen contact konden leggen en geen relaties konden aangaan door een psychologisch probleem, dan wordt dat nu nog 100x moeilijker. Geen enkele normale hetero vent gaat een andere vent willen die zich heeft laten ombouwen tot vrouw. Dus het keuzeveld wordt beperkt tot rare freaks.

    Een beetje zoals iemand die zijn hand laat afkappen, in de hoop een totaal ander mens te worden, en die denkt dat zijn leven een paradijs gaat worden, en dat hij als een soort supermens aanzien gaat worden. Die gaat ook van een koude kermis thuiskomen.

    Ik denk echt niet dat je leven daar beter door wordt. Het grootste deel van de transgenders denkt aan zelfmoord. Dat zal wel een reden hebben.

    Ik ken een transgender, aangetrouwde familie. De voorlaatste keer dat ik hem/haar zag, was het een lelijke, dikke, depri vrouw, met lang ros haar. Nu is het een lelijke, dikke, depri vent, met kletskop en lange rosse baard. En met wandelstok en rolstoel en hartproblemen, vanwege vernield lichaam door de medicatie en hormonen. Ik zat ernaast op een begrafenis. Hoe het vanonder zit, heb ik niet gevraagd, dat wil ik echt niet weten. Ik vond het een creepy figuur.

    Zoek op internet eens naar de documentaire van Matt Walsh: "What is a woman?" Staat/stond op Youtube. Daarin interviewt hij talloze psychologen, psychiaters, chirurgen, en transgenders. Zowel diegenen die pro transgenderisme zijn, als diegenen die tegen zijn. En ook mensen die een operatie ondergaan hebben en er veel spijt van hebben. Je moet het niet met hem eens zijn, maar het geeft alvast veel inzicht.

    Je mag daar gerust over nadenken, dat is prima. Maar ik zou het zeker niet doen.

    Het doet een beetje denken aan Jocelyn Wildenstein die een hele hoop plastische chirurgie liet doen om meer op een kat te lijken. Voorheen was ze beeldmooi, nu een afschuwelijke freak, echt doodzonde. Zoek even naar foto's van haar.

    Blijf wie je bent, ook al heb je niet het ideale lichaam.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik denk dat het klopt wat m21 zegt. Ik ben een hetero jongen en stel (wat ik niet van plan ben) ik laat me ombouwen tot vrouw. Dan zou ik (denk ik) nog steeds op meisjes vallen. Maar van de buitenwereld zou ik het etiket 'lesbienne' opgekleefd krijgen. Goh, wat ingewikkeld allemaal. Beter niet te lang bij stilstaan. Slecht voor de rust in je hoofd.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Bij een transitie gebeuren er twee dingen: Je uiterlijk wordt aangepast aan dat van het gewenste geslacht, en je krijgt hormonen om te zorgen dat je uiterlijk ook wat secundaire geslachtskenmerken betreft op het gewenste geslacht gaat lijken.

    Sommigen, die zich voelen als behorende tot het andere geslacht dan bij de geboorte is vastgesteld, zijn van mening dat ze geboren zijn in het verkeerde lichaam. Dus iemand die zich vrouw voelt denkt eigenlijk van binnen vrouw te zijn. Het dna laat echter zien dat je na een "geslachtsveranderende" operatie helemaal niet van geslacht bent veranderd. Je ziet er alleen maar zo uit. Door medicijnen moet die illusie in stand worden gehouden. Stop je als bijvoorbeeld transgender vrouw met die hormonen dan wordt je uiteindelijk weer een harige kerel, maar dan wel met een vagina.

    In je hoofd verandert er niets. Je blijft gewoon dezelfde persoon met dezelfde voorkeuren. Mensen die van geslacht willen veranderen voelen zich in het algemeen aangetrokken tot wat voor de operatie door de omgeving als hun eigen geslacht wordt gezien. Ik heb wel eens gelezen over een jongen die zichzelf als een lesbisch meisje zag, maar toen dacht ik, waar ben je mee bezig. Als jongen heb je meer kans op een relatie met een vrouw dan als transgender vrouw. Ik denk dat het een uitzondering was, al is zich van het andere geslacht voelen iets wat in je hoofd zit en mensen hebben soms hele rare ideeen.

    Ook kan het zijn dat ze van zichzelf eigenlijk nog niet precies weten wat ze eigenlijk zijn en zouden willen. Vandaar dat aan een operatie altijd een uitgebreid psychisch onderzoek vooraf gaat. Om het zeker te weten. Het zou toch jammer zijn als je je piemel en je ballen kwijt bent en je krijgt spijt.

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • De seksualiteit verandert niet, iemand die eerst op mannen viel, valt nog steeds op mannen.
    Het enige wat verandert, is het etiketje wat wij er op plakken.

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • Je bent wel een nadenker haha maar daar hou ik wel van want ik ben ook zo. Ik denk over van alles na. Maar ik denk dat je gelijk hebt en dat je gay dan bent. Heb je gehoord van Bruce Jenner? De vader van Kylie en Kendal Jenner en de stiefvader van Kim Kardishan. Volgensmij heb ik haar achternaam fout maar je snapt wel wie ik bedoel. Die heet nu Caitlyn Jenner, hij is een “zij” geworden. Een vrouw dus. Maar die valt ook nog steeds op vrouwen. Dus hij oeps zij bedoel ik is gewoon hetero denk ik.

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • TS ben jij zelf hetero of homo?

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • Ja dan wordt je van hetero een homo.

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • Dat is een lastige. Je geaardheid zit tussen je oren. Aan je lichaam kan je dmv allerlei ingrepen zoveel veranderen als je wil maar in je hoofd blijft alles hetzelfde. Tenmiste dat denk ik. Ben best benieuwd naar nog meer reacties.

    22 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten