Skip to content
4 reacties
764 weergaves

Uit de kast voor de klas?

Dag allemaal,
Ik ben een jongen van 17 en gay. Mijn ouders weten al enkele weken en nu zo ik het graag aan mijn klas vertellen. Er zijn alleen een paar jongens waar ik niet goed weet hoe ze gaan reageren. Want als ze iets over homo’s zeggen is dat negatief. Mijn vraag is eigenlijk of jullie ervaringen hier over hebben.
Groetjes

17 jaar
4 maanden geleden

4 Reacties

  • Hallo TS,
    Ik ben het ook met j22 eens, zie de toegevoegde waarde er ook niet van in. Er bestaat een kans dat er jongens negatief reageren als ze weten dat je homo bent. Maar wat doet dat er aan toe? Die zie je waarschijnlijk over een (paar) jaar toch niet meer. Het is een ander verhaal als die jongens die negatief praten over homo's jouw vrienden zijn. Is dat het geval? Als ze het niet accepteren, weet je in ieder geval wie je vrienden zijn.

    Als het een keer over relaties gaat, kan je er iets over zeggen dan is het veel minder geforceerd dan wanneer je het voor de klas verteld. Waarom wil je eigenlijk graag voor de klas vertellen dat je homo bent? Ik zou er niet aan moeten denken om in de spotlights te staan. Als je tegen iemand zegt dat je homo bent verspreid dat heel snel, mensen houden namelijk heel erg van roddelen.

    18 jaar
    4 maanden geleden
  • Waarom uit de kast komen. Snap het niet dat dit nog speelt. Dan TS je ouders weten het wat normaal is. Maar waarom het aan je klas vertellen. de buitenwereld heeft niets met jouw homo zijn te maken. Val ook op jongens , maar verder ben ik net als andere jongens. Wat heeft het voor zin om dit te vertellen. ? Doe er niet geheimzinnig over, schaam me er ook niet voor, maar voel me niet verplicht dat iedereen het moet weten, laat staan om het te vertellen. Waarom zou je.?

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • Sluit mij geheel aan bij j22. Het voegt niets toe, jij moet in jouw tempo uit de kast komen, heb ik ook gedaan. Als je eenmaal met jouw geaardheid naar buiten treed dan komt dat ook wel bij hen ten ore. Gun geen (geforceerd) podium, maar wellicht val mee. Zelf heb ik het ook in een rustig tempo gedaan, waar ik mij goed bij voel. Het zou kunnen dat homosexualiteit in een les voorkomt, als je al klassikaal wilt vertellen zou je daar een mogelijkheid hebben, maar ook daarbij, forceer het niet. Succes met de commune out.

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Totaal geen ervaring mee maar ik zou het niet doen joh, wat heeft het verder voor nut? Zou het alleen doen bij mensen die echt dichtbij je staan. Denk niet dat het super veel toegevoegde waarde gaat hebben om voor je klas uit de kast te komen toch.

    22 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten