Skip to content
22 reacties
1239 weergaves

Geen verschil meer?

Hoi, gisteren hoorde ik op de radio dat scholen stoppen met het gebruik van de term "jongens en meisjes". Dat moet "leerlingen" worden. Anders zou je iemand kunnen beledigen die "non binair" is.

Dit vind ik te ver gaan! Als je een piemel hebt ben je een jongen, als je een vagina hebt ben je een meisje. Dat heeft de natuur zo bepaald. Ik begrijp best dat je in een "verkeerd lichaam" bent geboren. Wij hebben een gender jongen op school. Dat is gewoon echt een jongen maar geboren als meisje. Daar heb ik helemaal geen probleem mee. Maar je kunt niet je piemel of vagina laten verwijderen en niets zijn!!! Tuurlijk mag iemand zich voelen zoals hij/zij wil maar het gaat te ver om de taal aan te passen en dat iedereen zich aan de non binaire regelgeving moet houden.

Er zijn zelfs discussies dat Sinterklaas ook een vrouw moet kunnen zijn en dat de Bijbel herschreven moet worden. Jezus wordt de zoon van God genoemd. En God Jezus zijn vader. Niet dat ik zo bijbels ben en het gaat me niet om of God wel of niet bestaat maar om de verkrachting van de Nederlandse taal. Wat komt er in die nieuwe bijbel te staan? Jezus "kind" van God? en God, de "ouder" van Jezus?

Wat is jullie mening? Hou het AJB netjes, respecteer elkaars mening zonder scheldwoorden!

17 jaar
1 jaar geleden

22 Reacties

  • Het veranderen van de taal verandert ook de samenleving. Het is een van die tactieken die bijna ongemerkt sluipenderwijs gaan. Militant ingestelde minderheden maken daar graag gebruik van. Denk aan linkse politiek, fundamentalistische gelovigen, bewegingen zoals woke en BLM. Kleine veranderingen wekken weinig weerstand op bij de meeste mensen en soms wordt het niet als onredelijk gezien, zoals het afschaffen van Zwarte Piet. Als jij jezelf niet als jongen of als meisje ziet, en zo niet aangesproken wilt worden, mankeer je dan wat in je hoofd of is het iets waar iedereen respect voor moet hebben en daar de hele maatschappij op aanpassen?

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • M20, boomers zijn honden en over gewauwel gesproken... Je bent "goed" in iemands zinnen te herhalen en daar over steggelen maar antwoorden op vragen doe je niet. Je beledigd en je hebt geen respect voor de mening van een ander.

    Geef nou eens normaal antwoord waarom een non binair persoon dit wel mag doen en waarom een binair persoon er niet tegen in mag gaan.
    Wat voor recht heeft een non binaire persoon meer dan een binair persoon?

    Geeft daar maar gewoon antwoord op zonder een ander voor boomer o.i.d uit te maken.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Sinds een jaar of tien ja? Toen was je negen. Of ben je weer zo'n boomer die ook hier zijn boze gewauwel moet dumpen? Normen en waarden zeker om te liegen over je leeftijd.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat is nou het probleem?

    Nou, dat lijkt me duidelijk. Elk land heeft normen en waarden, wetten en basisregels. Sinds een jaar of 10 wordt er op allerlei manieren getornd aan de samenleving. Dingen die decennia of zelfs eeuwen lang normaal is geweest moet ineens anders. Voor de groeperingen die dat willen is het heel normaal. Voor de grote massa die het niet willen is het ontoelaatbaar. Groeperingen willen steeds meer en de in massa groeit de intolerantie.

    Ik heb al een paar keer "en dat mogen ze niet willen?" gelezen. TS moet stoppen met stampvoeten. Dus, groeperingen die het anders willen, mogen dat en de massa heeft geen recht om er tegenin te gaan. Dat is de strekking van deze zin.

    Ik ben zelf een voetballer, trainer en scheidsrechter. Ik train jongens van 10-12 jaar en fluit wedstrijden van zowel jongens als meiden. Zoals LAKS het graag wil moet ik in de toekomst mijn team als kind aanspreken? En hier 5 km over de grens in Duitsland zijn het gewoon jongens en meisjes... Iedereen mag zich voelen zoals de persoon wil maar laat de basis de basis en laat gewoon zijn voor de massa ook gewoon zijn!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • "Stel, de moslims in Nederland stellen voor dat iedereen in Nederland mee moet doen aan de ramadan, niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Want dit is hoe moslims leven."

    Waarom mogen ze dat niet voorstellen? Hebben moslims geen vrijheid van meningsuiting?

    "Ik ben geen moslim, geen veganist, dus waarom zou ik zo willen leven?"

    Hoeft toch ook niet? Maar ze mogen het wel voorstellen. Wat is nou het probleem?

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • J22, dat noemen ze solidariteit. De minderheden spelen helemaal niet de baas, maar vragen om wat empathie en respect. Dat is wat de boeren ook doen. En de Groningers. En een heleboel groepen. Als we telkens alleen rekening met de meerderheid houden zou ons land er zeker niet mooier op worden.
    M20, de moslims mogen dat gerust voorstellen en de veganisten ook. Ik zie het probleem niet in. Zolang ze maar niemand verplichten. Dat doen de LHBT+'ers ook niet namelijk. Niemand verplicht je om mensen anders aan te spreken, het is alleen een verzoek. En vrijwel niemand stelt voor om iedereen als non-binair te behandelen. Alleen om bepaalde termen wat algemener te houden, maar dat is nog steeds een vrije keuze. Ik ben voor het idee van LAKS, maar ik noem mezelf wel een jongen en voel me zo. Maar iemand die zich non-binair voelt, noem ik geen jongen/meisje. Het zijn maar kleine details, dus überhaupt ook niet te vergelijken met moslim worden of veganist.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • M20, volgens mij sla je de plank volledig mis. Er is niemand die van je eist dat je non binair wordt. Het enige wat er gebeurt is dat er ideeën zijn waardoor niemand zich meer buitengesloten voelt. Als ik op de uni ben dan ben ik student. Dat verandert er niets aan dat ik ook een meisje ben, dus wat is dan het probleem dat ik als student word aangesproken? En als jouw dochter straks iets mankeert ga je naar de kinderarts, niet naar de jongens- en meisjesarts. De wereld zit al vol met non binaire termen, dus waarom moet je zo heftig reageren?

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Andere M20, volgens jou moet dus alles kunnen. Stel, de moslims in Nederland stellen voor dat iedereen in Nederland mee moet doen aan de ramadan, niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Want dit is hoe moslims leven. Of dat veganisten voorstellen dat niemand meer dierlijke producten mag gebruiken, want dit is hoe veganisten leven en ga zo maar door. Dan zeg jij dat het hun goed recht is? Ik ben geen moslim, geen veganist, dus waarom zou ik zo willen leven? En met dat gender neutrale gedoe is dat niet anders. Ik ben een vrouw, mijn vriend is een man en ik ben zwanger van een meisje. Ik ben dus binair, mijn vriend ook. Dus waarom zou ik binaire leven om moeten zetten naar non binair? Omdat een doelgroep zich anders beledigd voelt? En de moslims, veganisten en andere groeperingen dan?

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Het is zoals altijd in Nederland: een minderheid wil verandering, de baas spelen, taal wijzigen enz. enz. Meestal krijgen ze hun zin nog ook door ons zwakke kabinet. Al dit gedoe heeft al eeuwen aan verspilde tijd gekost om over de kosten maar niet te spreken! Vaak is het bij bepaalde groepen de bedoeling om geintegreerd en geaccepteerd te worden maar ze willen zelf continu opvallen door gedrag en opvattingen. Wanneer houd dit eens een keer op en doen we gewoon, waardoor er in feite geen problemen kunnen ontstaan want: geen reden.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Dit thema, en veel andere ook, is terug te vinden in De Taalgids van LAKS.NL

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • "Kun je misschien ophouden met stampvoeten en gewoon accepteren dat mensen wel eens iets willen wat jij niet wil?"

    Dit vind ik een vreemde opmerking M20. TS heeft een punt. Daar kun je het mee eens of oneens zijn.

    Ja, non binaire personen hebben hun rechten maar non binair is niet de standaard. Je wordt geboren als jongen of als meisje en wat hij/zij later gaat denken is helemaal voor de persoon zelf maar om iedereen gender neutraal aan te spreken gaat te ver, alsof iedereen non binair kan worden of wil zijn.

    Er komen steeds meer van die groeperingen, de 1 wil dit, de andere wil dat. De ene club is tegen de regels van de ander en daar wordt weer een clubje voor opgericht.

    Laten we elkaar respecteren zoals we zijn. Jongen, meisje, man, vrouw. Wil je anders zijn? Prima! Maar respecteer de mening van de ander die "jou" gevoelens niet heeft.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • " Het is betrekkelijk "maar een handje vol" op alle Nederlanders die non binair zijn maar wel willen dat de wet en taal erop wordt aangepast."

    Ah en dat mogen ze niet willen?

    Kun je misschien ophouden met stampvoeten en gewoon accepteren dat mensen wel eens iets willen wat jij niet wil?

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben TS.

    Ik heb echt wel respect voor gevoelens van anderen. Ik zei al dat als je transgender bent ik daar helemaal geen probleem mee heb. Dus een persoon met een piemel mag zich van mij best vrouw noemen als die persoon zich zo voelt. Andersom ook. Maar waar ik tegen ben is dat gender neutrale, non binair, je bent geen man je bent geen vrouw. Als iemand zich zo voelt helemaal prima! Maar maak dit niet de standaard alsof binaire personen apart zouden zijn. Want dat is de omgekeerde wereld. Het is betrekkelijk "maar een handje vol" op alle Nederlanders die non binair zijn maar wel willen dat de wet en taal erop wordt aangepast. Het voorbeeld van God en Jezus wat ik noemde, hoe denk je dat alle christenen er op zullen reageren? Ik heb een overduidelijke meisjesnaam en mijn broer heeft een Hollandse jongensnaam. Is dat nog wel gender neutraal verantwoord?

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • J17 "ik ben deze generatie meer dan beu" blijf dan op facebook bij de rest van de boomers en val ons niet lastig

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • We leven blijkbaar in een wereld waarin als je mensen aanspreekt er altijd wel iemand is die zich beledigd voelt. Maar door daar hier zo heftig op te reageren laten jullie zien dat jullie zelf net zulke lange tenen hebben. Daarbij richten jullie je op de groep mensen die iets met gender heeft, terwijl in de aanbevelingen van LAKS onder andere ook over verschil in opleiding en mensen met een handicap wordt gesproken. Dat natuurlijk naast alle al eerder bedachte politieke correctheid. Ja, ook ik vind het ver gezocht, zeker omdat het vaak maar een klein gedeelte van al die groepen mensen is die er een probleem van maakt, terwijl het de meerderheid niets kan schelen hoe ze worden aangesproken. Tenslotte gaat het erom dat je iedereen accepteert en hoe je ze dan aanspreekt maakt niet uit, zolang het maar niet de bedoeling is om te beledigen of discrimineren.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • De NS spreekt reizigers in berichten op de stations (luidspreker) al jaren aan met 'beste reizigers', prima toch.
    En 'jongens en meisjes' zeggen is net alsof je tegen basisschoolleerlingen spreekt. Dus: prima voorstel van het LAKS, en precies wat het is, een voorstel.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Er zijn mensen met een penis die zich vrouw voelen. En andersom. Er zijn ook mensen die zich geen vrouw en geen man voelen. Kun je het mee eens zijn of mee oneens, maar is gewoon zo. Voor de mensen die het nog niet snappen, een kleine uitleg. Ik ben een jongen, voel me jongen en heb een penis. Als ik mijn ogen dichthouden, voel ik me nog steeds een jongen. Dat heeft met zoveel meer te maken dan alleen je geslachtsdeel. Gender is een heel breed begrip en zit voor een groot deel in de hersenen. Onderzoek met mri-scan heeft uitgewezen dat mensen met een penis die zich als vrouw identificeren, meer vrouwelijke kenmerken in de hersenen vertonen dan gemiddeld. Pure wetenschap dus.
    Nou vind ik ook dat mensen zoals ik, die niet in de LGBT+ groep vallen, gewoon met man, vader, broer, etc. mogen worden aangesproken. Ik heb overigens ook geen moeite met partner, ouder, etc., zolang het maar niet verplicht is. Ik vind wel dat we mensen die zich als man/vrouw identificeren ook zo moeten aanspreken. Respect voor hun gevoelens hebben.
    Wat LAKS voorstelt (dus niet opdraagt of verplicht) is dat docenten door een simpele andere woordkeuze meer leerlingen aanspreken. Ik voel me aangesproken als iemand mij jongen/meneer noemt, maar ook als iemand mij kind noemt. Kan mij het schelen dat "kind" toevallig een genderneutraal woord is. En als het maakt dat het allemaal wat inclusiever wordt, vind ik best dat mensen mij kind ipv jongen mogen noemen. En nee, ik vind niet dat we iedereen moeten verplichten en gelijk cancelen als iemand het woord "jongen" zegt. Zeker niet. Jongens die zich jongen voelen mogen natuurlijk met "jongen" worden aangesproken.
    Het is allemaal niet zo moeilijk mensen. Gewoon een kwestie van respect tonen en inlevingsvermogen.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Zeker met jou eens

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben deze generatie meer dan beu. Ik weet niet waar ik moet beginnen met alles dat gaande is, ik haat de wereld zoals zij nu is. Iedereen is zo gevoelig als de pest en alles moet anders. Zielige mensen vind ik dat.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Het is een voorstel van LAKS en geen besluit van het ministerie. LAKS heeft geen macht. Rustig adem blijven halen.

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten