Skip to content
16 reacties
877 weergaves

Nederlandse vlag aanpassen

Het lijkt mij wel heel mooi als Nederland een nieuwe vlag krijgt. Een vlag waarin de regenboog vlag voor inclusiviteit zit verwerkt. Een vlag dat iedereen welkom is. Wat denken jullie?

22 jaar
9 maanden geleden

16 Reacties

  • Klinkt als een geweldig plan! Het blm logo kan er ook bij

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Sorry hoor maar we worden de laatste tijd helemaal platgegooid met LHBT dingen. Het is allemaal zo overdreven en met dit soort ideeën wek je alleen maar irritaties op bij de meeste mensen. Ik neem aan dat al die vlaggen op straat al een goed teken zijn dat iedereen welkom is. Ik respecteer iedereen in zijn waarde. We moeten blij zijn dat het niet Rusland is waar LHBTQ mensen worden in elkaar geslagen en worden opgesloten.

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Verder zie ik ook een probleem voor de diplomatieke betrekkingen met een aantal landen. Ambassades en consulaten in lgbtq-onvriendelijke landen zouden jouw vlag niet kunnen uithangen of de ramen gaan aan diggelen.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Nergens voor nodig. De Nederlandse vlag is om Nederland te identificeren en verder niet om andere politieke statements te maken. De regenboogvlag of welke andere vlag dan ook kan prima naast de Nederlandse vlag gezwaaid worden, maar de Nederlandse vlag aanpassen is een belachelijk idee.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • De regen boog betkend heel wat anders dus stoo met die onzin

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Nergens voor nodig, we hebben een nationale vlag, en provinciale, regenboog, nee, jullie kunnen ook wel overdreven te werk gaan.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Op zich een mooie denkoefening maar in de praktijk onuitvoerbaar, ben ik bang. Tientallen zoniet honderden belangenverenigingen zullen dan ook (terecht) mee willen opgenomen worden in de nieuwe vlag. Dan heb je geen vlag meer maar een lappendeken. Maar laat het jou niet tegenhouden om er zelf een te ontwerpen. Op je pc of beter nog: een echte die je dan met Koningsdag kan uithangen. Wie weet slaat het aan en krijg je overal in het land navolging en komt die vlag er toch. Alvast veel succes.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Waarom aanpassen? Omdat een klein percentage van Nederland zich anders voelt moet een heel land zich maar aanpassen?

    15 jaar
    9 maanden geleden
  • @M19, ik ben J.17 van hierboven (dat lange bericht;)).
    Zoals je weet ben ik pro lhbt+, maar ik zal jou, en andere gelovigen, altijd accepteren. Iedereen mag van mij geloven wat die persoon wil. Ik ben alleen geen fan van religieuze regels die andere mensen niet accepteren. Dat maakt niet dat ik de mensen van dat geloof minder accepteer, maar wel dat ik vind dat ze hun intolerante standpunten wat minder mogen uiten. De tolerante standpunten hoeven natuurlijk niet worden belemmerd, ookal ben ik het daar soms ook niet mee eens. Het is belangrijk dat we aardig blijven doen tegen elkaar, dus doe ik dat ook tegen gelovigen. Want in de basis heb ik niks tegen geloof, hoor. In tegendeel, geloof op zich vind ik iets heel moois, ook al geloof ik zelf niet.
    Gr. J17

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Als het aan mij ligt dan: nee. Ik heb het gevoel dat mensen zoals mij dan niet worden geaccepteerd. Ook ben ik bang dat er dan nog eerder vuur uit de hemel gaat regenen. Is eerder gebeurd in de geschiedenis.

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • nee, sorry hoor maar je kunt ook overdrijven.

    14 jaar
    9 maanden geleden
  • Zolang er vormen van geloof (en politieke partijen) in Nederland voorkomen die vasthouden aan traditionele man-vrouw relaties en tegen LHBTIQA+ zijn, zal dit denk ik nooit gebeuren.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Waarom als ik vragen mag? Is er enige toegevoegde waarde voor een officiële vlag met LHBTI kleuren erin? Waarom alleen LHBTI bij betrekken en niet andere groepen zoals gelovigen? Heel eerlijk gezegd zie ik er geen toegevoegde waarde van in.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Compleet onnodig. De LGBTQ heeft zijn eigen vlag, en Nederland heeft zijn eigen vlag. Staan compleet los van elkaar.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Even voor de duidelijkheid, ik ben een groot voorstander van de regenboogvlag en waar deze voor staat. Gelijkheid op gebied van gender en seksualiteit is belangrijk (net als etniciteit, etc. natuurlijk ook) en er is nog veel te behalen.
    De regenboogvlag verwerken in de Nederlandse vlag lijkt me echter een slecht idee.
    Om meerdere redenen:
    1. Je kunt ook overdrijven. Tuurlijk, gendergelijkheid is belangrijk en feestdagen als paarse vrijdag, coming out day, pride, etc. zijn mooie dagen die we zeker moeten behouden. Maar om nou onze nationale vlag aan te passen vind ik wat veel van het goede. Ook omdat er zoveel meer basisidealen van Nederland zijn, die we lang niet allemaal in een vlag kunnen verwerken.
    2. Het sluit ook uit. In de eerste plaats worden andere minderheden uitgesloten, deze komen namelijk niet in de regenboogvlag voor (denk aan zwarte mensen, moslims, Aziaten, etc.). Het is een beetje wrang om sommige groepen wel expliciet toe te voegen en andere niet. En hoe apart het ook klinkt, hetero's worden ook uit gesloten. Nou moet ik wel even wat toevoegen. Sommigen zeggen dat de regenboogvlag hetero's altijd uitsluit (want hetero komt niet voor in LHBT+). Dat is NIET zo, want de vlag is ervoor om extra aandacht voor gelijke rechten te winnen, wat dus niet nodig is voor hetero's. Er zit wel een verschil met wanneer deze vlag in de Nederlandse vlag zit. Want feit blijft dat de vlag alleen voor mensen van lhbt+ is, en dus niet voor hetero's.
    3. Tot slot is het ook buitengewoon onpraktisch en verandert het het veel te veel. Bedenk hoeveel dingen gebaseerd zijn op rood wit blauw. Ik vind trouwens ook dat vlaggen geen principes/idealen/etc. moeten uitbeelden.

    Ik hoop dat ik op een duidelijke manier mijn standpunt heb uitgelegd. Als iemand vragen heeft hoor ik dat graag, dan licht ik het nader toe. Als iemand het ergens niet mee eens is, ik ben zeker bereid om er een beetje (op een nette (niet-beledigende) manier) over te discussiëren.
    Gr. J.17

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Waarom moet die regenboogvlag door iedereen zn strot gedrukt worden .
    Ik vind heb prima dat mensen gay zijn zich anders voelen super moeten jullie allemaal zelf weten maar waarom die vlag .
    Doe je ding hoe je wil leven maar skip die vlag .
    Hetero mensen hebben ook geen vlag die hoor je ook niet .
    Doe normaal en we doen gek genoeg

    16 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten