Skip to content
4 reacties
1391 weergaves

Verliefd op een vriend binnen de kast (denkik)

Ik zit ongeveer een jaar met een worsteling. Ik ben al een tijd uit de kast en ben al jaren verliefd op een vriend van mij. Sinds een jaar begin ik te merken dat hij mij ook leuk vindt. Ik heb hier al meerdere signalen van gehad soms ook hele duidelijke, die nu steeds meer afnemen. Ik heb genoeg momenten gehad dat ik er op in moest springen maar dat ik volledig dicht schoot en niks kon zeggen. Daarnaast ben ik ook bang dat als ik het vraag dat hij toch wel nee zal zeggen aangezien hij het zelf niet durft toe te geven. Heeft iemand ook ervaring als homo waarbij je het vermoeden hebt dat een goede vriend je leuk vindt? of tips?

21 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik weet niet of je Netflix hebt, maar daar kun je kijken naar de serie "Heartstopper" Absoluut een aanrader om die te kijken, zeker als je die vriend mee laat kijken. MIsschien dat hij zich daardoor wat meer open stelt en het is daarnaast een goede serie om een dergelijke worsteling bespreekbaar te maken.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS,

    Hoe is jouw vriendschapsrelatie met die jongen? Is het een gewone vriend of is jullie relatie iets closer dan bij anderen?
    Hoe lang kennen jullie elkaar?

    Je schreef dat jij je geaardheid al kenbaar hebt gemaakt en dat die vriend jou accepteert! Dat is al echt mooi om te lezen. Het bewijst een beetje dat hij je als vriend niet zal laten vallen what’s so ever, denk ik toch of heb het vermoeden.

    Ik kan je wel mijn ervaringen vertellen.
    Ik ben nu ruim een half jaar samen mijt mijn beste vriend. Ik ken hem al sinds mijn 12de. We hadden een heel bijzondere vriendschap, zoals broers. Ook waren er periodes waar we beiden vriendinnetjes hadden, maar 2 jaar geleden merkte ik dat ik me ook aangetrokken voelde tot jongens. Dus beschouwde me als bi(ik zat nog altijd in de kast en heb het niemand durven vertellen.

    Vorig jaar werd hij overreden op zijn fiets door een auto en heb ik heel intensief voor hem gezorgd(hem helpen met schoolwerk, op hem passen wanneer zijn moeder een paar uur uit huis moest, etc..)en merkte dat ik echt wel meer en meer diepere gevoelens voor hem had. Ik durfde het hem niet te vertellen omdat ik dacht dat het onze vriendschap kapot zou maken.

    Door een bericht op dit forum te plaatsen heb ik ontzettend veel hulp gekregen o.a. door J23 die me echt enkele rake vragen of opmerkingen maakte die me echt hebben geraakt op een positieve manier. Sorry om je nog eens te bewieroken, H .;-)…
    Of ik met die onuitgesproken gevoelens wilde blijven zitten en ongelukkig te blijven, of de waarheid tegen hem te zeggen.

    Ik heb een aantal dagen nadien mijn stoute schoenen aangetrokken met in het achterhoofd: ik heb 50% kans dat het goed uitdraait en 50% van niet, so be it. Ik heb hem verteld dat ik gevoelens had voor hem en hoopte dat het onze jarenlange vriendschap niet zou beïnvloeden.

    Toen ik het hem vertelde lachte hij en zei dat hij het al lang wist en hij in me ook meer zag dan een gewone vriend. Ook dat hij in het verleden hints had gegeven maar dat ze niet echt bij me aankwamen.
    Dat besefte ik pas achteraf door kleine signalen die hij(mijn vriend) me gaf.
    Zoals eerder gezegd denk ik ook dat er een soort gay-dar bestaat waarmee die hints meer zichtbaar worden.
    We zijn nu meer dan een half jaar een koppel en iedereen weet het. Samen zijn we echt ontzettend gelukkig. Als ik hem zie aan komen fietsen/lopen krijg ik nog steeds vlinders in mijn buik. Af en toe krijgen wel eens minder leuke opmerkingen op school of zo maar ik denk niet dat die vijandig bedoeld zijn. We lachen ze gewoon weg.

    Ik zou zeggen: Speel open kaart met hem. Wellicht zit hij ook met de twijfels die jij nu hebt. De enige manier om erachter te komen is om hem het face to face te vragen. Een Limburgs gezegde luidt zo: Een nee heb je en een ja kan je krijgen.
    Niet te lang wachten ermee want voor hetzelfde geld droogt het verlangen uit en blijven jullie beiden alleen staan met jullie gevoelens.

    Ik hoop dat het voor je goed uitpakt en hou ons aub op de hoogte hoe je dit wil aanpakken en wat de uitkomst ervan zal zijn. Dit is waar dit forum voor dient ;-)

    Heel veel succes!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ervaring heb ik niet maar wel een tip. Kijk, waarschijnlijk denkt hij net hetzelfde als jij. Maar omdat niemand het initiatief neemt, draaien jullie nu al jaren om mekaar heen. En daardoor wordt de kans op iets moois tussen jullie met de dag kleiner. Soms moet je de zaken een beetje pushen. Waarom huren jullie niet eens een weekendhuisje in een of ander vakantiepark? Heel normaal om te doen met een goede vriend. Wanneer jullie dan drie dagen en twee nachten samen zijn in een relaxed vakantiesfeertje is de kans op een speciale 'klik' oneindig veel groter dan wanneer jullie in je vertrouwde omgeving rond de pot blijven draaien.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Jullie zijn vrienden. Waarom zijn jullie vrienden geworden? Omdat jullie in elkaar iets zagen dat jullie aantrok.
    Ze zeggen wel eens dat homo's een gay-radar hebben. Ze herkennen bij de ander die ook zo is onbewust signalen waarvan de ander zich misschien niet eens bewust is dat hij ze uitzendt.
    Het kan zijn een bepaalde manier van praten, van bewegen, van kleden, je herkent het. Wellicht is het daarom dat jullie vrienden zijn geworden. Jullie herkenden iets van jezelf in elkaar.

    Je zegt dat je het gevoel hebt dat die vriend van jou ook homo is. Waarschijnlijk klopt dat dan ook wel, of op z'n minst heeft hij ook homoseksuele gevoelens.
    Je zou graag jullie vriendschap naar een ander niveau willen brengen, om het zo maar eens te zeggen. Als jij niks doet omdat je niet durft en je vriend doet ook niks omdat hij niet durft dan gebeurt er niets. Dan zijn jullie dus twee mietjes die met verlangens lopen maar niks durven.

    Er is maar een oplossing, als hij niets doet dan moet jij wat doen voordat een ander er met hem vandoor gaat. Je zegt al dat zijn belangstelling minder aan het worden. Hij ziet het geleidelijk aan niet meer zitten met jou, hoewel hij zelf dus ook niet veel doet.
    Hij weet dat jij op jongens valt neem ik aan want je zegt dat je uit de kast bent. Zeg hem dan dat jij je wel eens afvraagt hoe dat met hem zit.
    Daar kan je van alles als antwoord op krijgen, maar neem geen genoegen met ontwijkende of vage antwoorden. Heeft hij een vriendin of wel eens belangstelling getoond voor meisjes? Nee? Waarom dan niet?

    Succes er mee!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten