Skip to content
31 reacties
1473 weergaves

Non binair

Wat leuk dat er ook een optie is voor hen die geen gender hebben! Wie is nog meer non binair?

18 jaar
9 maanden geleden

31 Reacties

  • Beste moderator, apart dat je iemand leugens laat verspreiden over dat afbranden van staarten in alle situaties verboden zou zijn (terwijl 93% van de varkens nog afgebrande staarten heeft), en dat de weerlegging opeens off topic is.

    Als het off topic is, prima, maar niet midden in een discussie. Dan had je het bericht van @m19 ook moeten verwijderen. Heel slecht uitstaanbaar dit.   Moderator Je hebt gelijk, ik dacht dat ik dat ook had verwijderd. Nu is deze wel verwijderd. 

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Tuurlijk, "mevrouw 23" is "deskundige" en bij ons op de opleiding vertellen ze sprookjes. Ik wens U veel wijsheid en daadkracht in UW eigen perfecte wereld!

    M22. Dankjewel voor je uitleg. Hier zie ik wel dingen in van mijn zus. Aan drugs denk ik niet zo zeer, wel aan vrienden of andere mensen die haar hebben beïnvloed.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Hoi, ik terug (van de "uitgebreide reactie", een paar posts hierboven).

    Weet je, mensen kunnen en mogen nieuwe levensinzichten krijgen: immers, telkens als je iets nieuw ervaart of studeert, verandert je kijk op de dingen. En dus ga je je levensvisie aanpassen aan je nieuwe inzichten; je gaat je oude inzichten vervangen door nieuwe en hopelijk betere. Dat is hoe wij leren. En dat is goed, anders zou er nooit vooruitgang mogelijk zijn. Iedereen heeft het recht om bij te leren. (Alleen criminelen en krankzinnigen kunnen niet leren uit hun ervaringen, dat is waarom ze destructieve dingen blijven doen.)

    Maar gewoonlijk gaat die groei geleidelijk, met graduele en rationele stappen. Na het volgen van cursussen Oosterse levensfilosofie, het lezen van boeken, studie van wetenschap en techniek, of spreken met wijze mensen (allemaal dingen die ik doe, en waar ik veel uit geleerd heb).

    Wanneer ze plots heel extreem wordt, en wanneer haar levensinzicht niet breder maar integendeel smaller wordt, dan zou ik denken dat er meer aan de hand is: zware brainwashing, onderdrukking, druggebruik,... Of allemaal tegelijk. Je ziet dat ook bij jongeren die door een terreurbeweging gerecruteerd worden.

    Dus dat lijkt hier ook zo, als zij plots met terreurbewegingen omgaat zoals Extinction Rebellion, die erop uit zijn om de samenleving te ontwrichten en iedereen in ellende, armoede en hongersnood te storten, en om een communistische dictatuur te installeren zoals vroeger in de USSR en DDR: dat was geen hoogtepunt in de geschiedenis. Al beseffen niet alle meelopers dat; ze volgens slaafs en hersenloos bevelen op, maar ze beseffen niet dat hun leiders achter de schermen stinkend rijke psychopaten en eugenetici zijn zoals George Soros en Bill Gates, die de hele dag met business jets rondvliegen...

    Als Extinction Rebellion het goed zou menen, dan zouden die lieden heel hard studeren voor ingenieur en wetenschapper, zodat ze zelf betere machines konden ontwerpen die milieuvriendelijker zijn, en zo aan een betere wereld konden bouwen. Inplaats van eeuwenoude kunstwerken kapot te maken, en de gewone mensen te terroriseren die geen schuld hebben. Wat zij doen zijn destructieve, milieu-onvriendelijke acties tegen onschuldige mensen. Inplaats van te bouwen aan betere dingen.

    Misschien kan je aan je zus eens vragen *welke* drugs ze gebruikt? Inplaats van of ze gebruikt? En wie haar beinvloedt? Een paar keer vriendelijk maar hardnekkig blijven doorvragen. De meeste mensen kunnen slechts een paar keer weigeren te antwoorden, maar dan geven ze toe.

    En zeg dat ze eens opzoekt wie de ware leiders zijn van al dat soort terreurbewegingen, wie betaalt het? Follow the money. Misschien ontwaakt ze dan uit haar toestand, en komt ze terug tot de realiteit? Hopelijk...

    22 jaar
    7 maanden geleden


  • Ik ben ruimdenkend en ben niet tegen andere denkwijzen. Waar ik wel tegen ben is radicalisering. Dat iedereen gelijk "MOET" hebben, koste wat het kost. 95 procent is binair. 97 procent van alle veehouders is diervriendelijk. Dat betekent dat zij voeldoel aan alle wettelijke eisen rond het dierwelzijn. Ik heb het niet over de regels rondom stikstof waar overigens de veehouderij voor nog geen kwart voor aansprakelijk is. Hoe moeilijk wil je de ander maken???? Kijk naar Israël en Hamas, kijk naar Rusland en Oekraïne, dictaturen van Syrië, Iran, Noord Korea, China. Zo wil je toch niet leven? Doe gewoon, respecteer elkaar en hou je aan de regels. Ben je het er niet mee eens? Prima, maar zoek dan een plek op de wereld waar het beter is!

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • M19, interessant

    Dit is gwn alweer een bewijs dat mensen van Extinction Rebellion ofzo & PvdD leden gewoon mensen zijn met psychische problemen. Het zijn vaak niet intelligente en niet stabiele mensen.

    Ik ken 2 mensen die ook van beide lid zijn en beide gaan naar psycholoog, zijn vaak boos en niet open minded en zijn niet eens kritisch naar bronnen. Ze nemen alles aan van WakkerDier terwijl het ook gewoon een neppe propaganda website is lol. In mijn mening zijn extreem linkse en extreem rechtse partijen gewoon mentaal niet stabiel.

    Lang leve de democratie!


    Anywayy, even naar TS topic. Non binair bestaat in men mening, maar ik zou voorzichtig zijn met labels en erin te verdiepen en t op je af laten komen. Wie weet sta je er later anders in. Ik dacht dat ik gay was, uiteindelijk ben ik gwn bi, maar ik liet me gek maken door internet en men omgeving.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Volledig eens met J22.
    @M19, vervelend voor jou en je zus (ik weet zo gauw het genderneutrale woord niet) als die zich zo vervelend voelt. Probeer alsjeblieft niet zo snel te oordelen dat ze mentaal ziek is ofzo. Iets meer inlevingsvermogen zou je sieren. Omdat jij iets voelt wil niet zeggen dat anderen per se zich ook zo moeten voelen.
    Denk even na over wat J22 zei.
    Gr. J17

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • M22. Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Mijn zus heeft geen trauma. Tot de zomer van vorig jaar was zij een hele leuke en gezellige meid. Kort daarvoor had ze in de trein naar haar studiestad een "persoon" leren kennen. Met de dag ging ze zich steeds vreemder gedragen. Ook haar vriendin waar ze al vanaf hun 14de samen mee was begreep haar niet meer. Mijn ouders, mijn broer en ik begrepen er ook niets van. Zij heeft nooit antwoord gegeven of die persoon een man of een vrouw is. "Wat doet dat ertoe?", was haar reactie. En hebben de persoon nog nooit in werkelijkheid gezien. Ze heeft haar studie diergeneeskunde stopgezet. We weten niet wat ze nu doet. Als ze thuis is is ze in haar kamer. Als ze thuis is..... Ik heb haar al gevraagd of ze gebruikt. Maar je krijgt gewoon geen antwoord. Ze maakte laatst wel een opmerking over mij. Waarom ik niet op zoek ben naar mijn ware identiteit. Toen zei ik "doe even normaal". Toen zei ze dat ik haar pas zou begrijpen als ik dacht zoals haar nieuwe denken. Ze heeft zich aangesloten bij extinction rebellion. Ze is lid van PvdD, ze steunt viruswaarheid. Haar kamer hangt inmiddels vol met alles van corona dat het fake is, foto's van "dierenmishandeling" (koeien die in een melkstal gemolken worden) en meer van dat soort dingen. Van de ene op andere dag was ze vegan terwijl ze eerst vlees at met beide hoeken van de mond.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Jammer dat mensen zonder enige kennis van wetenschappelijk inzicht hun onderbuik de vrije loop laten gaan op dit forum.

    Mannen kunnen vrouwelijke hersenen, andersom, en er tussenin. Nonbinair bestaat, en er is genoeg neurologisch bewijs voor. Er bestaan hersenen die tussen man en vrouw in zitten; dat staat compleet los van je biologische geslacht. Doe met de wetenschap wat je wil, maat ontken de feiten niet.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • @meisje19: dat van jouw zus lijkt mij eerder een onverwerkte relatiebreuk, of onverwerkt trauma (vb. verkrachting of zoiets).

    Vergelijkbaar met zelfverminking door snijden, na een trauma. Zou dat het kunnen zijn? Misschien moet je daar eens naar polsen? Maar heel voorzichtig, om het niet teveel op te rakelen, en zodat ze niet dichtklapt?

    Of bij sommigen werkt de taktloze, botte bijl aanpak beter, dan komen ze los uit hun introversie, en komen ze met een klap terug tot de realiteit. Je moet zien wat bij je zus werkt.

    Maar probeer haar te laten inzien dat ze met iets onverwerkt zit, een mentaal probleem, geen lichamelijk.

    Mensen zijn wel-binair: ze hebben van nature, bij mannen: penis, ballen, zaad, veel testosteros, veel baardgroei en XY-chromosomen; en bij vrouwen: vagina, baarmoeder, eierstokken en eieren, functionele melkklieren, oestrogeen en XX-chromosomen. Plus een heel andere skelet- en schedelbouw: aan de vorm van bekken en van schedelbotten kan je zien of het een man of vrouw is.

    Heel uitzonderlijk gaat er iets mis bij de celdeling in het embryo, en heeft iemand een mini-penisje plus mini-vagina, allebei onvolgroeid en niet-werkend. Dus een misvorming. Maar dat is heel zeldzaam. Die mensen zou je evtl. non-binair kunnen noemen. Of beter nog wel-binair, want ze zijn m/v allebei tegelijk. En toch ook weer niet, want geen van beide functies werken, dus je zou het ook onzijdig kunnen noemen. Maar als dat bij je zus geweest was, had je het wel geweten.

    Sommige mensen voelen zich een kat, ze dragen een kat-onesie, en gedragen zich thuis de hele tijd als kat. Sommigen als schaap, of konijn, of hond. Ik denk dat zoiets furries noemt op internet? Sommigen voelen zich een koning of farao, sommigen voelen zich slaaf, sommigen voelen zich een slecht mens terwijl ze toch een goed mens zijn, sommigen voelen zich een voorwerp, sommigen voelen zich helemaal lucht en onbestaande. Maar zijn ze dat ook? Nee, dat is een soort role-playing game, een rollenspel, zoals wij in de kleuterklas ook deden.

    Zolang je weet dat je een role-playing game doet, is dat helemaal okee. Geniet ervan. Erger is als je daarin mentaal vastzit en er niet meer uit geraakt. Of als je het zelf niet meer beseft.

    Ik zou niet zover gaan om te zeggen dat "non-binary" een geestesziekte is. Maar ik denk wel dat het alleen tussen de oren zit: ofwel door onverwerkte pijnlijke gebeurtenissen, of doordat iemand zich heeft laten brainwashen, of door gebruik van drugs, of door ongevallen met hersenschade, of nog andere?

    Ook al voel je je niet thuis in je vel, het is wat het is, en je kan dat niet veranderen. Als je als man je 11e middelvinger laat amputeren, blijf je nog altijd een man, maar dan minus die ene vinger. Analoog voor vrouwen.

    Dus probeer je zus er vooral van te weerhouden om zich voor het leven te laten verminken, omwille van een onverwerkt trauma of zoiets uit haar recente verleden. De juiste oplossing is om hulp te zoeken voor dat trauma. Zoals iemand op internet zei: do not make a bad permanent decision for a temporary problem (dat ging dan over zelfmoord, maar het lijkt mij hier ook toepasselijk). Ik denk dat ze op mentaal vlak hulp moet zoeken om daar uit te geraken.

    Kijk eens of dit helpt?

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Mijn zus (21) is non binair. Ze is lesbisch en had een leuke vriendin. Ze had altijd mooi blond lang haar. Van de ene op andere dag was ze "non binair". Ze liet haar hoofd bijna kaal scheren, haar naam die ze 20 jaar heeft gehad wilde ze niet meer horen, ze gebruikt nu een gender neutrale naam. Ze wil haar borsten laten verwijderen. Haar verkering met dat leuke meisje is uit. Haar mooie kleren die ze had heeft ze weg gedaan. Ze loopt nu in gender neutrale kleren. Het contact met ons is minimaal. Ze woont nog thuis maar we zien haar per dag maar even. Zij blijft voor mij mijn zus. Ik kan haar niet zien als mijn..... tja, hoe noem je dat??? Dat heb ik ook tegen haar gezegd. Zo staan onze ouders er ook in. "Waar is hun leuke dochter en mijn gezellige zus gebleven?". Wij hadden het heel chill als zussen. Deelden alles. Ik wist als eerste dat ze lesbisch was. En nu? Nu is alles weg!!!! Misschien kan iemand die ook non binair denkt te zijn reageren. Want het is erg stil van jullie kant.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Wat ik me afvraag: op welk moment bepaalde je dat je non binair bent? Dat jij je zo voelt, oke. Maar hoe zie jij jezelf naakt? Dat geslachtsdeel wat je man of vrouw maakt zit er toch? Dan denk ik: Is het wel een geaardheid of zit het alleen tussen de oren?

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik ben het wel eens met wat J21 zegt. Als je non binair bent veeg je een deel van je identiteit weg. Alsof dat er niet is. Wie hou je dan voor de gek, een ander of toch jezelf? Ik ken alleen vrouwen die zich non binair noemen. Een paar jaar geleden waren ze nog lesbisch of bi maar willen niet in een hokje worden geplaatst. Ik denk dat je als non binair juist het tegenovergestelde bereikt. Als je twijfelt wat je bent kijk dan even in je onderbroek.

    18 jaar
    8 maanden geleden
  • Bij mij zit iemand in de klas en hun heeft ook geen gender. Ik vind het wel stoer als je dit voor de klas durft te zeggen van dat je geen geslachtsdelen hebt enzo.

    13 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik heb niets tegen mensen met andere gevoelens, geaardheid, gedachten, gewoonten, rituelen maar ik vind wel dat we hier in Nederland goed kunnen overdrijven. Dat is niet alleen in dit onderwerp zo maar in veel meer dingen. Dit gaat over genderneutraliteit. Dat er mensen zijn die geboren worden in een verkeerd lichaam begrijp ik. Moeder natuur maakt fouten in de ontwikkeling, mensen met een aangeboren aandoening, een beperking, jongens die een meisje hadden moeten worden en andersom. Bij ons op de basisschool zat een meisje die geboren werd als jongen. Toen zij 3 of 4 jaar was kon je al zien dat het geen jongen was. Het is nu een hele mooie meid van 20. Ik zag op tv een man die als meisje geboren is. Je ziet een gespierde vent met borsthaar. Dit gaat over jongens en meisjes of mannen en vrouwen. Bij non binaire personen heb ik mijn vraagtekens. Je gender en je seksuele geaardheid maakt onderdeel uit van je identiteit. Je hebt een piemel of een vagina. Je bent hetero, homoseksueel of biseksueel. Dat kun je niet worden maar dat ben je. Dat is met trans gender net zo. Dan ben je ook jongen of meisje, man of vrouw. 5 % is non binair. 95 % is dus binair (jongen of meisje of man of vrouw). Nogmaals, ik heb niets tegen mensen die zich non binair voelen. Maar dit is een gevoel, geen aangeboren iets. Als ik Raven op tv zie, zie ik een vrouw. Dat is bij Thorn n Soraya die in de slimste mens was ook zo. Ik zie wel dat ze anders zijn maar zie ook het vrouwelijke. En dat heb ik bij de trans genders die ik ken niet. Ik heb ook homo's en biseksuelen als vrienden en daar zitten vrouwelijke types tussen, maar ze zijn wel binair. Dus, voel hoe jij je wilt voelen maar daar hoeft de maatschappij niet op te worden aangepast.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Wat een kinderachtige en respectloze reacties. Als transgendermeisje ben ik blijkbaar niet natuurlijk.

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Ach laat die mensen maar geloven dat ze geen gender hebben. Het is het enige dat ze hebben. Of zelfs niet hebben.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Wat naar j23. Helaas zijn de wachtlijsten heel erg lang. Ik hoop dat je al de juiste hulpt hebt weten te vinden

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Na mijn coming out ben (eenmaal bevrijd) gaan experimenteren met cross dressen. Als jongen ben ik altijd al meer het wat 'vrouwelijke typje' geweest in de ogen van anderen, de drempel was daarom niet zo groot. Ik voel me helemaal super in vrouwenkleding, met make up, grote oorbellen met alles er op en er aan. Heb, na intake bij de VU, gesprekken gehad met een psycholoog. Al oog ik 'in dress' veel vrouwelijker dan mening transsexueel, een operatie is nooit aan de orde geweest. Ik houd het bij cross dressen, tijdens het uitgaan volledig en thuis vaak in meidenkleding. En toch is het weer meer dan dat. Kan me daarom heel goed voorstellen dat zo veel zich als non binair beschouwen.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Van mij mag jij je voelen wat je wilt maar moeten binaire mensen zich allemaal aanpassen? Ik ben een jongen en ben hetero. Juist, het is een gevoel geen aangeboren iets.

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Hier ook non binair.

    Ja mee eens je heb geslachtskenmerken naar dat zegt niks over hoe je je voelt. Laat iedereen in zijn waarde er is al genoeg haat in de wereld

    23 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten