Skip to content
8 reacties
723 weergaves

En 'move' proberen maken

Dag iedereen,

Sinds september zit er een nieuwe jongens in mijn sportclub.
Ik merkte al gauw dat ik hem wel leuk vind, meer dan leuk eigenlijk.
Ik heb nog nooit zo iets waar iemand gevoeld. Elke dag denk ik aan hem.
Ik probeerde ook al eens na het sporten hem te zeggen dat ik hem wel leuk vind.
Maar ik geraakte moeilijk door mijn woorden, en ik weet ook niet goed of de boodschap is aan gekomen.
En eigenkijk weet ik ook niet of hij homo is ofzo.
Daarna durfde ik ook niet meer er iets tegen hem over zeggen wand ik ben bang dat niet meer met mij wil praten.
Nu een tijdje later voel ik precies dat ik toch nog een kans maak.(Denk ik)
Ik zou nu graag eens een 'move' willen maken, zo dat ik toch kan zeggen dat ik het heb geprobeerd.

Is dit een goed idee? En hebben jullie tips om hoe ik mijn 'move' kan maken.

Groetjes

16 jaar
7 maanden geleden

8 Reacties

  • Dag TS, Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik nog wat terug zeg tegen S. Wat jou betreft, als je zijn verhaal gelezen hebt dan zag je dat zijn vrienden hem naar zijn lief vroegen. Hij liet toen een foto van zijn vriend zien en alles was gelijk duidelijk.
    Jij zit daar op die sportclub en je gaat ook naar school. Praten jullie daar nooit eens over meisjes en vriendinnetjes? Het hangt er van af wat voor sport jij doet, maar ik vermoed dat het eerder volleybal dan voetbal is. Bij voetbal zijn ze nogal macho en daar is het misschien wat lastiger, maar anders zou je als het over meisjes gaat gewoon kunnen zeggen dat jij niet op meisjes valt.
    Jij weet beter dan ik natuurlijk wat voor sfeer er is rond het 'anders' zijn op school en bij je sportclub, maar misschien kan je het eens overwegen. Het voordeel is dat iedereen weet hoe het met jou zit en dat de jongens naar jou toekomen. Bij S ging dat ook zo.
    Denk er eens over na en sterkte. Het vraagt wat moed, er is een risico, maar je kan vrijheid en vriendschap vinden. je blijven verstoppen is geen optie voor altijd

    Dag S, Leuk dat je de moeite neemt om te antwoorden op mijn post. Fijn voor je dat je anders zijn zo gemakkelijk geaccepteerd wordt. Je gaat nu om met het intelligentere en liberalere deel van de samenleving. Die zijn gewend zelf te denken en hun mening te vormen. Die vervelende jongens van thuis komen uit een cultuur waar zelf denken feitelijk verboden is. Je mocht eens gaan twijfelen of die almachtige die al meer dan 1000 jaar niets van zich heeft laten horen wel echt bestaat.

    De eerste tijd in Leuven viel niet mee begrijp ik. Dat kot waar zij zit bij die kotmadam lijkt mij zo slecht nog niet. Ze kookt voor jullie en jullie eten samen. Net of je nog thuis bent.
    Toch mis je natuurlijk alles van thuis maar nu je mensen leert kennen zal dat wel minder geworden zijn. De studie houdt je ook bezig en Leuven is natuurlijk een speciale stad met een speciale sfeer vanwege die universiteit en die studenten.

    Je bent een beetje bang dat het moeilijk gaat worden met de studie. Je praat over een half jaar weggegooid, maar je zegt zelf al dat het heel interessant is allemaal. Weggegooid is het dus nooit. Al zou je niet genoeg onthouden hebben voor je examens, je leert toch heel veel. En zoals ik je ken zal jij er alles aan doen om het te redden. Veel succes er mee!

    Op de VRT is een serie, 'De jaren 90 voor tieners'. Op donderdag 20:45 Ze zijn dan bij 1998.
    Wat mij aan dat programma opvalt is hoe lief die Belgische kinderen zijn. Ze hebben een gesprek met de presentator in hun eigen kamer en de leeftijd is van 11 tot 19. Die van 11 is met zijn broer van 13. Ik dacht dat het een meisje was, maar hij wil een meisje zijn/worden. (Wat volgens mij niet kan, maar goed).

    Thuis gaan jullie een bestaande aanbouw aanpassen als woning voor je broer en zijn lief. Jammer dat ik niet in de buurt woon, want als het daar op aankomt heeft niets geheimen voor mij. Metselen, timmeren, schilderen, elektra, cv-installatie, heeft allemaal geen probleem. Isolatie is ook belangrijk met die dure energie.
    Je kan de buitenmuren van buiten bekleden met isolatie en pleisteren, maar dat is vakwerk. Binnen kan je balken van 45 bij 45mm tegen de muur schroeven, daartussen steenwol, dan reflecterende folie en tenslotte gipsplaat die je pleistert met geelband. Dat is het gemakkelijkst omdat er fijn zand in zit. Vergeet ook het dak niet te isoleren.
    Heel wat werk, maar zo maak je er een knusse woning van.

    Succes met alles!

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Hey TS,
    Fijn, enne, gewoon uw hart volgen. Als ge denkt dat die jongen de ware voor u is, durf dan een risico nemen. Anders gaat ge er spijt en wroeging van krijgen. Probeert eerst eens gewoon al vrienden met hem te worden. Kan met zo iets simpel als bijvoorbeeld een multi-pack snickers te kopen, in zijn bijzijn dat pak open doen en omdat er toch drie inzitten, hem er eentje aanbieden. Dan is het ijs al meteen gebroken en laat de nootjes dan maar kraken.

    Dag H, tsja, zeer druk geweest hé. In de zomer met broer en een paar vrienden en kennissen begonnen met de bijbouw aan de hoeve bewoonbaar te maken. Heel veel bijgeleerd want wij hadden geen idee hoe te beginnen. Broer en zijn liefje gaan voorlopig daarin wonen. Wie weet blijven ze wel op de hoeve. En dan natuurlijk vakantie en weekendwerk. Voor de studies heb ik niks te kort, broer en ik hebben altijd al gewerkt voor onze centjes. Er is inderdaad ook een beurs, dat helpt uiteraard :-) . Ik zit bij een kotmadam met twee andere studenten. Heel huiselijke sfeer. Voorwaarde was rustige, niet-rokende studenten. Is wel wat duurder, maar dan weet ik ook waar ik al dat weekendwerk voor gedaan heb :-) .En eten is van de grote pot, dus niet zelf koken. En het is nog lekker ook. Eén avond per week ben ik redder aan het zwembad. Het hoeft niet, maar ik vind het leuk en het geeft afwisseling plus een omgeving waarin ik me perfect thuis voel. Heimwee gehad? Ge wilt het niet weten! Universiteit is in ieder geval heel anders als secundair: Toen de medestudenten achter mijn liefje vroegen en ik ze de foto van mijn vriend liet zien, waren de reacties eigenlijk heel vrolijk. Geen discriminatie, geplaag of gepest. Volledige aanvaarding :-) . Maar het is studeren zenne, amai! Niet gedacht dat ge zoveel theorie moest in uw koppeke kunnen steken. Dat ben ik echt niet gewoon en dat zal mijn klastitularis ook bedoeld hebben met dat dit veel te hoog gegrepen was voor mij. Na de Kerstexamens zien we wel ... In het ergste geval heb ik een half jaar verspild, maar dat betwijfel ik want het is razend interessante leerstof. Broer vind de leerstof niks, maar steunt me ten volle honderd. Nu een weekje thuis voor de herfstvakantie, tijd om de achterstand bij te studeren. Oh, en er is een meisje dat een oogje op me heeft, ook al weet ze dat ze kansloos is ...Groetjes :-)

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Sorry dat ik inbreek in jouw topic TS, maar S ken ik al zo lang en ik miste hem hier. Hij is de liefste jongen van het forum. Je hebt vast wel wat aan zijn reactie.
    Elk nieuw bericht trekt weer nieuwe lezers moet je maar denken en misschien dat er nog iemand post die jou wat te zeggen heeft. Het valt niet mee om anders te zijn, maar je ziet het, je hebt altijd vrienden en je bent nooit echt alleen.

    Dag S, ik vroeg mij vaak af hoe het met jou gegaan was na je school. Ik wist dat je wilde gaan studeren en het doet mij daarom veel plezier te lezen dat het er van gekomen is. In Nederland krijgen studenten weer een beurs, hoe dat in Belgie geregeld is weet ik niet, maar blijkbaar heb je het financieel rond weten te krijgen. Studeren is duur, maar de beloning als je slaagt is het waard.
    Op kot is een hele verandering. Niet meer dat warme nest van thuis maar helemaal alleen in een andere stad. De studie zal je wel bezig houden en je hebt vast ook vrienden gevonden onder je medestudenten.

    Het is niet altijd gemakkelijk geweest in jouw leven maar het lijkt mij dat het voor zowel jou als voor je broer helemaal de goede kant aan het gaan is. Ik neem aan dat hij ook zijn droom heeft kunnen waarmaken. Ik weet zeker dat je moeder erg trots op jullie is. Volgens mij zijn jullie de droom van elke moeder.

    Ik wens jou en je broer het allerbeste, en misschien hoor ik af en toe nog wel eens hoe het verder met je gaat. X

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Dag jongen van 18,
    het doet me goed om dit te horen.

    16 jaar
    7 maanden geleden
  • Hey TS,
    Zoals J23 zegt, vaak voelen jongens die voor de jongens zijn het van elkaar aan. Mijn vriend en ik kennen elkaar al van de kleuterklas en naarmate we de tienerjaren ingingen was het duidelijk dat we meer waren dan gewoon de beste vrienden. Ik heb het een tijdje proberen te ontkennen, maar dat was hopeloos :-) . We zijn nog altijd samen :-) . Maar dit is natuurlijk geen antwoord op uw vraag.
    Een vriend van ons die ook voor de jongens is, was hopeloos verliefd op iemand van bij hem uit de volleybal. Die zag hem echter niet staan en had een meisje. Die vriend is uit de kast gekomen en door dat te doen heeft een andere jongen, een broer van een ploeggenoot, hem gevonden. Ze zijn heel gelukkig. Maar ook dat is geen antwoord op uw vraag.
    Maar dit misschien wel ...
    In de atletiek hebben twee jongens elkaar gevonden door de durf van de éne. Gelijk u was hij al een tijdje verliefd op een andere jongen uit de ploeg en hij was er bijna zeker van dat die jongen ook voor de jongens was. tussen proeven in ging hij neven hem zitten en liet zijn been tegen de zijne komen. Hij verontschuldigde zich maar trok zijn been niet al te snel weg. En zo is het begonnen. Elkaar wat langer aankijken, altijd bij elkaar zijn en de zekerheid kwam er door een broekje dat een bobbel vertoonde en de andere moest er door glimlachen; kreeg zelf een bobbel. Ze waren toen alletwee vijftien jaar. Stiekem wat experimenteren en een jaartje later uit de kast gekomen omdat ze meer wilden als het stiekem doen.
    Hopelijk krijg je hier nog meer tips :-)
    Groetjes, S

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • &j23 mooi gezegd en heel herkenbaar, hoe is dat bij jou gelopen?

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Beste jongen, Dat is het probleem van verliefd zijn, het moet wel van twee kanten komen. Als je het dan ook bij het eigen geslacht zoekt dan wordt het extra moeilijk. Ongeveer 8% van de mannen heb ik eens gelezen is homo of staat wel open voor wat met een man.
    De kans dat die jongen op je club iets met jou wil is dus maar erg klein.

    Die nieuwe jongen is daar nu een paar maanden, hoe is jullie contact? In een groep heb je altijd dat het met de een meer klikt dan met de ander en zo ontstaan er groepjes van jongens, in dit geval, die wat meer met elkaar omgaan. Bijvoorbeeld bij elkaar thuis komen en dingen met elkaar doen naast de sport. Hoe is dat bij jouw club?

    Hoe gaan jullie met elkaar om? In de kleedkamer en na het sporten? Is er dan sprake van sociaal gedrag? Met elkaar napraten over de wedstrijd, nog wat rondhangen in de kantine, met elkaar over persoonlijke dingen praten? Samen naar huis fietsen?

    Om te beginnen zou je moeten proberen veel bij hem in de buurt te zijn. In de kleedkamer, in de kantine. Begin een gesprek met hem, Op wat voor school zit je? Is dat een leuke school? Vind je dit een leuke club? Waarom ben je hier gaan sporten? Doe je nog andere sporten?
    Je kan ook persoonlijke dingen vertellen. Naar welke film je geweest bent, welke muziek je leuk vindt, wat je wilt gaan doen na je opleiding die je nu volgt. Je kan ook vragen wat hij vindt van jouw toekomstplannen. Het zou mooi zijn als jullie een gemeenschappelijke interesse hebben.

    Het gaat er om dat hij jou opmerkt en het gezellig vindt om met jou om te gaan. Misschien heeft hij al vrienden en zit hij niet op jouw gezelschap te wachten. Hij is nieuw, misschien is hij pas verhuisd en kent nog weinig anderen, maar hij gaat natuurlijk wel naar school.

    Vaak is het zo dat iemand die homo is onbewust bij de ander aanvoelt dat die ook zo is. Soms zijn jongens al heel lang vrienden zonder dat het ter sprake is gekomen en opeens komt de een uit de kast en zegt de ander dat hij ook zo is. Er zit iets in hun karakter waardoor ze al heel jong zich tot elkaar aangetrokken voelden en vrienden werden.
    Hoe gedraagt die jongen zich? Is hij druk of is hij wat stil en op zichzelf?

    Er zijn dus wel mogelijkheden, maar je moet realistisch zijn. Ten eerste is het de vraag of die jongen op jouw vriendschap zit te wachten. Ten tweede, als hij dan al jouw vriend wil zijn, wil hij dan ook met je zoenen? De kans dat het zo is is gewoon heel erg klein.

    Ieder mens moet meer dan eens ervaren dat hij op zij verliefd wordt op iemand die die liefde niet beantwoordt. Jong zijn kan heel leuk zijn, maar het leven kan ook heel moeilijk en soms vol teleurstellingen zijn.
    Geef liefde, geef vriendschap, en je hebt vrienden. Misschien niet zoals je dat zou willen, maar dat komt heus nog wel een keer.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Dat is erg herkenbaar. Ik ben daar zelf echt slecht in. Het maakt het extra lastig dat je niet weet of hij homo is. Ik weet niet hoe jullie contact normaal gesproken is. Ik denk dat je minstens een beetje subtiel moet aangeven dat je hem leuk vind, door wat vaker te lachen ofzo.

    17 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten